BMW X3 tagad arī elektriskā versijā (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.jūlijs 2020 6:24

Vācijas autobūves kompānija BMW prezentējusi iX3 –krosoveru ar pilnībā elektrisku piedziņu, kas maksās nepilnus 70 000 eiro.

BMW iX3 tikpat kā neatšķiras no saviem iekšdedzes motoru brāļiem piederību videi draudzīgajai saimei izceļot vien ar „slēgtu” radiatora resti, ko ietver zilas krāsas ierāmējums, īpaša dizaina un konstrukcijas vieglmetāla riteņu diskiem un aerodinamikai par labu pārveidotu mašīnas apakšu.

 Automašīna ir 4,73 m gara, 1,89 m plata un 1,67 m augsta, bet riteņu bāze sasniedz 2,86 m. Tādejādi elektriskais krosovers ir nedaudz garāks, šaurāks un zemāks par parasto X3, saglabājot tādu pašu riteņu bāzi. Automašīna sver 2185 kg, kas ir ievērojami vairāk nekā X3, piedāvā 510-1650 litru bagāžas nodalījumu un būs pieejams divās versijās. Sērijveidā tā aprīkota ar adaptīvo balstiekārtu, taču par piemaksu var pasūtīt sportisko M-piekari.

 iX3 komplektēts ar 286 Zs (400 Nm) jaudīgu elektromotoru, kas piedzen aizmugures riteņus, bet 77 kilovatstundu akumulators ļaus nobraukt līdz pat 460 km. 100 km/h krosovers sasniedz 6,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots un nevar pārsniegt 180 km/h. Savu videi draudzīgo krosoveru bavārieši aprīkojuši ar jaunas konstrukcijas Flexible-Fast-Charger kabeli, kas ļauj izmantot mājas un industriālos elektrotīklus. Pie ātrās uzlādes stacijas tīkla iX3 akumulatorus līdz 80% varēs uzlādēt, uzkavējoties vien nedaudz ilgāk par pusstundu (35 min.), bet 100 km distancei pietiks ar 10 minūtēm.

BMW iX3 ražošana bavāriešu un Ķīnas kopuzņēmumā BMW Brilliance Automotive (BBA) sākās jau jūnija vidū, bet ar pilnu jaudu konveijers sāks darboties vasaras beigās. No Ķīnas elektriskie krosoveri tiks piegādāti noieta tirgiem visā pasaulē.

 
Visi komentāri
 
HE 15.jūlijs 2020 9:00
4 1 Atbildēt

Pirmais ķīniešu BMW eiropai...

msh 15.jūlijs 2020 18:19
0 0 Atbildēt

Lai raksts būtu objektīvs, vārdu savienojumu "videi draudzīgs" ir jāaizvieto ar vārdu "elektriskais".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 12

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti