No 36 200 dolāriem - Tesla Model 3 lētākā versija jau pārdošanā 3

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 2.marts 2019 13:53

ASV elektromobiļu ražotājs uzsācis Model 3 cenu ziņā pievilcīgākās versijas tirdzniecību, aiz okeāna tā maksās, sākot no 36 200 eiro (31 200 eiro).

Nesen Tesla izņēma no piedāvājuma Model S un Model X 75 kilovatstundu modeļus, atstājot vien dārgākās 100 kilovatstundu modifikācijas, savukārt Model 3 klāsts, tieši otrādi, papildinājās ar jaunu variantu, kas cenu ziņā ir vispievilcīgākais no visa, kas pircējam šobrīd pieejams.

Jaunā versija komplektēta ar akumulatoru, kas var nodrošināt 354 km tāldarbību. 100 km/h tā sasniedz 5,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 209 km/h.

Žurnālisti, kam izdevies pasēdēt jaunuma salonā raksta, ka “lētā” modeļa apdarei izmantoti krietni lētāki un taustei nepatīkamāki materiāli, sēdekļi apvilkti ar audumu un regulējas mehāniski. Ja neskaita stūri, tad slēdžu un pogu salonā tikpat kā nav, bet funkciju pārvaldei tiek izmantots Tesla modeļos ierastais skārienjutīgais ekrāns-planšete. 4,70 m garās automašīnas priekšā vietas diezgan, taču aizmugurē sēdēt nav ērti. Arī bagāžnieks ir vien 380 litru liels, tādēļ 85 litru papildu novietne priekšā (kur citiem atrodas motors) būs vājš mierinājums. Kas attiecas uz gaitas īpašībām, tad piekare strādā tikpat labi kā Model S un Model X, paātrinājums līdz simtam ir 5,5 sekundes arī desmit reizes pēc kārtas, kamēr bremzes sarūgtina pārāk garā bremzēšanas ceļa dēļ (situāciju varētu mainīt citas riepas), bet stūre, neraugoties uz trīs regulēšanas režīmiem ir pārāk “mīksta” (komforta režīmā) vai pārāk asa (Sport režīmā), darot automobiļa gaitu pārāk nemierīgu.

Asistentu palīgsistēmas var uzlabot ar Autopilot sistēmu, kas maksā 3000 dolāru, bet par uzlabotu šī kompleksa versiju prasīs 5000 dolāru.

Tesla Model 3 ir arī dārgāka modifikācija – Standart Range Plus, kas bez atkārtotas uzlādes ļaus nobraukt aptuveni 386 km. 100 km/h tā sasniedz 5,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 225 km/h.

No marta Model 3 var nopirkt arī Eiropā. Vācijas tirgū šobrīd piedāvā divas versijas: ar pilnpiedziņu un diviem elektromotoriem (no 55 400 eiro) un Performance (no 66 100 eiro). Vācijas tirgum Model 3 piegādā ar automātisko ārkārtas bremzēšanas sistēmu un sistēmu, kas brīdina par iespējamo sadursmi no sāniem un ar priekšā braucošo transportlīdzekli. Lai automobilis bez vadītāja palīdzības paātrinātos, bremzētu un stūrētu, nepieciešams uzlabots autopilots par 5200 eiro.

 
Visi komentāri
 
ezis71 3.marts 2019 8:46
1 0 Atbildēt

EIROPĀ SĀK TIRGOT JAUNO OPEL AMPERA-E

Publicēts 19 Decembris 2016

Š.g. 14. decembrī Norvēģijā sākusies, kā apgalvo ražotāji, jaunā un “revolucionārā“ Opel Ampera-e tirdzniecība. Parīzes autošovā pirmizrādi piedzīvojušais elektriskais Opel sākotnēji tiks piedāvāts ierobežotam valstu skaitam, par prioritāti izvēloties tos tirgus, kur labi attīstīta elektroauto uzlādes infrastruktūra – Norvēģiju, Vāciju, Nīderlandi, Franciju un Šveici. Pārējās valstis, t.sk. Latviju jaunais Ampera-e sasniegs ne ātrāk kā 2017. gada beigās.

Jau 2019.gada marts bet no Amperas ne smakas.

ee 3.marts 2019 11:23
0 0 Atbildēt

Vācijas mobile.de ir daži piedāvājumi par aptuveni 40 tk, 2017.gada ražojums

HE 3.marts 2019 14:22
0 0 Atbildēt

GM pārdeva Opel PSA, zvani un prasi tur.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti