Mercedes kupeja uzstāda absolūto Nirburgringas trases rekordu (+ VIDEO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 19.novembris 2020 5:56

Mercedes-AMG GT Black Series kupeja uzstādījusi absolūto „Ziemeļu cilpas” rekordu sērijveida automobiļiem.

730 Zs jaudīgais Mercedes-AMG GT Black Series ar vācu pilotu Maro Engelu pie stūres 20,6 km garo Nirburgringas trasi nobrauca 6 minūtēs un 43,616 sekundēs, par vairāk nekā sekundi pārspējot Lamborghini Aventador SVJ (Super Veloce Jota) rekordu, kas turējās no 2018.gada.

Mercedes-AMG GT Black Series ir Mercedes jaudīgākais modelis, kas savā jaunākajā formācijā debitēja 2020.gada vasarā. Automašīna komplektēta ar jaunu četru litru twin-turbo astoņcilindru motoru, kas attīsta 730 Zs jaudu un 800 Nm griezes momentu. Spēka agregāts darbojas komplektā ar septiņu pakāpju robotizēto divsajūgu pārnesumkārbu, nodrošinot ieskrējienu līdz 100 un 200 km/h attiecīgi 3,2 un 8,8 sekundēs. Ražotāja norādītais maksimālais ātrums – 325 km/h.

4,6 m garā divdyrvju kupeja aprīkota ar deviņās pakāpēs regulējamu vilkmes kontroles sistēmu, kausveida oglekļa šķiedras sacīkšu sēdekļiem, lielu antispārnu, AMG Ride Control adaptīvajiem amortizatoriem un izsmalcinātu aerodinamisko virsbūves komplektu ar tehnoloģijām, kas tiek izmantotas GT3 un GT4 sacīkšu sērijās.

Bāzes modelis Vācijas tirgū maksā 335 240 eiro.

 
Visi komentāri
 
WALA 20.novembris 2020 9:40
0 3 Atbildēt

Diezgan skaisti un stabili iet, izskatās ka ļoti izdevies aparāts ( labi sabalansēts).

Ivans 20.novembris 2020 17:57
0 0 Atbildēt

Bet ko vēlējies sagaidīt no merša kurš bāzītē maksā 335k?

Kia stinger?

WALA 20.novembris 2020 19:33
0 0 Atbildēt

Tā trase nav nekāda medusmaize, un piemeram ar Porsche tur neizdodas tik vienmērīgi braukt (bet nu tur savu lomu spelē arī motorz "pakaļā").

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti