Eiropas Revīzijas palāta: “Rail Baltica” izmaksās 7 miljardus eiro (+ VIDEO) 5

 
iAuto | 17.jūnijs 2020 11:07

“Rail Baltica” izbūve varētu sadārdzināties vēl par 1,2 miljardiem eiro un sasniegt 7 miljardus eiro.Tādu secinājumu izdarījusi Eiropas Revīzijas palāta, kas šodien publiskoja savus secinājumus par to, kā Eiropas Komisija veic projekta uzraudzību.

 
Visi komentāri
 
gunbox 18.jūnijs 2020 9:34
1 0 Atbildēt

Atradās kam otkatus jāmaksā? Sadārdzinājums kā reiz pēc tā izskatās.

Raivis 18.jūnijs 2020 12:56
0 3 Atbildēt

Rail Baltica par 7 miljardiem eiro. SEPTIŅIEM. MILJARDIEM. SEPTIŅIEM!!! Laikā, kad daudz cilvēkг sēž bez darba un iztikas līdzekļiem vai tiešam vajag šo megaprojektu? Un kāds būs pienesums Latvijas ekonomikai un darba tirgum, ja to būvēs spāņu firmas ar viesstrādnieku piesaisti? Mēs joprojām braucam ar padomju vilcieniem ar neekoloģiskiem dīzeļdzinējiem, daudzviet nav augsto peronu, pie Rīgas nav neviena Park&Ride ar auto-, velo- stāvvietām. Pie tam, to naudu varēja virzīt bīstamo pārbrauktuvju aizvietošanu ar tuneļiem un tiltiem, lai cilvēki netērētu laiku uz tām. Mēs gaidām pēkšņo tūristu plūsmu no Kauņas uz Rīgu, vai no Tallinas uz Varšavu? Vai “ātrgaitas” vilciens ar 120 km/h ir sasniegums, kad RVR vilcieni jau pirms 45 gadiem varēja paveikt 200 km/h? Ko tādu vilciens varēs piedāvāt, ja starptautiskos autobusos jau sen un nedārgi ir Wi-Fi, DVD, kafija/ tēja, izliekamie krēsli? Cik gadus jau Brisele runā par priekšroku došanu dzelzceļam, bet tā rezultātus neredz? Vai ir iespējams pilnībā kontrolēt resursu piešķiršanu, nepieļaujot tradicionālo krāpšanu un korupciju?

gunbox 18.jūnijs 2020 14:03
1 0 Atbildēt

Kontrolēt ir pavisam elementāri. Ja ir neuzpērkama komisija, kura katru centu pārbauda un iegādātā materiāla kubatūru, tad viss rullē pēc likuma vārda. Bet tu aizmirsi, ka viss notiek tikai kāda izdevības pēc. Ja kādam tas projekts nebūs izdevīgs, tad neviens viņu nebīdīs. Par standarta peļņas vērtību tirgū neviens nestrādās. Bez 18% kabatas naudas vismaz LV nekas nenotiek. Un jo lielāks projekts, jo lielāka garantija, ka 18% ir notikuši. Tobiš - KNAB ir tikai parodija, jo neviens vēl nesēž.

Kanibaals 18.jūnijs 2020 19:12
1 1 Atbildēt

Lasījuši neko neesat bet viedoklis ir. Šinī projektā konkurence liela un visi grib ielīst līdz ar to nevis uzcenojums, bet dempings notiek. Šobrīd projektu realizēt ir diezgan kritiski Latvijas ekonomikai, to sauc par sildīšanu. Arī Covid krīze rāda ka uz lidsabiedrībām paļauties nevar.

gunbox 19.jūnijs 2020 9:42
1 0 Atbildēt

Ticēt ziņām ir tā tieši tas pats, kas būt vienai no aitām barā. LV arī viss tiek smuki pasniegts, tikai uz lielajiem iepirkumiem augsti cilvēki norāda ar pirkstu, kurš būs darītājs un nevienam neinteresē, ka tu vari lētāk, saglabājot kvalitāti. Ja konkursa vinnētājam ir lētākā cena, viņam vēl no tā jānomaksā kukulis. Tāpēc arī mūsu jaunais asfalts ir vai nu viļņains vai pēc 2 gadiem iegrimst rises vai kā Dienvidu tilta gadījumā uz betona seguma uzliktais asfalts sadrūp.

Latvijai šobrīd ir jāveic uzkrājums cik var, nevis jābūvē nevienam nevajadzīgas koncertzāles un dzelzceļus. Būvniecības izmaksas šobrīd jau ir pārspējušas uz 50% biezo gadu burbuļa brīdi, ka nesanāk atkārtot "veiksmes stāstu".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti