Kia XCeed krosovers iegūs digitālu instrumentu paneli 3

 

Foto: Ekrānbilde

Kia | 11.jūnijs 2019 13:15

Jaunais, pilnībā digitālais, 12.3 collu instrumentu panelis būs pieejams jau šogad, tas tiks prezentēts kopā ar jauno Kia XCeed pilsētas krosoveru

Jaunais Kia XCeed pilsētas krosovers būs pieejams  ar pirmo pilnībā digitālo 12.3 collu instrumentu paneli, ko radījis Kia zīmols. Kia XCeed tiks prezentēta 2019.gada 26.jūnijā, tā būs viena no tehnoloģiski progresīvākajām kompaktajām automašīnām, kad tā nonāks pārdošanā.

Emilio Herera (Emilio Herrera), Kia Motors Europe pārstāvis, komentē: “Mūsu jaunais digitālais instrumentu panelis ir tikai viena no daudzajām iespējamām tehnoloģiju opcijām, kas būs pieejama kopā ar KiaXCeed. Palielinot plašo funkciju klāstu, īpaši augstākās specifikācijas modeļos, šis digitālais  panelis spēlēs nozīmīgu lomu, nodrošinot autovadītāju ar svarīgu informāciju saprotamā, taču neuzkrītošā veidā. Nākotnē šī sistēma tiks adaptēta arī citiem Kia modeļiem, jo visu laiku tiek meklēti jauni veidi, kā braukšanas laikā piegādāt autovadītājiem nozīmīgu informāciju.”

Jauns, augstas izšķirtspējas ekrāns, lai būtu vieglāk uztvert informāciju

Kia XCeed jaunais, digitālais 12.3 collu instrumentu pārraudzības panelis ir veidots tā, lai informācija būtu pēc iespēja vieglāk uztverama. Ar augstas  izšķirtspējas 1920x720 pikseļu ekrānu šī digitālā sistēma aizstās parasto spidometru un tahometru ciparnīcas, kas ir redzamas zīmola pasažieru automašīnās. Neuzkrītošais ekrāns ietvers  automašīnas un motora ātruma digitālas skalas, kas, reaģējot uz autovadītāja rīcību, ātri, taču vienmērīgi atjaunos informāciju.

Starp divām digitālajām skalām būs multifunkionāls displejs, ko varēs kontrolēt ar automašīnas multifunkcionālo stūres iekārtu. Šajā displeja daļā autovadītāji savā redzeslokā  varēs paturēt visas navigācijas instrukcijas, audioinformāciju, telefona zvanus un kontaktus, kā arī  citu informāciju par braucienu, piemēram, pašreizējo un vidējo degvielas patēriņa līmeni. Te parādīsies arī automašīnas diagnostikas brīdinājumi, aktuālie paziņojumi, kas saistīti ar drošību un satiksmi, kā arī navigāciju. Centrālajā displejā būs redzami arī ziņojumi, kas iesaka autovadītājam atpūsties, ja vadīšanas stilā identificētas noguruma pazīmes.

Kad autovadītājs novietos automašīnu stāvēšanai un izslēgs motoru, tiks parādīts  īss kustības grafiks un brauciena apkopojums, kurā redzams  laiks, veiktā distance, vidējais degvielas patēriņš, kā arī atlikusī distance, ko automašīna varēs veikt, balstoties uz degvielas atlikumu bākā.

Jaunais digitālais instrumentu panelis būs pieejams kā opcija jaunajā Kia Xceed, atkarībā no pārdošanas tirgus un automašīnas specifikācijas. Tas aizstās esošās ciparnīcas un 3.8 collu mono-LCD vai 4.2 collu TFT LCD ekrānus, kas šobrīd ir Kia automašīnās atkarībā no konkrētās specifikācijas.

Braukšanas stila izvēle

Līdzīgi kā citi Ceed modeļi, arī daži Kia Xceed varianti tiks piedāvāti ar braukšanas stila izvēles sistēmu. Autovadītājs varēs pielāgot automašīnas vadīšanas veidu un sniegumu braukšanas apstākļiem. Mainot to no “Normāla” uz “Sporta”, attiecīgi izmainīsies auto stūrēšanas un pārnesumu stils.

Jaunā, digitālā instrumentu pārraudzības sistēma adaptēsies katram braukšanas stilam saskaņā ar izvēlēto veidu. Pārslēdzoties braukšanas stilam, instrumentu pārraudzības sistēma  uzrādīs detalizētāku informāciju par izvēlēto variantu. Piemēram, “Normālajā” stilā displejs nodrošinās informāciju par aktuālo degvielas patēriņu, tradicionālās automašīnas un motora ātruma skalas, kā arī papildinformāciju par braucienu. Savukārt, pārslēdzot “Sporta” stilā, sistēma nodrošinās labāk redzamu informāciju par automašīnas pašreizējo ātrumu un motora apgriezieniem. Mazāksvarīga informācija netiks rādīta, lai samazinātu iespēju novērst autovadītāja uzmanību.

Nākotnes digitālais instrumentu panelis

Izveidojot šo digitālo instrumentu paneli, Kia ir nodrošinājis automašīnu iekšējā nodrošinājuma atbilstību  nākotnes tehnoloģiskajai attīstībai. Digitālā instrumentu paneļa sistēma ir atslēgkomponents, lai apstrādātu datus un piegādātu informāciju no dažādiem avotiem. Jaunā sistēma nozīmē, ka Kia ir labi sagatavojies, lai integrētu visaugstākos drošības pasākumus un tehnoloģijas automašīnu displejos.

Piemēram, sistēmas grafiskās iespējas ir labi piemērotas, lai attēlotu informāciju, saistītu ar elektrificētajam automašīnām, kas ieņem arvien nozīmīgāku vietu Kia modeļu klāstā. Digitālais instrumentu panelis nākotnē  tiks pielāgots, lai informētu par atbilstību eko braukšanas stilam, kā arī parādītu enerģijas plūsmu starp baterijām un elektrisko motoru. Tāpat displejs nodrošinās vizuālu sasaisti ar Eko braukšanas stilu, kas ir pieejams dažos Kia modeļos. Kia jaunais instrumentu panelis nākotnē būs pieejams arī citos modeļos - hibrīdos, daļējos hibrīdos, plug-in hibrīdos, kā arī elektriskajos auto.

 

 
Visi komentāri
 
tas gan 11.jūnijs 2019 17:54
0 0 Atbildēt

tendences skaidras - ja vēl nesen ražotāji sacentās kurš ieliks lielāka izmēra multimediju ekrānu, tad tagad kārta ciparu mērinstrumentiem, tik baidos, ka Ķīnas tirgū mums nezināmas markas to dara jau sen (kas zina kādā kvalitātē)

Walacc 12.jūnijs 2019 15:27
0 0 Atbildēt

ta un tagad pacel rokas visi tie kam tads panelis jau ir auto. Un tad nolaizj vis tie kam sads panelis jau paapejis noriebties. P.S. Man ludzu tos visus savus digitalos fufelus noslepiet jo talak, jo labak.

kasinsh79 13.jūnijs 2019 6:56
0 0 Atbildēt

Varu apgalvot, ka VW tāds aktīvais displejs ir daudz glītāks, un man tas ļoti pat patīk

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti