Ford ražotie policijas auto iegūst spējas iznīcināt Covid-19 2

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 29.maijs 2020 10:48

Ford ražotie patruļauto saņēmuši funkciju, kas ļaus automašīnas salonu atbrīvot no vīrusiem, nogalinot tostarp arī bīstamo COVID-19.

Ford ieviesis jaunu funkciju Police Interceptor Utility apvidus auto arsenālā. Tas ir pašdezinfekcijas režīms, kas sasilda salonu līdz 56 grādiem, iznīcinot, kā apgalvo ražotājs, līdz pat 99 procentiem vīrusu. Lai veiktu izmaiņas konstrukcijā, pietiek atjaunināt 2013-2019.gados ražoto automašīnu programmnodrošinājumu.

Sistēmu aktivizē nospiežot noteiktu kruīza kontroles pogu kombināciju. Pēc tam jāatstāj salons, jo procesa laikā tajā atrasties nedrīkst. Par to brīdina arī gaismu signāli, kas darbojas kamēr sistēma ir aktīva. Pēc salona uzsildīšanas līdz maksimālajai temperatūrai tiek ieslēgts gaisa kondicionieris un automašīna tiek atdzesēta.

Ford uzskata, ka pašdezinfekcijas režīms policistiem ir īpaši nozīmīgs, jo ​​viņiem bieži jāpārvadā cilvēki, ieskaitot tādus, kam novērojami koronavīrusa simptomi.

Nesen Ohaio štata universitātes zinātnieku pētījumā tika noskaidrots, ka augsta temperatūra automašīnas salonā veicina bīstamu mikroorganismu iznīcināšanu, ieskaitot koronavīrusa COVID-19 izraisītājus. Piemēram, ja jūs sasildīsit salonu līdz 55 grādiem pēc Celsija, vīruss dzīvos ne vairāk kā divdesmit minūtes, bet paceļot temperatūru līdz 70 grādiem, mikroorganismi tiks iznīcināti piecu minūšu laikā.

 

 
Visi komentāri
 
Bils 29.maijs 2020 11:29
7 0 Atbildēt

Nomet auto saulē uz stundu vai pat mazāk, būs tāds pats efekts!

Kanibaals 29.maijs 2020 22:28
0 0 Atbildēt

UVC lampas vajag.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 1

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 1

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti