Ar kaitīgo izmešu datu falsificēšanas programmatūru uzstādīšanu autoražotāji pārkāpuši likumus 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.decembris 2020 11:11

Eiropas Savienības (ES) Tiesa ceturtdien nolēmusi, ka autobūves uzņēmumi rīkojušies pretlikumīgi, uzstādot kaitīgo izmešu datu manipulēšanas programmatūras, un tie maldinājuši autovadītājus par dīzeļdzinēju radītajiem kaitīgajiem izmešiem.

Paziņojumā tiesa ražotāju, pret kuru vērsta sūdzība, minējusi kā "Uzņēmums X", taču tiek saprasts, ka šī lieta saistīta ar tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu Vācijas autobūves kompānijā "Volkswagen".

2015.gada septembrī "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, atzīstot, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

Šo programmatūru dēļ automobiļu radīto kaitīgo izmešu apjoms laboratoriju pārbaudēs bijis mazāks nekā reālos braukšanas apstākļos.

Jaunākajā lietā Francijas prokuratūra veikusi izmeklēšanu un savus atklājumus nodevusi ES Tiesai, vēloties iegūt ES tiesību normu skaidrojumus.

 
Visi komentāri
 
imzz 19.decembris 2020 11:57
1 0 Atbildēt

Interesanti, vai Francija papildus mēģinās iecūkot VW, lai palielinātu savu auto ražotāju konkurētspēju.

Kanibaals 19.decembris 2020 18:50
1 1 Atbildēt

Kad BOSCH ņems priekšā par "akustisko funkciju"?

msh 19.decembris 2020 22:17
1 1 Atbildēt

Kāpēc viņus jāņem priekšā? Ražotājs izpildīja ko pasūtītājs pasūtīja un par ko samaksāja, ar piebildi pasūtītājam ka šo funkciju likums aizliedz lietot.

ZM 19.decembris 2020 22:27
1 0 Atbildēt

Smieklīgi Bet jautājums ko "čipotāji" dara ar tiem softiem? Ka tik ne to pašu...

nākotnē 20.decembris 2020 16:01
0 0 Atbildēt

tāpat atklāsies falsifikācijas, kuru aizsegā tiek pāriets uz elektriskajiem auto....tikai neviens neatbildēs, jo tad nāktos likt cietumos un pie sienas ļoti daudzas esošās un bijušās amatpersonas.

Pļurkt 21.decembris 2020 8:55
0 0 Atbildēt

Visa tā "falsifikācija" ir pievilkta aiz matiem!

Ja programmatūra pārslēdz dzinēju uz krietni mazāku jaudu tad kad auto stāv vai tas būtu noziegums?

Tik pat labi falsifikācija ir VISI degvielas patēriņa rādītāji, jo tie neatbilst reālajiem braukšanas apstākļiem un kā LIKUMS ir krietni mazāki par faktiskajiem!

Kanibaals 25.decembris 2020 10:45
0 0 Atbildēt

Jautājums vai kaut kur ir aizliegts pielāgot testiem. Jo tur jau šmaucas tāpat īpaši sagatavojot auto testiem. Bet te tā funkcija bija standartā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti