Stāvoklis Ukrainas frontē 9

 
Nozare.lv | 11.aprīlis 2022 9:41

Krievijas karaspēks turpina pārgrupēšanos un tuvāko dienu laikā, domājams, mēģinās atsākt uzbrukumu Slobožanskes virzienā, pirmdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pretinieks turpina gatavot dzīvā spēka, bruņojuma un kara tehnikas sagatavošanu nosūtīšanai uz Ukrainu.

Lai traucētu ukraiņiem kravu piegādi kaujasdarbības rajoniem, krievi turpina bombardēt transporta infrastruktūras objektus.

Iebrucēji turpina daļējo Harkivas blokādi un ar artilēriju apšauda atsevišķus pilsētas rajonus.

Izjumas virzienā pretinieks veic gaisa izlūkošanu ar bezpilota lidaparātiem. Ar divu bataljonu taktisko grupu spēkiem krievi mēģināja veikt uzbrukumu Dovgeņkes un Dmitrivkas virzienā, taču panākumus neguva un atgāja iepriekš ieņemtajās pozīcijās.

Doneckas virzienā iebrucēji galvenos pūliņus velta Rubižnes, Nižņes, Popasna un Novobahmutivkas ieņemšanai, kā arī pilnīgas kontroles iegūšanai pār ielenkto Mariupoli.

Ienaidnieks mēģināja uzsākt uzbrukumu Zolotes virzienā, taču panākumus neguva.

Kopumā Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas armija diennakts laikā atvairījusi četrus pretinieka uzbrukumus, iznīcinot piecus krievu tankus, astoņas cita veida bruņutehnikas vienības, sešus automobiļus un astoņus lielgabalus.

Savukārt Ukrainas gaisa spēki un zenītartilēristi diennakts laikā notriekuši vienu lidmašīnu (bumbvedēju-iznīcinātāju SU-34) četrus helikopterus (MI-24 un KA-52), trīs bezpilota lidaparātus un trīs spārnotās raķetes.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 11.aprīlis 2022 16:14
3 0 Atbildēt

Tajā apvidū, pa kuru krieviem vajadzētu uzbrukt ( Izjuma-Kramatorska u.c ), pēc laika prognozēm tagad sākšoties 10 dienu lietains periods. Apvidus zems, ar daudziem dīķiem un applūdušām teritorijām. To vietu skaits, kur smagā tehnika varēs izbraukt, saruks.

Vecais čekists Švecs stāstīja, ka amerikāņi palīdzēšot ar informāciju pat tādā pakāpē, ka koriģēšot ukraiņu artilērijas uguni. Iespējams, tas jau notiek jau tagad.

Katrā ziņā pasākums "kauja par Donbasu" ievelkas. Kas redzējis "draudīgā" 12 km garā krievu konvoja satelītbildi, būs pamanījis, ka konvojs ir visai šķidrs, ar lielām distancēm. Jādomā tāpēc, lai trieciena gadījumā ciestu mazāks transporta vienību skaits.

Vēl rezerve no Tālajiem Austrumiem tuvojas, t.s. 3. ešelons. Un tas tad arī esot viss, kas krieviem patlaban ir. Nevar nepieminēt arī tuviešus gumijas zābakos, esot tāda vienība, laikam Šoigu attriecis kā savu ieguldījumu.

Kanibaals 11.aprīlis 2022 20:56
2 0 Atbildēt

Apskaties Krievijas demogrāfiju un taps skaidrs, kāpēc nevarēja gaidīt un kost Ukrainu pa gabalam. Šobrīd bija pēdējais brīdis, kad vēl ir daudz iesaucamajā vecumā, pēc pāris gadiem jau būs bēdīgi. Milzīgās vatņiku masas nozīmē tikai to, ka pat izsitot krievus ārā tie turpinās ik pa laikam līst atkal pēc revanša. Arestovičs prognozē Izraēlas scenāriju, kur terorisma un raķešu apšaudes draudi ir nepārtraukti arī it kā miera laikā. Krievam jau vecās raķetes netrūkst ar ko terorizēt Ukrainu apgalvojot, ka ukraiņi paši sevi apšauda. Nupat jau bija ģenerālmēģinājums ar Kramatorsku. Gribētos jau ticēt, ka līdz tam nenonāks.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti