Auditori Lietuvas autoceļu projektos saskata iespējamu dokumentu viltošanu un sliktāku materiālu izmantošanu 3

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 14.augusts 2019 15:57

Daļā no Lietuvas autoceļu būves un rekonstrukcijas projektiem, kas īstenoti laikā no 2008. līdz 2017.gadam, iespējams, pieļauta dokumentu viltošana un patiesībā izmantoti nekvalitatīvāki materiāli, secināts Lietuvas Autoceļu direkcijas veiktajā auditā.

Kā izteicies līdzšinējais satiksmes ministrs Roks Masjulis, kas atjauninātajā valdībā šo amatu vairs neieņems, audits uzrādījis ļoti plaša mēroga ļaunprātības ceļu būvē.

"Nebūt nav tā, ka negodīgi būtu strādājuši visi uzņēmumi - bija arī tādi, kuri pieļāvuši kļūdas, bet tās atzinuši un izlabojuši, tomēr ir arī ļoti sarežģīti gadījumi, kad būvuzņēmēji ne tikai mēģina savus nodarījumus slēpt, bet arī meklē politisku aizstāvību augsta līmeņa vadītāju kabinetos," viņš norādījis.

Autoceļu direkcijas ziņojumā uzsvērts, ka daļa būvuzņēmēju vairās uzņemties atbildību par pārkāpumiem un izlabot darbā pieļautos defektus, uzrāda nepatiesus analīžu rezultātus un cenšas vilkt procesus garumā.

Direkcijas vadītājs Vitālijs Andrejevs pastāstījis, ka atklāti gadījumi, kad ceļu projektēšanā un būvniecībā nav ievērotas prasības attiecībā uz kvalitāti. Pēc viņa teiktā, daļa defektu tiks novērsti jau šā gada laikā, bet daļu nāksies atlikt uz nākamo gadu. Minēti gadījumi, kad šķembu kārtā izmantots nekvalitatīvāks un lētāks materiāls, kad šī kārta izrādījusies plānāka par paredzēto, kad nav ieklāts nepieciešamais sala izturīgais slānis vismaz 25 centimetru biezumā un pieļauti citi pārkāpumi.

Pagājušā gada laikā veiktajā ceļu kvalitātes auditā izvērtēti kopumā 33 autoceļi un konstatēts, ka gandrīz 90% no tiem neatbilst kvalitātes prasībām, tai skaitā 18 ceļiem atklāti būtiski pārkāpumi, kuru dēļ šos objektus vispār nedrīkstēja pieņemt.
 

 
Visi komentāri
 
GB12 14.augusts 2019 17:45
0 1 Atbildēt

Spļāviens sejā visiem mūsu latvijāvissirslikti.lv īdētājiem. Izrādās, arī braļukasi zog. Starp citu, pirms laika sanāca runāt ar vienu Polijas pilsoni. Viņš teica, ka arī labie Polijas bāņi ir saistīti ar daudziem korupcijas skandāliem.

Conqueror 14.augusts 2019 20:39
2 0 Atbildēt

Nu tagad laikam it kā tā ka varētu Latvijas valsts ceļi uztaisīt auditu?

Janka 16.augusts 2019 8:39
0 0 Atbildēt

Latvijā šajā ziņā viss ir sakārtotāks un grūti kaut ko samuhļīt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti