Tesla atsakās no Model S Plaid+ 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 8.jūnijs 2021 5:36

Tesla izņēmusi no piedāvājuma versiju savu visjaudīgāko un tālāk braucošo Model S modifikāciju Plaid+.

Tesla atteikusies no 150 000 dolāru vērtās Model S modifikācijas Plaid+, tādēļ, ka parastais Plaid nodrošina tādu pašu dinamiku, esot veselus 30 000 dolāru lētāks.

Versijas Model S Plaid un Plaid + tika pieteiktas šī gada janvārī. Abām modifikācijām bija paredzēts iebūvēt trīs motoru spēkstaciju ar vairāk nekā tūkstoš zirgspēku jaudu, kas nodrošinātu ieskrējienu līdz simtam mazāk nekā divās sekundēs. Abi atšķīrās vien pēc jaudas parametriem un ar vienu uzlādi veicamo distanci, attiecīgi 1034 Zs un 563 km Plaid un 1115 Zs un 837 km Plaid+.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Model S Plaid piegādes klientiem atliktas uz nedēļu. Īlons Masks to skaidrojis ar problēmām, kas saistītas ar spēka iekārtas iestatījumiem, kas tuvākajā laikā tikšot novērstas, bet Plaid+ no piedāvājuma izņemts pavisam. Šajā gadījumā daži izdevumi izsaka pieņēmumu, ka lēmumu ietekmēja mikroshēmu trūkums un cenu pieaugums bateriju izejvielām.

Aprīļa sākumā Tesla atskaitījās par ražošanas un pārdošanas tempiem 2021. gada pirmajā ceturksnī. No dokumenta izriet, ka uzņēmums izlaidis 180 338 Model 3 / Y eksemplārus, piegādājot klientiem 184 800 transportlīdzekļus, no kuriem tikai 2020 bijuši Model S / X automobiļi.

 

 
Visi komentāri
 
Jurkāns 8.jūnijs 2021 9:27
2 0 Atbildēt

“ ka lēmumu ietekmēja mikroshēmu trūkums un cenu pieaugums bateriju izejvielām.”.

Tad sanāk ka elektroauto paliks vēl dārgāki, ja visi ražotāji sāks ražot elektroauto, jo visiem vajadzēs izejvielas baterijām?!?

vai 8.jūnijs 2021 9:35
3 0 Atbildēt

Tas bija noslēpums?

Burkāns 8.jūnijs 2021 9:43
1 1 Atbildēt

Tu laikam cerēji, ka arī elektrība kļūs lētāka?

Hm 8.jūnijs 2021 10:44
2 0 Atbildēt

Lielākā daļa autoražotāju teica ka tiklīdz būs lieli eletroauto pirkšanas apjomi tiklīdz arī samazināsies elektroauto cena, bet te izskatās ka viss aizgājis otradi, jo vairak jo bus dargak?!

Dīzelis 8.jūnijs 2021 10:51
1 1 Atbildēt

Šajā gadījumā daži izdevumi izsaka pieņēmumu, ka lēmumu ietekmēja mikroshēmu trūkums un cenu pieaugums bateriju izejvielām.

-----------------------------------------------------------------------

Bet kā? Elektromīļi taču apgalvo, ka baterijas palikšot tikai lētākas.

WALA 8.jūnijs 2021 11:51
2 0 Atbildēt

Baterijas jau varbūt aŗi paliek šobrīd lētākas attiecībā pret to enerģijas ietilpību, taču pat visā kompju industrijā ir problēmas ar elektronikas piegādēm, un bačām ir ļoti svarīga detļa - kontrolieris, un šobrīd tas var visu ekonomiju ko iegūst bateriju ražošanā pilnībā pārleikt uz "negatīvo pusi".

Masks 8.jūnijs 2021 10:56
3 1 Atbildēt

Pērciet pledu kamēr cena nav dubultojusies! Ja nevarat Teslas pledu, pērciet parasto omīšu pledu un izbaudiet vakaru dīvānā.

msh 8.jūnijs 2021 13:20
3 3 Atbildēt

Šis ir jautrs apgalvojums - izņem modeli no piedāvājuma jo parastais nodrošina to pašu bet ir lētāks... Realitātē gan noteikti kaut kas nepavilka [gan jau aķi] tāpēc ierobežojumi būtu bijuši tādi ka tas pluss ietu tāpat kā nepluss, un tāpēc nah tādu piedāvāt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti