Krīze piespiež - auto iznomātājs Hertz pārdod savu varenauto parku (+ FOTO) 1

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 21.maijs 2020 13:55

Covid-19 atstājis smagas sekas uz auto iznomātāja Hertz biznesu – lai samazinātu izdevumus un iegūtu līdzekļus turpmākai darbībai uzņēmums izlicis pārdošanā daļu no jubilejas Corvette autoparka.

Vēl pirms nepilniem diviem gadiem automobiļu nomas pakalpojumu sniedzējam, kompānijai Hertz, bija iemesls priecāties – uzņēmums svinēja savu 100 gadu pastāvēšanas jubileju, ko vēl patīkamāku darīja General Motors dāvana – šim notikumam veltīta īpašā Hertz 100th Anniversary Edition Corvette Z06 sērija.  

Hertz savu autoparku papildināja ar 100 īpašajiem automobiļiem, taču prieks bija īss – 2020.gada pavasaris un koronavīrusa izraisītās sekas devušas pamatīgu triecienu līdz tam labi funkcionējušajam mehānismam. Lai glābtu situāciju Hertz jau atlaidis 10 000 darbinieku, nomainījis izpilddirektoru un ķēries pie autoparka samazināšanas.

Šobrīd pārdošanā izliktas 19 īpašās Chevrolet Corvette. Automašīnu nobraukums ir no 20 līdz 50 tūkstošiem kilometru, bet cena – no 57 394 līdz 63 999 dolāriem.

Visu sportisko kupeju virsbūves krāsotas Hertz firmas dzeltenajā krāsā, kas sasaucas ar dzeltenajām bremžu skavām un kontrastē ar melnās krāsas sporta svītrām, kas šķērso virsbūvi gareniski. Salonā ir melni ādas sēdekļi ar dzeltenu diegu nošuvumu, Bose audio sistēma ar 10 skaļruņiem, kā arī multimediju sistēma ar 8 collu ekrānu, Apple Carplay un Android Auto atbalstu, 4G-WLAN pieeju. Netrūkst arī plāksnītes ar īpašā modeļa nosaukumu un jubilejas sērijas eksemplāra numuru.

Motortelpā atrodas 6,2 litru V8 kompresormotors, kas attīsta 659 Zs (881 Nm) un var nodrošināt maksimālo ātrumu 315 km/h.

Hertz autoparkā pierakstīti arī 224 īpašie Chevrolet Camaro sporta auto, taču tie, vismaz pagaidām, vēl tiek saudzēti.

 
Visi komentāri
 
Kalvis99 24.maijs 2020 15:11
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti