Volkswagen krosoveru flagmani pieslēdz pie elektrības (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 25.februāris 2020 14:13

Volkswagen pieteicis krosovera Touareg R modeli. Ar Plug-in hibrīdiekārtu apgādātais modelis savu pirmizrādi svinēs Ženēvas autoizstādē (no 3.03).

Touareg R ir Volkswagen krosoveru līnijas jaudīgākā modifikācija, kas pirmoreiz tiek komplektēta ar Plug-in uzlādējamo hibrīdiekārtu. Tas nozīmē, ka krosovers aprīkots ar 3,0 litru 340 Zs benzīna sešcilindru turbomotoru, astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, 136 Zs elektromotoru un 14,1 kWh akumulatoru. Sistēmas kopējā jauda  - 462 Zs. Tas ir par 41 Zs vairāk nekā Touareg V8 dīzeļversijai, lai gan griezes momentā tiek zaudēts: 700 pret 900 Nm (dīzelim). Lai nu kā, bet elektroniski atļautos 250 km/h sasniedz arī 2,5 tonnu smagais Touareg R hibrīds. Līdz 100 km/h tas paātrinās nepilnās 5 sekundēs, ar elektrību nobrauc līdz 48 km un šajā režīmā spēj sasniegt maksimāli 140 km/h.   

Pēc Golf un Passat Touareg R ir Volkswagen trešais PHEV modelis, turklāt pirmais, kas pieejams ar pilnpiedziņu. Automobilis komplektēts ar sadales kārbu un pašbloķējošo Torsen diferenciāli. Vadoties no braukšanas apstākļiem, dinamiskā vilkmes sadales sistēma var pārdalīt griezi līdz 70 un 80 procentiem attiecīgi priekšējai un aizmugures asij.

Touareg R jau sērijveidā tiek piegādāts ar 20 collu riteņu diskiem, ādas sēdekļiem, četru zonu klimatkontroli, panorāmas jumtu, Led-Matrix lukturiem, ciparu mērinstrumentiem un Trailer Assist piekabes vilkšanas palīgsistēmu. Par piemaksu var pasūtīt 22 collu riteņu diskus un Offroad paketi.

Volkswagen Touareg R tirdzniecība sāksies gada otrajā pusē.

 
Visi komentāri
 
Janeks90 25.februāris 2020 15:15
3 0 Atbildēt

Aptuvenā cena ir zināma?

Conqueror 26.februāris 2020 12:09
0 0 Atbildēt

Nu šitā zilā krāsa gan tāda indīga

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti