Poļi vēlas ražot savus elektroautomobiļus; izstrādāti pirmie prototipi (+ VIDEO) 12

 
iAuto | 31.jūlijs 2020 5:14

Poļu marka Izera varētu kļūt par vēl vienu ražotāju Eiropā, kas nodarbotos ar elektriskās piedziņas automobiļu ražošanu.

Polijas uzņēmums Izera, kas savu nosaukumu aizguvis no Jizeras kalniem Polijas-Čehijas robežas tuvumā, izstrādājis divus elektriskās piedziņas automobiļu prototipus.

Līdz šim valsts atbalstītajai un lielākajai kompānijai ElectroMobility piederošā Izera parādījusi vien divus prototipus – hečbeku un krosoveru, taču poļi ir apņēmības pilni sērijveida modeļus uz konveijera likt jau 2023.gadā.

Lai darbi veiktos raitāk, Izera automobiļu dizains pasūtīts pie pazīstamās itāļu Torino Design, bet platformu poļu marka plāno iegādāties pie kāda trešās puses ražotāja, piemēram, Volkswagen, kas sava koncerna vajadzībām izstrādājis MEB platformu videi draudzīgajām automašīnām.

Izera automobiļu tehniskie dati netiek atklāti, zināms vien, ka paātrinājums no vietas līdz 100 kilometriem stundā abiem modeļiem prasīs astoņas sekundes, bet gaitas rezerve būs vismaz 400 kilometri pēc WLTP cikla.

Izera elektroautomobiļu ražošana notiks Silēzijā, rūpnīcā, kuru ElectroMobility plāno atvērt līdz 2021.gada vasarai.

Ja viss ritēs pēc plāna, pirmos Izera elektroautomobiļus pircēji saņems 2023.gadā.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 31.jūlijs 2020 8:15
0 0 Atbildēt

Kā iet čehu Luka EV?

viencexperc 31.jūlijs 2020 9:08
6 1 Atbildēt

Gribēt jau var. Pašlaik ir ļoti daudz elektroauto ražotāju startapi, bet ne visiem viņiem sanāk saražot gala produktu, un vēl mazāk, - to pēc tam veiksmīgi tirgot.

Kā piemēru var minēt pašu Teslu. To jau neradīja Ilons Masks, kā daudzi domā. Teslu radīja Martins Eberhards un Marks Tarpennings. Viņiem bija biznesa plāns, bija ideja un pat pats auto dizains. Tomēr automašīna nav tas pats kas kaut kāds telefons. Automašīnai ir daudz dažādi mezgli, kas ir atšķirīgi. Šie abi biznesmeņi arī atrada Ilonu kā viņu projekta investoru, bet viņiem tā arī nesanāca neko uzradīt, tāpēc viss tika nodots Ilona Maska rīcībā, Marks un Martins palika tikai kā Teslas akcionāri.

Komentārs bija par to, ka izdomāt un sataisīt demo modeli var kurš katrs...nu, gandrīz kurš katrs. Bet kas tālāk, tas gan nav nekas viegls..

KK 31.jūlijs 2020 13:24
1 0 Atbildēt

Tos pašu tevis pieminētos telefonus ne kurš katrs var veiksmīgi pārdot. Huaweis bija viens no retajiem kuram izdevās "ielausties" viedtālruņu tirgū. Bet visādus startapus utt., taisa daudzi, kaut tā pati nokia - nu galīgi sūdīgi viņiem tur ar tiem viedtālruņiem, lai arī brends visiem zināms.

GB12 31.jūlijs 2020 9:21
0 1 Atbildēt

Nu, šiem pat gribētos novēlēt veiksmi. Vismaz pirmais iespaids par auto liekas tīri jēdzīgs. Protams, jāskatās, kāds iznāks gala sērijveida produkts (ja iznāks). Bet lai veicas! Poļi malači.

Asaris 31.jūlijs 2020 10:51
3 0 Atbildēt

Par prototipiem parasti iespaidi ir labi, bet beigās tas kas nonāk līdz ražošanai ir pavisam kas cits.

ZZZZ 31.jūlijs 2020 13:40
0 0 Atbildēt

Patīk, pat pārsteigums kaut gan pēdējā laikā liekas, ka nu jau viss ir bijis un redzēts copy paste.

Tas gan 31.jūlijs 2020 14:40
1 0 Atbildēt

poļiem jau arī ir autobūves tradīcijas - negribas meklēt, bet 90.gados, kad braucām uz Vāciju, pa kājām maisījās tādas mazas mašīnītes - par mugursomām iesaucām, ja nemaldos bija arī lielākas - šķiet Polonēze un bija arī kravinieki - laikam Jeļc vai Jeļcins

darklight 31.jūlijs 2020 16:37
0 0 Atbildēt

Fiatus jau arī šie sociālisma laikos taisīja. Tādus pašus kā padomju žiguļi.

Krotow 31.jūlijs 2020 19:26
1 0 Atbildēt

Hmm, ja jau poļi šitā, mēs varētu ražot savējos elektroauto zem RAF un VEF markas

imzz 1.augusts 2020 12:34
0 0 Atbildēt

Aha. Un pārdosim ķīniešiem, jo Latvijas tirgus ir par mazu :-/

felix65 1.augusts 2020 7:16
0 0 Atbildēt

Nez kāpēc tagad visi, kas nav spējīgi uzražot iekšdedzes dzinēju, sadomājušies ielekt elektroratos. Auto bez piedziņas ir vēl arī virsbūve, piekare un viss pārējais, tāpēc pamatotas aizdomas, ka drīz ceļi būs pilni ar kaut kādu neadekvātu hlamu.

imzz 1.augusts 2020 12:45
1 0 Atbildēt

ka drīz ceļi būs pilni ar kaut kādu neadekvātu hlamu. --

Nebūs, neuztraucies. Kaut ko saražot ir viens, iestumt tirgū -pavisam kas cits.

Mūsdienās jautājums ir nevis: vai mēs to varam uztaisīt, bet gan : kurš to pirks ?

Vai tu pats , patriotisma motīvu vadīts, pirktu piem. Latvijā ražotu elektromobīli, ja tev nebūtu pārliecības, ka tas ražotājs pēc 2 gadiem vēl pastāvēs ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti