Vācijā tiesa aizliedz privātos radarus 2

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

iAuto | 17.novembris 2019 8:18

Frankfurtes pie Mainas Augstākā apgabaltiesa pasludinājusi, ka pilsētu un pašvaldību pārvaldes nedrīkst uzticēt radaru pārvaldīšanu privātiem uzņēmumiem. Tas ir valsts uzdevums!

Frankfurtes tiesa izskatīja lietu, kurā Hesenes pavalsts bija uzticējusi privātam uzņēmumam „protokolu sastādīšanu par ātruma pārkāpšanu” un "vispārēju datu apstrādi". Pret to iebilda kāds autobraucējs, kurš bija saņēmis sodu no šīs firmas. Viņš vērsās tiesā, kas sprieda par labu sūdzības iesniedzējam. Kaut gan spriedums attiecas tikai uz šo atsevišķo lietu, tomēr lēmuma pamatojuma argumenti ir spēkā visā valstī, norāda satiksmes eksperts Detlefs Grūbe.

Izdevums Bild.de raksta, ka šim precedentam var būt tālejošas sekas - teorētiski ikviens autovadītājs, kas saņēmis sodu par ātruma pārkāpšanu var lēmumu apstrīdēt, jo ātruma kontroles ierīču iekārtošanā un uzturēšanā kā palīgus privātās kompānijas izmantojušas daudzas federālās zemes, piemēram, Bavārija, Hesene, Brandenburga, Saksija, Zāra un Ziemeļreina-Vestfālene. 

Satiksmes likuma advokāts Ūve Lenharts uzsver: “Ja mērīšana un novērtēšana tiek uzticēta privātiem uzņēmumiem, tas nav pieļaujams.” Tad mērījumu datus nevar izmantot kā pierādījumu.

Tas nozīmē, ka ikviens, kurš var pierādīt, ka protokolu viņam atsūtījis privāta uzņēmuma uzstādīts radars, var mēģināt to apstrīdēt.

Tomēr viss nav tik vienkārši, kā varētu likties. Pirmkārt, privātos radarus parasts autobraucējs nevar atšķirt, otrkārt, lietas izskatīšanai jāaicina palīgā jurists, kas arī nozīmē izmaksas. Rezultātā šāds gājiens var atmaksāties vien tad, ja ir liels risks zaudēt tiesības ātruma pārkāpšanas dēļ un rūpīga lietas izskatīšana jurista vadībā ir kā pēdējais arguments.

 
Visi komentāri
 
Freijers 17.novembris 2019 10:34
2 1 Atbildēt

Ļoti labi, pirvātu uzņemumu sodīšanas iespējas "līgumu ietvaros" ir 100% tiesiskais nihilisms, ja netic var vitronika afēras bildi patīt...Zarā visus, kas šito izdomā kā labu "iniciatīvu" !

Kanibaals 18.novembris 2019 11:16
1 0 Atbildēt

Vitronic nesūtija protokolus, tos apstrādāja VP CP. CP palika neinteresanti, jo Vitroniks bija doļā. CSDD oligopola mafija to pārņēma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti