Krievu Aurus parādījis prezidenta korteža minivenu 9

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 29.marts 2019 16:05

Krievijas luksuss automobiļu ražotājs Aurus publicējis pirmo oficiālo minivena Arsenal attēlu. Arsenal jau gadu izmanto Krievijas prezidentu pavadošo automobiļu kortežā, taču oficiālie attēli medijos nekad netika publicēti.

Minivena pamatā ir tā pati platforma, kas limuzīnam un sedanam Senat un arī priekšpuses dizains ar masīvo radiatora resti, taisnstūra lukturiem un lielajiem gaisa pievadiem līdzinās Kortež projekta pirmajam modelim. Pasažieru salonā iekļūst pa atbīdāmām durvīm.

Šobrīd Krievijas valdības transporta projekta Kortež ietvaros prezentēts sedans Senat S600 un limuzīns L700. Abi aprīkoti ar hibrīdiekārtu, kuras sastāvā 4,4 litru V8 turbomotors, elektromotors un 9-pakāpju automātiskā pārnesumkārba, Sistēmas kopējā jauda – 600 Zs.  

Aurus automobiļu cena pagaidām nav atklāta. Zināms, ka tos varēs iegādāties arī privātpersonas, turklāt plānots eksports arī uz Eiropu. Agrāk krievu mediji vēstīja, ka luksuss automobiļu cena varētu būt 10-12 miljoni rubļu (137 000 -164 000 eiro).

Aurus automobilu sērijveida ražošana Ford Sollers rūpnīcā sāksies nākamgad. Modeļu saimei pievienosies krosovers Komendant un, iespējams, arī kabriolets.

 
Visi komentāri
 
29.marts 2019 18:17
5 3 Atbildēt

luksuss katafalks

viencexperc 29.marts 2019 22:07
6 2 Atbildēt

iauto mīl slavināt nabagmāju austrumos. Tāpēc nāksies precizēt. Arī šim auto, kuram tāpat kā auris senātam, ir porše dzinējs, bosh elektronika, poršes inženieru "noregulēšana", un tiks būvēts uz ford ražošanas līnijām un Ford apmācītu personālu.

Galvenais, ka vatņikiem prieks. Valsts ceļas no ceļiem un cer, ka neieviesīs jaunas sankcijas, citādi nāksies projektu iekonservēt tāpat kā tanku Armata, MC-21, u.c no rietumiem nospertos brīnumus.

no rīta 30.marts 2019 9:20
2 0 Atbildēt

es jau nobijos,ka nebūs neviena, kas iegaudosies par to, ka ziņa no krievijas - ir, ir, viss ok, tad nu cien. vienexperc, ieej blakus delfos un nokomentē viņu ziņu par aurus marku eiropā - vēlams šādā pat stilā un izstāsti vēlāk arī mums, ko ierakstīji

viencexperc 30.marts 2019 10:30
0 2 Atbildēt

Delfi ir vēl lielāks vatņiku portāls.Delfi paspārnē esošais Delfi.ru - tas ir kiseļov TV formāts. Un patiesību tur moderatori dzēš ārā.

felix65 30.marts 2019 8:19
4 1 Atbildēt

Ir nu gan neglītenis.

viencexperc 30.marts 2019 11:32
1 1 Atbildēt

Vēl interesants fakts, ko iauto neraksta un nerakstīs.

Auris tirdziecība Eiropā NEBŪS. It kā gribēja tirgot trešajām Eiropas valstīm, vatnostānas faniem, bet tas tika apturēts, jo 3 kompānijas ir iesniegušas sūdzību par autortiesību pārkāpumu. ( Nē, ne Rolls royce. Tie pagaidām klusē).

Toyota, Lamborghini un Michelin.

Toyota, jo viņiem jau ir viens "Aurus", Lamborghnii - par "urus", un Michelin par "Taurus".

Tie, kas nezin, autortisībām pakļaujas arī līdzīgi nosaukumi un ne tikai. Piemēra, kompānijai Adidas, autortiesības ir arī uz 4 svītrām, jo tās ir līdzīgas 3.

ex 30.marts 2019 12:12
0 0 Atbildēt

nesteidzies ar tādiem secinājumiem, tas tik būtu smieklīgi, ja kāds ražotājs atteiktos no saviem nodomiem nosaukuma dēļ (cik tā darba izmainīt!)

viencexperc 30.marts 2019 19:28
0 1 Atbildēt

Arī ķīnieši daudz kopē, bet tāpēc tām kopijām ir liegta tirdzniecība attīstītās valstīs. Savā valstī vai neattīstītās - drīkst. Tas pats ar auri. Krievijā varēs tirgot, bet Eiropā nē.

Pagaidām tirgošana ir liegta. Redzēs, kas būs tālāk.

Bebris 1.aprīlis 2019 23:27
0 0 Atbildēt

Varbūt kļūdos , bet nesen kkur redzēju virsrakstu , ka , itkā , Ford grasās pamest Krievijas tirgu . Ja tā , tad jau ar ražošanas līnijām šim neda-Multipla būs problēmas x)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti