Visu laiku jaudīgākais - Porsche piesaka divus Panamera saimes jaunumus (+ FOTO)

 

Foto: Porsche

iAuto | 22.jūlijs 2024 14:11

Vācijas autoražotājs rudenim pieteicis divus Panamera saimes jaunumus, viens no tiem attīstīs 782 Zs, kas to padara par visu laiku jaudīgāko šīs saimes modeli.

Porsche gatavo jaunos Panamera Turbo S E-Hybrid un Panamera GTS. Abi modeļi izmanto tālāk attīstīto 4,0 litru biturbo V8, kas jau nodrošina Panamera Turbo E-Hybrid piedziņu.

S E-Hybrid astoņu cilindru agregāts ražo 599 ZS, kam pievienojas 140 kW (190 ZS) no elektromotora, kas integrēts astoņu pakāpju dubultā sajūga transmisijā. Šāda kombinācija attīsta 782 Zs un 1000 Nm, kas ir par 102 Zs un 150 Nm vairāk nekā priekštecim. Līdz ar to jaunais Panamera Turbo S E-Hybrid paātrinās no 0 līdz 100 km/h 2,9 sekundēs un sasniedz maksimālo ātrumu 325 km/h. Tas atbilst uzlabojumam par 25 km/h un 0,5 sekundēm salīdzinājumā ar priekšgājēju. Standarta elektriskais diapazons sniedzas līdz 88 kilometriem.

Savu tehnisko pārākumu jaunais Turbo S E-Hybrid apliecinājis Nirburgringas trasē, vēl pirms laišanas tirgū uzstādot jaunu rekordu ātrāko elektrificēto luksusa klases sedanu kategorijā - 7:24,172 minūtes.

Porsche uzsver Turbo modeļu flagmaņa lomu, izceļot Turbonit dārgmetāla krāsojumu (tikai Turbo), specifisko virsbūves krāsas priekšdaļas noformējumu, aizmuguri ar tumšas bronzas krāsas hromētiem izpūtējiem. Standarta komplektācijā ietilpst arī Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) ar dzeltenas krāsas bremžu suportiem, kalti 21 collu riteņu diski ar centrālo uzgriezni,īpašs salona noformējums ar jumts apšuvumu no raupjai ādai līdzīgā materiāla Race-Tex.

GTS ir jaudīgākais no neelektrificētajiem Panamera modeļiem. Motortelpā ta atrodas 500 ZS agregāts, kas ir par 20 ZS vairāk nekā iepriekšējās paaudzes modelim. 100 km/h GTS pieveic 3,8 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 302 km/h.

GTS šasija ir pazemināta par vienu centimetru, un tā aprīkota ar pastiprinātiem stabilizatoriem. Elektroniski vadāmais PTV Plus diferenciāļa bloķētājs vienmēr optimāli sadala griezes momentu starp riteņiem. GTS starp pārējiem sērijas modeļiem izceļas ar sportiskiem akcentiem gan eksterjera, gan interjera dizainā.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid cena Vācijā ir vismaz 229 400 eiro, par GTS prasa “vien” 165 300 eiro.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 11

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

“Rail Baltica”: Šlesers saka, ka jāapstādina (+ VIDEO) 1

"Rail Baltica" projektu šī brīža apstākļos būtu jāaptur, tā vietā ieguldot līdzekļus, piemēram, ātrgaitas tramvaja izbūvē, kas savienotu Rīgas pilsētu ar lidostu, raidījumā "Šodienas jautājums" piedāvāja opozīcijas politiķis, LPV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers. Lasīt vairāk

 

Dramatisks kritums: pieprasījums pēc elektroauto Vācijā nokrities par gandrīz 70% 42

Eiropas lielākais automobiļu tirgus jau kuro mēnesi uzrāda neslēptu nepatiku pret bateriju automobiļiem. Lasīt vairāk

 

Notrieca uz pārejas (+ VIDEO) 157

Komentārā rakstīts, ka Volkswagen vadītājs nepamanīja gājēju, kas izskrien uz pārejas. Par laimi izskatās, ka nekas nopietns nav noticis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti