Eiropa apsteidz Ķīnu pēc elektrificēto automobiļu skaita 5

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 7.decembris 2020 10:45

Vācijas Center Automotive Research (CAR) pētījumu centra apkopotā statistika liecina, ka Eiropa kļuvusi par pasaules līderi pēc elektrificēto automobiļu skaita. Tiesa – tas izdevies iekļaujot statistikā arī plug-in hibrīdus.

CAR statistika par 2020.gadu liecina, ka 28 ES valstīs, kam pieskaitīta arī Zviedrija un Norvēģija, pirmajos deviņos mēnešos pārdoti 768 910 elektrificēti automobiļi, kamēr Ķīnā reģistrēti 662 000, bet ASV – 345 000, no kuriem 245 000 ir pilnībā elektriski, turklāt 196 000 ir Tesla pienesums.

Tomēr starp skaitļiem Ķīnā un Eiropā ir liela atšķirība: ar 350 770 Plug-in hibrīdiem Eiropā tika pārdots 2,3 reizes vairāk daļēji elektrisko transportlīdzekļu nekā Ķīnā, kur tīri ar akumulatoriem darbināmi transportlīdzekļi ir ievērojami veiksmīgāki. Ķīnā tika pārdots tikai 151 000 hibrīdu, kamēr pārliecinoši lielākā daļa ir pilnībā elektriski transportlīdzekļi.

Hibrīdautomobiļi sevišķi lielu popularitāti ieguvuši Vācijā, kur pārdoti 105 882 eksemplāri, pirmā šajā segmentā ir Ķīna, bet trešā – Lielbritānija ar 42 777 eksemplāriem.

Uz papīra Eiropas un Vācijas pienesums videi draudzīgo automobiļu jomā izskatās labi, taču ekspertiem ir lielas aizdomas, ka pie elektrības kontakta Plug-in hibrīdi tiek pieslēgti reti, lielākoties tiekot izmantoti kā parasti automobiļi ar iekšdedzes dzinēju.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.decembris 2020 13:02
3 1 Atbildēt

Gribēja vismaz kaut kur pārspēt Ķīnu. Pielika hibrīdus.

Ķīna tik un tā priekšā degradēti komunistiskajai Eiropai. Visur. Un iet priekšā tālāk un tālāk.

felix65 7.decembris 2020 17:12
0 0 Atbildēt

Vai ir tādi auto, kuri nav elektrificēti?

Artūrs 7.decembris 2020 19:17
2 0 Atbildēt

Šogad pasaulē notikušas vien dažas autoizstādes, no tām divas Ķīnā. Mūsu spalvas varoņi ne vārda nerakstīja par tām. Toties vācu portālā DW vācu korespondenti kuri piedalījās , konstatēja, ka vācijas autobūvniecība elektroauto jomā ir palikuši dziļi "aizmugurē" Ķīnas autobūves koncerniem, kuri ieņem noteicošo un vadošo lomu pasaulē.

imzz 8.decembris 2020 10:02
1 0 Atbildēt

vācijas autobūvniecība elektroauto jomā ir palikuši dziļi "aizmugurē

Bet protams. Ķīnieši savās pārapdzīvotajās pilsētās sāka smakt nost, līdz ar to Ķīnas komunistiskā partija deva uzdevumu ieviest elektroauto. Elektroauto ražotāji tiek subsidēti un pašvaldības ievieš elektroauto vispirms publiskajā sektorā, piem Šenzenas visi taksometri, 22000 kopā ir elektriski un 16000 autobusi arī. Publiskais sektors vien jau rada tirgu ražotājiem.

WALA 8.decembris 2020 10:11
0 0 Atbildēt

UN kāpēc Eiropai būtu jālec līdzi katrai muļķībai uz ko "Ķīna pavelkas" ??? Ko līdz viņu BEV tūkstoši, ja tur kalniem super vecu ICE ar atbilstību labi ja vispār EURO1 ...

Ķīna ir kādam priekšā tikai reklāmās, dzīvē viņu produktiem nemaz tik labi neiet !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti