Stāvoklis Ukrainas frontē 9

 
Nozare.lv | 11.aprīlis 2022 9:41

Krievijas karaspēks turpina pārgrupēšanos un tuvāko dienu laikā, domājams, mēģinās atsākt uzbrukumu Slobožanskes virzienā, pirmdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pretinieks turpina gatavot dzīvā spēka, bruņojuma un kara tehnikas sagatavošanu nosūtīšanai uz Ukrainu.

Lai traucētu ukraiņiem kravu piegādi kaujasdarbības rajoniem, krievi turpina bombardēt transporta infrastruktūras objektus.

Iebrucēji turpina daļējo Harkivas blokādi un ar artilēriju apšauda atsevišķus pilsētas rajonus.

Izjumas virzienā pretinieks veic gaisa izlūkošanu ar bezpilota lidaparātiem. Ar divu bataljonu taktisko grupu spēkiem krievi mēģināja veikt uzbrukumu Dovgeņkes un Dmitrivkas virzienā, taču panākumus neguva un atgāja iepriekš ieņemtajās pozīcijās.

Doneckas virzienā iebrucēji galvenos pūliņus velta Rubižnes, Nižņes, Popasna un Novobahmutivkas ieņemšanai, kā arī pilnīgas kontroles iegūšanai pār ielenkto Mariupoli.

Ienaidnieks mēģināja uzsākt uzbrukumu Zolotes virzienā, taču panākumus neguva.

Kopumā Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas armija diennakts laikā atvairījusi četrus pretinieka uzbrukumus, iznīcinot piecus krievu tankus, astoņas cita veida bruņutehnikas vienības, sešus automobiļus un astoņus lielgabalus.

Savukārt Ukrainas gaisa spēki un zenītartilēristi diennakts laikā notriekuši vienu lidmašīnu (bumbvedēju-iznīcinātāju SU-34) četrus helikopterus (MI-24 un KA-52), trīs bezpilota lidaparātus un trīs spārnotās raķetes.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 11.aprīlis 2022 14:54
0 0 Atbildēt
imzz 11.aprīlis 2022 16:14
3 0 Atbildēt

Tajā apvidū, pa kuru krieviem vajadzētu uzbrukt ( Izjuma-Kramatorska u.c ), pēc laika prognozēm tagad sākšoties 10 dienu lietains periods. Apvidus zems, ar daudziem dīķiem un applūdušām teritorijām. To vietu skaits, kur smagā tehnika varēs izbraukt, saruks.

Vecais čekists Švecs stāstīja, ka amerikāņi palīdzēšot ar informāciju pat tādā pakāpē, ka koriģēšot ukraiņu artilērijas uguni. Iespējams, tas jau notiek jau tagad.

Katrā ziņā pasākums "kauja par Donbasu" ievelkas. Kas redzējis "draudīgā" 12 km garā krievu konvoja satelītbildi, būs pamanījis, ka konvojs ir visai šķidrs, ar lielām distancēm. Jādomā tāpēc, lai trieciena gadījumā ciestu mazāks transporta vienību skaits.

Vēl rezerve no Tālajiem Austrumiem tuvojas, t.s. 3. ešelons. Un tas tad arī esot viss, kas krieviem patlaban ir. Nevar nepieminēt arī tuviešus gumijas zābakos, esot tāda vienība, laikam Šoigu attriecis kā savu ieguldījumu.

zz-top 11.aprīlis 2022 16:25
0 0 Atbildēt

tas ir tas, ko m'es gribam redz'et/dzird'et, ta'cu nenov'ert'e par zemu putina zemi - tur ir milz'igas cilv'eku masas, kas atbalsta karu un alkst redz'et "f'a'sistu" asinis, diemžēl arī pie mums ir cilvēki ar viedokli, ka "to visu amerikāņi" (no kurienes tas?), turklāt tie, kas saka "es ne par vienu, ne par otru", baidos, ka arī ir putina pusē jeb, kas vinnēs, tā dziesmu dziedās

Pļurkt 11.aprīlis 2022 17:39
0 0 Atbildēt

Tur vairs nav cilvēku, bet ir bydlas - urā-patrioti-putinisti!

Tieši tāpēc no lielajām Krievijas pilsētām nevienu neiesauc armijā, jo tie pietiekami lielā sastāvā kaut ko domā!

imzz 11.aprīlis 2022 18:44
0 0 Atbildēt

tur ir milz'igas cilv'eku masas, kas atbalsta karu.

Un ? tas nenozīmē, ka tagad Krievija var uzcelt skaitā 1 milj. karavīru vai vairāk armiju un sūtīt visus uz Ukrainu. Krieviem bija apgādes problēmas jau tam 160 000 kontingentam, kad tas bija izmētāts pa teritoriju. Armijai vajag ēst. Un katru dienu. Degvielu arī, bet Krievijas armija tālredzīgi iznīcina ukraiņu naftas bāzes, kas nozīmē, ka Krievijas armija pati būs atkarīga tikai no piegādēm no savas valsts, bet degvielas konvoji ir labs mērķis. Bez tam vēl būs problēmas ar tehniku un bruņojumu. Resp. cilvēki gan ir, bet tas arī viss, nav jau viduslaiki.

gunbox 12.aprīlis 2022 10:19
0 0 Atbildēt

Krievam smadzenes nav izaugušas no viduslaiku līmeņa. Pat pats mēģina diezgan efektīgas tehnoloģijas ieviest un pacelt, bet ja viņas kontrolē atsaldeņi, kuri ieraugot aizdedzinātu sērkociņu sāk lēkāt un dziedāt uga-čaka, nekāda efekta tam nebūs. Jau visa taktika vien ir absolūta izgāšanās, neņemot vērā, ka viņus visu diennakti filmē. Un kas filmē, ne jau čainas drons 2km attālumā, kaut arī to pietiek, bet normāla tehnika no 50km attālumā, kura var uzreiz koriģēt mērķi. Nerunājot nemaz par satelītu.... karoč, Putinam smadzenes ir atpalikušas uz 30 gadiem. Pat nejēdz izanalizēt visas iepriekšējās karadarbības. Nu un visdrīzāk arī RU ekonomikas lejupslīde naftas/gāzes valstij ir tiešs piemērs, ka taktiskā domāšana nav nevienā no sfērām. Pat izzogot valsti, tur bija jābūt vismaz stabīlam rubļa kursam.

Kanibaals 11.aprīlis 2022 20:56
2 0 Atbildēt

Apskaties Krievijas demogrāfiju un taps skaidrs, kāpēc nevarēja gaidīt un kost Ukrainu pa gabalam. Šobrīd bija pēdējais brīdis, kad vēl ir daudz iesaucamajā vecumā, pēc pāris gadiem jau būs bēdīgi. Milzīgās vatņiku masas nozīmē tikai to, ka pat izsitot krievus ārā tie turpinās ik pa laikam līst atkal pēc revanša. Arestovičs prognozē Izraēlas scenāriju, kur terorisma un raķešu apšaudes draudi ir nepārtraukti arī it kā miera laikā. Krievam jau vecās raķetes netrūkst ar ko terorizēt Ukrainu apgalvojot, ka ukraiņi paši sevi apšauda. Nupat jau bija ģenerālmēģinājums ar Kramatorsku. Gribētos jau ticēt, ka līdz tam nenonāks.

imzz 11.aprīlis 2022 22:23
0 0 Atbildēt

Nav tik vienkārši iesaukt patlaban. Nav jau karš, bet specoperācija. Vēl vairāk. Esot Ukrainā, var atteikties pildīt kaujas uzdevumus un pateikt, ka pietiek. Tā kā neskaitās karš, tad juridiski par to kara tiesa nedraud. Protams, karavīriem, kuri atsakās, tiek draudēts ar tiesu, viņi tiek kaunināti un lamāti.

Kanibaals 12.aprīlis 2022 11:25
0 0 Atbildēt

Ja atteiksies būs it kā parakstījis kontraktu un par līguma nepildīšanu tiesās. Krievu vergi ir perfekti derīgi armijai, samierinās ar to ka uz mājām tiks tikai kā 200tie vai 300tie. Labāk kā 300tie bez locekļiem, lai ir par apgrūtinājumu mātītēm, kas sacerējās uz laupījumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti