Jaunais Dacia Sandero – viedtālrunis kā automašīnas multivides ekrāns 9

 

Foto: Publicitātes attēls

Dacia | 8.aprīlis 2021 15:20

Mums vienmēr līdzi ir viedtālrunis. Taču kā būtu, ja tas aizstātu multivides ekrānu mūsu automašīnā? Dacia šādu soli uzskatīja par pašsaprotamu izvēli, taču tikai ar vienu nosacījumu – tālruni nepieciešams pilnībā integrēt braukšanas pieredzē.

Dacia šādu soli uzskatīja par pašsaprotamu izvēli, taču tikai ar vienu nosacījumu – tālruni nepieciešams pilnībā integrēt braukšanas pieredzē. Ar šādu domu arī tapa Media Control. Dacia Operatīvās starpsegmentu automašīnu līnijas direktors Nikolā Legross skaidro jaunajā Dacia Sandero ieviestās tehnoloģijas būtību un tās priekšrocības.

Izņemt viedtālruni no kabatas un padarīt to par mūsu pavadoni ceļā, neraizējoties, ka tas nokritīs no vaļīgā turētāja, kas piestiprināts pie gaisa kondicionieru režģa? Ja vien tas būtu tik vienkārši! Dacia apzinājās šo problēmu, tāpēc zīmola inženieri un dizaineri ir apvienojuši savas prasmes, lai risinātu šo jautājumu un piedāvātu gudru, ekonomisku un laikam atbilstošu risinājumu.

“Dacia misija ir mainīt priekšstatu par to, kādam jābūt vienkāršam auto. Mums bija jāatrod gudrs, vienkāršs un pievilcīgs multivides risinājums. Klientu aptauju dati rāda, ka Dacia klienti šajā jautājumā dod priekšroku vienkāršībai. Šis ir svarīgs punkts, ko uzsver arī Dacia kopienas pārstāvji. Tādēļ mūsu inženieri un dizaineri ir kopīgi strādājuši, lai izveidotu Media Control – sistēmu, kas mūsu klientu viedtālruni pārvērš par automašīnas multivides sistēmas sirdi,” stāsta Nikolā Legross, Dacia Operatīvās starpsegmentu automašīnu līnijas direktors.

KAS IR MEDIA CONTROL?

Media Control ir sistēma, kas automašīnā papildus radio funkcijai nodrošina arī viedtālruņa dokstaciju un viegli pielāgojamu bezmaksas mobilo lietotni.

Nikolā Legross skaidro, ka “Media Control ir pilnvērtīga multivides sistēma. Tajā ietilpst radio, divi skaļruņi, USB pieslēgvieta, Bluetooth savienojums, stūrē iestrādāti vadības slēdži un viedtālruņa dokstacija, kas integrēta vadības panelī. Jau pašā projekta sākumā šī dokstacija tika iestrādāta paneļa dizainā, garantējot mūsu klientiem komfortu un ergonomiku.”

Viedtālrunis, kas ievietots jaunā Dacia Sandero paneļa centrā, stingri turas savā vietā un lieliski tiek integrēts braukšanas pieredzē. Pateicoties tālruņa novietošanai paneļa augšpusē un nedaudz pret vadītāju vērstajai pozīcijai, vadītājs ļoti labi redz uz ekrāna attēloto informāciju, neapdraudot drošību uz ceļa. Vienkārši lejupielādējiet Dacia Media Control lietotni savā viedtālrunī, un ar Bluetooth tehnoloģijas palīdzību jūsu tālrunis kļūs par paneļa paplašinājumu, aizstājot integrēto multivides sistēmu.

Navigācija, radio, mūzika, tālrunis un pat piekļuve transportlīdzekļa datiem – visas būtiskās un nepieciešamās funkcijas ir pa rokai. Turklāt tās var aktivizēt ar balsi, izmantojot viedtālruņa balss atpazīšanas funkciju.

Kad tālrunis nav ievietots sistēmā, dokstaciju iespējams paslēpt panelī.

VIEDA SISTĒMA, VIEDAS FUNKCIJAS

Ar to gan nepietiek, lai padarītu Media Control par 100% viedu multivides sistēmu. Pateicoties personalizējamajai lietotnei, sistēma pielāgojas katra lietotāja vajadzībām un spēj izveidot savienojumu ar transportlīdzekļa borta datoru.

Tādējādi ir iespējams izveidot īsceļus uz iecienītākajiem logrīkiem, lietotnēm un pat biežāk lietotajiem kontaktiem. Navigācijas funkcijā ir pieejams plašs klāsts ar kartēm un norādēm. Multivides sistēma sniedz plašas izvēles iespējas – radio, mūzikas platformu abonēšana no tālruņa, USB kartes vai MP3 atskaņotāji. Tālruņa funkcijā, papildus zvanu veikšanai ir nodrošinātas arī citas pašas nepieciešamākās iespējas – brīvroku režīms, lai atrastu kontaktinformāciju tālruņa kontaktu sarakstā, pārskatītu vēsturi vai piekļūtu kalendārā ieplānotajiem notikumiem. Operētājsistēmā Android, un drīz arī iOS ierīcēs, īsziņas funkcija spēj skaļi nolasīt saņemtos ziņojumus. Sadarbībai ar automašīnu sistēma ir aprīkota ar Driving ECO funkciju, kas nodrošina piekļuvi reāllaika degvielas patēriņam un katra brauciena beigās sniedz personalizētus braukšanas padomus.

Pēc ierašanās galamērķī aizmāršīgākie vadītāji novērtēs aizmirstā tālruņa brīdinājumu un funkciju “Doties uz manu auto”, kas palīdz atrast vietu, kur novietota automašīna.

Apkopojot sistēmas priekšrocības, Nikolā Legross saka: “Media Control uzlabo braukšanas pieredzi ar viedtālruņa tehnoloģiju labākajām iespējām”.

VIENKĀRŠĀK VAIRS NEVAR

Sistēmas vienkāršība slēpjas tās ergonomikā. Pateicoties viedtālruņa dokstacijas optimālajam izvietojumam, visas funkcijas ir viegli pieejamas un atrodas dažu klikšķu attālumā. Lietotne ir intuitīva, un tās saskarne ļauj efektīvi un plūstoši pārvietoties pa izvēlnēm.

Ņemot vērā, ka viedtālrunī veiktās darbības tiek attēlotas uz paneļa centrālā ekrāna, ir daudz vienkāršāk orientēties sistēmas darbībā. Visbeidzot, stūresratā iestrādātie vadības slēdži nodrošina ērtu lietotnes vadīšanu un ļauj mainīt dziesmas, radiostacijas, skaļumu un pat atbildēt uz zvaniem vai pārtraukt sarunu. Papildu ērtībai un drošībai sistēmu iespējams vadīt arī ar balss komandu.

Media Control ir labi pārdomāta sistēma ar vienkāršām funkcijām, pielāgojamu saskarni un intuitīvu lietošanu. “Šī sistēma ir Dacia būtības iemiesojums un pilnībā atbilst mūsu standartiem. Tā ir vienkārša, praktiska un vieda sistēma. Tā ir Dacia,” saka Nikolā Legross.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 8.aprīlis 2021 16:07
2 2 Atbildēt

Nalošā stadija būs - smārtfona vietā - smārtpulkstenis, bet šo, kad novecos, varēs pārdēvēt par ladu xray ( jauno paaudzi) , ražot krievijā kā "analogov ņet".

anoagask 8.aprīlis 2021 16:40
4 1 Atbildēt

pēc 5 gadiem mūzika neskanēs, jo uz jaunākās operētājsistēmas vairs aplikācija negriezīsies

msh 8.aprīlis 2021 17:14
0 0 Atbildēt

No vienas puses - diez bez telefona tur kaut ko padarīt varēs? No otras puses - tā tak dacīte, pat šitas bomžu aprīkojums būs krutākajā aprīkojuma līmenī vai arī papildaprīkojums pārējajos; priekš pārējajiem tajā vietā gan jau būs plauktiņš kur salikt krāmus un varēs viduskonsolē ielikt kaut kādu aftermarketa maģi kā līdz šim.

felix65 8.aprīlis 2021 18:44
0 0 Atbildēt

Kāpēc vajag tā ākstīties? Un kāpēc Vācijā dace ir labi lētāka?

darklight 8.aprīlis 2021 23:19
0 0 Atbildēt

Vai es pareizi sapratu? Borta kompja datus arī būs jāskatās telefonā, jo pašai mašīnai nav ekrāna vispār nekāda un nerāda vispār neko?

msh 8.aprīlis 2021 23:55
0 1 Atbildēt

Kādu tu vēl nah borta kompi dacītē gribi? Ja tā appene tādu funkcionalitāti nodrošinās, great success, pirmo reizi dacītei būs borta kompis!

krix 9.aprīlis 2021 7:12
2 0 Atbildēt

Kopumā ideja nav slikta. Ieviešot līdzīgu sistēmu visos auto, iespējams atradinātu lielu daļu biezo vadītāju turēt smartphone rokā, neizmantojot auto ražotāja uzstādītās hand free sistēmas. Pilna galvaspilsēta un apkaimes, kas muld pa telefonu, turot rokā, kad blakus uz paneļa ir multimediju televizors.

Ja par Dacia, tad, izmantojot stūres rata vadības slēdžus, tas noteikti būs ērtāk kā šobrīd, kur panelī ir iespēja redzēt tikai vienu rādījumu.

anoagask 9.aprīlis 2021 9:49
2 0 Atbildēt

CSN izpratnē tas tāpat ir viedierīces lietošana ar visām no tā izrietošām sekām

Dkurs 9.aprīlis 2021 14:41
2 1 Atbildēt

Kas vainas 1din magnetolai pa 50 eiro? Šaubos, ka šīs risinājums ir lētāks. Nevajag sarežģīt ģeniālo.

Auto ar īstām pogām un mērstieni eļļai ir viss ko no budžeta auto cilvēki grib.

Liekat šo brīnumu iekš bmw...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti