Kaut kas savādāks – ASV prezentēts retro stila elektroauto (+ FOTO) 8

 

Foto: Olympian Motors

iAuto | 18.maijs 2022 5:28

Kalifornijas uzņēmums Olympian Motors iepazīstinājis ar savu pirmo modeli – retro stilā veidoto Olympian Model 01, kas iztiek bez multimediju ekrāniem.

Ražotājs uzsver, ka Olympian Model 01 ir pilnīgs pretstats mūsdienu elektromobiļiem un to var labi redzēt attēlos. Automašīna izceļas ar retro stilā veidotu divkrāsu virsbūvi, kurai piedāvā 50 krāsu variantus, aizmugures durvīm, kas veras pretēji braukšanas virzienam un iztiek bez centrālā statņa, atvieglojot iekāpšanu aizmugurē.

Retro stilā veidota arī radiatora reste un riteņu diski, tāpat kā priekšējais panelis salonā un mērinstrumenti ar analogām ciparnīcām. Apdarei izmantots koks, zīds, titāns un tērauds, bet daļa detaļu izgatavotas ar 3D printeri. Salonā nav redzami multimediju ekrāni, tomēr bez mūsdienu tehnoloģijām Model 01 nav atstāts – vadītājam palīdzēs projekcijas displejs uz pašu izstrādātās OOS (Olympian Operating System) bāzes, kas tiek vadīts ar balss komandām un nepieciešamās norādes parāda uz vējstikla.

Braucējus sargās deviņi drošības spilveni, bet kustību uz priekšu nodrošina pie aizmugures ass piestiprināts elektromototrs ar 314 Zs (414 Nm), kas enerģiju saņem no 82 kWh akumulatora.

Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h Model 01 sasniedz 5,7 sekundēs, maksimālais ātrums ir 255 km/h, bet strāvas krājumu pietiek aptuveni 490 km.

Interesanti jau var pasūtīt Model 01, kas maksā, sākot no 100 000 dolāru, un, lai gan “dzīvs automobilis” vēl nav parādīts, ražotājs sola, ka piegādes klientiem sāksies 2022.gada beigās.

 
Visi komentāri
 
Opis 18.maijs 2022 9:25
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka dizaineris sapārojis Jaguar E-type un VW vaboli.

andris 18.maijs 2022 9:28
0 1 Atbildēt

Mērķē pulka zemāk -Krievu zagtā POBEDA ar modernu dizainu,vienīgi cenu no Teslas paņēmuši.

andris 18.maijs 2022 9:25
0 2 Atbildēt

Nu riktīgi labs autiņš,nezinu kā nosaukt-super bagāto ļaužu rotaļlieta,Latvijā pat Baibai nav pa kabatai,kur nu vēl nabaga pensionāriem ,kuri bez Pleša atbalsta pat velosipēdu nevar nopirkt.Nezin kas tas ir-kā kaut kas jauns tā kā ar neasu nazi pa vīrieša olām nomauc,tad jau labāk Bentliju ar gāzi paņemt-pulka lētāk sanāks.

9.45 18.maijs 2022 9:55
3 3 Atbildēt

Kašeram derēs

Kašers 18.maijs 2022 15:09
0 2 Atbildēt

Va ne? Varēs izstumdīties! Čpok čpok

Jūrmalnieks 18.maijs 2022 11:51
0 4 Atbildēt

Koka stūre mūsdienās, lai avārijas gadījumā visa piere būtu ar skabargām?

ro 18.maijs 2022 14:58
4 1 Atbildēt

Šitais elektrobrīnums vismaz pēc auto izskatās..kā arī minimālisms salonā un nekam nederīgo planšetu neesamība salonā tikai par labu ir nākusi..vnkārši un eleganti..vienīgie mīnusi- cena un tas,ka elektromotors nevis kāds jaudīgs benzīnnieks

raimondsm 18.maijs 2022 15:37
1 0 Atbildēt

Šis izskatās kā nozīmēts no bērnu multenes par auto.

www.youtube.com/watch?v=y_Wi4hwnSs4

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 32

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti