Elektrisks un 220 km/h ātrs - prezentēts sportiskais Alpine A290 (+ FOTO)

 

Foto: Alpine

iAuto | 14.jūnijs 2024 10:05

Ar Renault cieši saistītais Francijas autoražotājs Alpine iepazīstinājis ar Renault 5 tuvāko, taču krietni sportiskāko radinieku A290.

A290 un Renault 5 ir kopīga platforma, piekares shēma un dizains, taču pastāv arī pietiekami daudz atšķirību. Piemēram, labākas stabilitātes labad A290 ir platāka bāze, citi stabilizatori un jaunas konstrukcijas alumīnija priekšējais apakšrāmis, kopumā panākot ideālu izsvarojumu.

Sportisko hečbeku var atpazīt galvenokārt pēc jaunizveidotajiem buferiem, X-veida priekšējās optikas un Alpine uzraksta, kas atrodas Renault emblēmas vietā.

Arī abu automašīnu interjers ir līdzīgs, tomēr Alpine modelim tas veidots sportiskāks – trīsspieķu stūre ar nulles atzīmi un papildu rullīši rekuperācijas pakāpei, kā arī Normal, Sport, Save un Personal braukšanas profilu izvēlei. Arī pārnesumkārbas režīmu (P, N, R un D) izvēle atšķirīga: Renault 5 ar ātrumpārslēgu pie stūres, A290 – ar atsevišķām apaļām pogām viduskonsolē. Vē viena būtiska detaļa – sarkanā OV (Overtake) stūres labajā pusē, kas aktivizē papildu jaudu 10 sekunžu spurtam (pēc tam 30 sekundes jāgaida, līdz funkcija pieejama atkal). Ja vien vadītājam tas tīk, ESP var atslēgt pilnībā.

Hečbekam ir sporta sēdekļi ar pastiprinātiem sānu balstiem, ātrā starta funkcija, Alpine Drive Sound skaņas sintezators ar diviem iepriekš iestatītiem skaņas profiliem, 10,25 collu instrumentu panelis un 10,1 collu galvenais ekrāns, Devialet audio sistēma un 26 elektroniskie palīgi, ieskaitot adaptīvo kruīza kontroli, funkciju drošai durvju atvēršanai un joslu maiņai, kas redz ne tikai automašīnas, bet arī motociklus. Komplektā arī avārijas bremzēšanas sistēma u Telemetrics funkcija savu ātro apļu izsekošanai trasē.

Alpine A290 atkarībā no versijas aprīko ar 180 (285 Nm) vai 220 Zs (330 Nm) spēkstaciju, kas 100 km/h ļauj sasniegt 7,4 vai 6,4 sekundēs, savukārt 52 kWh akumulators (abām versijām vienāds) nodrošina sniedzamību līdz 380 km. Uzlāde pie 100 kW iekārtas no 15 līdz 80 procentiem aizņem 30 minūtes.

Alpine A290 būs pieejams GT, GT Premium, GT Performance un GTS versijās, kā arī ierobežotā 1955 eksemplāru GTS Premiere Edition variantā.

Bāzes versija ietver siltumsūkni, 19 collu alumīnija diskus ar Michelin riepām, Brembo bremžu elementus, LED lukturus, adaptīvo kruīza kontroli (ACC), apsildāmus sporta sēdekļus ar auduma apdari, nappa ādas sporta stūri, navigāciju, bezvadu viedtālruņa integrāciju, priekšējos un aizmugurējos parkošanās sensorus un atpakaļskata kameru.

Pārdošanā Alpine A290 nonāks 2024.gada beigās, cenas vēl nav zināmas.

Foto: Alpine

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

190 saimes Mercedes par 850 000 eiro; piegādes 2025.gada beigās 1

Leģendārās 90.gadu sporta automašīnas Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II mūsdienu variants uzņēmuma HWA interpretācijā tiek solīts 100 eksemplāru lielā skaitā. Lasīt vairāk

 

Nepilni 58 000 eiro: BMW iepazīstina ar jauno X3 (+ FOTO) 5

Populārais BMW krosovers sasniedzis savu ceturto paaudzi. Lasīt vairāk

 

Pēc pazušanas no radariem laukā netālu no Rīgas lidostas nosēdusies civilā lidmašīna ( VIDEO) 14

Izpletņlēkšana Limbažu pusē dramatiski beigusies kāda neliela lidaparāta pilotam un pasažierim. Laikapstākļu dēļ nespējot atgriezties ne Limbažos, ne rezerves lidlaukā – Cēsīs, nelielais lidaparāts nespēja sasniegt arī lidostu “Rīga”. Un veica avārijas nosēšanos pļavā Babītes pusē. Lasīt vairāk

 

Iepazīstamies ar Honda motociklu jauno elektrisko sajūgu (+ VIDEO)

E-Shifter jeb elektriskais sajūgs ir Honda motociklu sezonas jaunums, un pirmais motocikls, kam tāds pieejams ir Honda CB650R. Salīdzinot ar 2019. gada modeli, tam ir daudz uzlabojumu, tostarp jauns dizains ar efektīgiem gaisa savācējiem - rezonatoriem abās pusēs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti