Jauno Mazda3 ar 230 Zs motoru un pilnpiedziņu atklāj video (+ VIDEO) 9

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 7.jūlijs 2020 7:03

Mazda Meksikas struktūrvienība publicējusi video, kurā redzama Mazda3 jaudīgākā modifikācija ar 230 Zs spēcīgu turbomotoru un pilnpiedziņu.

Dažas dienas pirms oficiālās pirmizrādes internetā publicēts video ar kompaktā modeļa Mazda3 topversiju. Tas ir variants ar 2,5 litru Skyactiv-G četrcilindru turbomotoru, kas attīsta 230 Zs jaudu un 420 Nm griezes momentu. Šāds spēka agregāts darbojas komplektā ar pilnpiedziņu un sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Lai gan jaunās versijas dinamiskie raksturlielumi vēl netiek atklāti, tie būs gana pārliecinoši, jo pēc jaudas nākamās Mazda3 rīcībā ir tikai 188 Zs – par 42 Zs mazāk. 

Vizuāli jaudīgāko Mazda3 varēs atpazīt, galvenokārt pēc melnajiem 18 collu riteņu diskiem un tādas pašas krāsas spoguļu korpusiem.

Šobrīd jau zināmas cenas Meksikas tirgum. Komplektācijā Grand Touring par šo modeli prasīs 490 000 peso (19 450 EUR), bet par dārgāko Signature – 530 000 peso (21 000 EUR).

Mazda3 ar jauno turbomotoru paredzēta ASV un Meksikas tirgiem.

 
Visi komentāri
 
Laaciz 7.jūlijs 2020 8:26
2 0 Atbildēt

Uuun... Atkal Eiropa tiek apdalīta. Tāpat kā netiek piedāvāta Mazda 6 ar 2.5T.

dulls, vai? 7.jūlijs 2020 9:05
2 0 Atbildēt

Vai tad Eiropā kāds vēl pērk (es runāju par rūpnieciskiem apjomiem, uz kuru pamata veido tirgus stratēģijas) karstos hečbekus ar lieliem benzīna motoriem? Šis jau arī domāts jaunākā vecuma karteļu banditosiem, kas naudu mēra centimetros (pakas biezums), nevis fermeriem. Vecāki banditosi ar vairāk naudas brauc ar jau lepnākiem, bet ne mazāk rijīgiem auto.

Laaciz 7.jūlijs 2020 13:49
1 2 Atbildēt

Kāpēc, lai nepirktu karstos hečbekus Eiropā? Tad jau netiktu piedāvāti - Hyundai i30N, VW GTI un R modeļi, Focus ST/RS, OCTAVIA vRS u.c. Kad skatījos vairākus apskatus par Mazda 3 un arī 6 bieži izskan jautājums "Vai būs Mazda Speed versija atkal?" Taisni Eiropā man šķiet ir pieprasījums pēc Hot hatch vairāk kā ASV. Kaut arī ASV mītošie komentāros izsaka, ak labprāt pirktu, bet nepiedāvā.

Kas attiecas uz tilpumu, 2.5 jau nav baigi lielais. Focus RS tika piedāvāts ar 2.3. +/- 0.2L jau nekas nav. Protams, ir arī saļara varianti, bet nu tie visi defaultā ir lēnāki par benzīna brāļiem. Varbūt pret tiem ir lielāks pieprasījums, kaut arī šaubos... Hot hatch jau nepērk ekonomijas dēļ.

LMT 7.jūlijs 2020 9:51
3 2 Atbildēt

Toties būs rūsa, kā jau ierasts!

T2 7.jūlijs 2020 9:56
0 1 Atbildēt

Gribēji uzirst mazdai? Latvijas sāļie ceļi netaupa nevienu auto, bet Kalifornijā auto tiek drīzāk aizliegts kā neekoloģisks, kā sarūsē.

viencexperc 7.jūlijs 2020 10:57
2 5 Atbildēt

Eiropiešu komunistiem pārāk dārgi.

Nopirkt vēl kāds varētu atļauties, bet tad uzturēt.. nē.

Eiropiešu līmenis ir VAG ar 1.2 dīzeli.

krampītis 7.jūlijs 2020 10:15
3 0 Atbildēt

novecojusi informācija - viņi naudu nemēra centimetros - tie ir sīkie kverpļi. normāli banditosi mēra naudu istabās

Uggga 7.jūlijs 2020 17:03
2 0 Atbildēt

Pirmajā mirklī izskatījās, ka VWfans titulbildē

kancis 9.jūlijs 2020 15:33
1 0 Atbildēt

Žēl ka Eiropā tirgo auto tik ar sulas paku izmēra motoriem bet ASV gan patīkama auto izvēle ar pareizajiem motoru tilpumiem, var nopirkt kādu vien sirds kāro.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti