Tesla Cybertruck pikaps „spēs peldēt” (+ VIDEO) 6

 
iAuto | 22.aprīlis 2020 5:26

Jaunais Tesla Cybertruck elektriskais pikaps, kas tirgū nonāks 2021.gadā, spēs pārvarēt dziļus ūdens šķēršļus un “kādu laiku noturēties virspusē”. Par to savā Twitter kontā pavēstījis Tesla vadītājs Īlons Masks.

Pirms četriem gadiem, komentējot video, kurā Tesla Model S veiksmīgi izbrauca cauri lietus appludinātam tunelim Kazahstānā, Masks jau pieminēja šo īpašību, atzīmējot, ka tas iespējams, pateicoties hermetizētajam akumulatoram, kas atrodas automobiļa apakšā un ļauj uz īsu brīdi noturēties virs ūdens. Riteņi šajā gadījumā darbojas kā airu mehānisms.

Tesla Cybertruck debitēja 2019.gadā. Pikapa korpuss izgatavots no augstas izturības tērauda, ​​ko izmanto SpaceX kosmisko raķešu būvniecībā. Pēc Maska teiktā, šis materiāls nebaidās no sitieniem ar smagu āmuru un šaujamieroču lodēm.

Pikaps būs pieejams trīs versijās ar vienu, diviem vai trim elektromotoriem. Bāzes versija līdz simtam paātrināsies 6,5 sekundēs, kamēr topmodelim pietiks vien ar 2,9. Automobiļa tāldarbība būs atkarīga no uzstādītā akumulatoru komplekta un sniegsies 400 – 800 km robežās.

Tesla Cybertruck ražošanai jāsākās nākamgad. Ražotājs ziņo, ka pikapa iegādei pieteikušies vairāk nekā pusmiljons potenciālo klientu.

 
Visi komentāri
 
Cyber 22.aprīlis 2020 8:16
1 1 Atbildēt

tas korpuss izskatās tā, ka ne tikai peldēs, bet pat lēkās pa ūdens virsmu, ja labi ieskriesies.

creinm 22.aprīlis 2020 9:22
3 7 Atbildēt

lai Dieviņš nogrābstās, tas gan ir viens neglīts auto!!!

WALA 22.aprīlis 2020 10:29
0 1 Atbildēt

Ka tik nav tāpat ka ar Tesla "vaditāja asistentu" aka "autopilotu", peldēt itkā peld, bet ne ilgi ...

qaws 22.aprīlis 2020 10:33
0 0 Atbildēt

peldēšanas iespēja paredzēta vienīgi gadījumiem, lai pēc nejaušas iekļūšanas ūdenī (noskrien no ceļa, nemākulīgi uzbrauc uz prāmja utt.) uzreiz nesāktu grimt, bet pagūtu salasīt loriņus, ielīst glābšanas riņķī un cienīgi izkāpt, nevis elsojot mēģināt atspiest vaļā durvis.

Tas gan 22.aprīlis 2020 10:30
3 1 Atbildēt

500 000 stāv rindā, lai par to pārliecinātos

reku 22.aprīlis 2020 10:31
3 1 Atbildēt

Ūdens virspusē noturēties un peldēt kādu laiku spēj jebkurš auto,vismaz kādu laiku.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti