Dacia Spring jau 40 000 pasūtījumu; pircējam būs jāgaida ilgi 9

 

Foto: Dacia

iAuto | 22.novembris 2021 10:24

Dacia ziņo, ka mazais pilsētas elektroautomobilis Spring sakrājis jau 40 tūkstošus pasūtījumu, diemžēl ātras piegādes klientam dīleri nesola.

Dacia Spring ir Eiropas lētākais četrvietīgais elektroautomobilis, kas Vācijā maksās 20 490 eiro par pamata versiju. Atrēķinot valsts subsīdijas par elektriskā transportlīdzekļa iegādi, pircējam atliks noskaitīt vien aptuveni 11 000. Ar vienu uzlādi veicamā distance gan nav pārāk liela – vien 230 km, taču pilsētas satiksmei tas nebūt nav slikts rezultāts, kas apvienojumā ar cenu rada pircējam labvēlīgu kombināciju.

 Diemžēl uz ātru 44 Zs jaudīgā piecdurvju hečbeka piegādi, vismaz Vācijā, var necerēt – tāpat kā citus jaunos elektroautomobiļus, arī Spring nāksies gaidīt mēnešiem ilgi. Kā noskaidrojis izdevums Auto-medienportal.de painteresējoties pie kāda dīlera, ātrāk par 10 mēnešiem to nesola.

Atgādināsim, ka Dacia Spring pārdošana sākās šī gada rudenī.

 

 
Visi komentāri
 
reku 22.novembris 2021 18:45
2 1 Atbildēt

230km tas ir pieņemami. Ne tikai pa pilsētu ,bet arī uz piepilsētas mežu sènès var aizlaist.

GK1968 23.novembris 2021 7:43
0 0 Atbildēt

Jā, sēņojot tiešām varēs nobraukt 230 km. Ja vien lādēsi tieši pirms braukšanas.

Parasti gan nez kāpēc pie mums sanāk pretvējš uz abām pusēm un lēnāk par 95 arī neklājas braukt...

Lietotājs 23.novembris 2021 9:26
2 0 Atbildēt

Nekad vēl neesmu sasniedzis ražotāja dotos nobraukumus. To apstiprina arī vērtīga vietne:

ev-database.org/car/1319/Dacia-Spring-Electric

Pirms EV iegādes der apskatīt lai nebūtu lieku cerību un vilšanos.

Laaciz 23.novembris 2021 10:19
1 0 Atbildēt

195 km kombinētais labos laikapstākļos. Tas ir domāts no 100 % līdz 0 % baterijas? Vienkārši nevarēju ieraudzīt vai tas tur ir kaut kur minēts. Bet, ja jā, tad reālais attālums ir vēl mazāks, jo būsim reāli bāku tāpat kā bateriju neviens sausu nebrauks atstās kaut ko, lai droši var aizbraukt līdz uzpildes vietai. Cik varētu atstāt? 50 km? Nu pieņemsim... Lai gan reti tādu gan jau atstāj. Tad sanāk 145 km teorētisks bezstresa attālums. Nu godīgi... Diezgan vāji. Par 11k ar valsts atbalstu kā otro vai trešo auto varbūt... Bet par pilnu cenu kā vienīgo... Nu nezinu... Ja nelien nekad ārā no pilsētas, tad varbūt.

GK1968 23.novembris 2021 16:38
0 0 Atbildēt

Pilsēta, tuvā piepilsēta, tieši tā. Vai arī nemitīgas uzlādes. Pie 0% auto vēl lēnām ripinās kādus km. Tajā momentā svarīgi arī cik enerģijas 12v akumulatorā. 20-40Ah parasti.

Zemesgramata 23.novembris 2021 9:55
1 0 Atbildēt

Cik no apskatiem sapratu,auto sūdīgāks par viņu pašu Sandero.

Būtībā apakšā ir pirmais Leaf,ar visām no tā izrietošajām sekām.

Drakula 23.novembris 2021 14:46
0 0 Atbildēt

Šaubos ka tur ir kaut kas no Leaf (Spring ir aptuveni Twingo izmēros), jo šis Dacia modelis ir pilnībā izstrādāts Indijā un ražots uz speciālas utra-budžeta klases Renault-Nissan platformas Ķīnā.

Sandero salīdzinājumā ar šo katastrofu ir luksusa klases auto.

Zemesgramata 23.novembris 2021 16:53
2 0 Atbildēt

No Leaf paņemta neapsildīta un neatdzesējamā baterija.

Trollis 24.novembris 2021 23:43
0 0 Atbildēt

Latvijā,ar vēl nevienam nezināmu valsts atbalstu,varbūt,šādu Dacia iegādāsi par 15 000€,nu, + -.Ok,toties tās neērtības ko nes līdz lēts elektroauto ir katastrofālas,ticiet man.Renault Zoe īpašnieks nolād to dienu,kad iegādājās šādu mēslu.Pirka jaunu,protams.

Personīgi mans viedoklis ir,ka par 15K jau sanāk ļoti solīds luksus klases benzīna brendiņš,kuram ekonomijas nolūkā var uzstādīt LPG un brauc bez bēdām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti