Vinfast vēlas turpināt; drīzumā jauns modelis

 

Foto: Vinfast

iAuto | 26.jūlijs 2024 4:39

Neraugoties uz problēmām ar ko nācies saskarties Vinfast, Vjetnamas autoražotājs negrasās mest plinti krūmos, tieši pretēji, šogad tiek solīts vēl viens modelis Eiropas tirgum.

Vinfast izaicinājumu netrūkst – ASV tam nācās atsaukt pilnīgi visus pārdotos automobiļus, pašmāju tirgū cīnīties ar kvalitātes problēmām un klientu neuzticību, kā arī izjust rūgtumu par startu Eiropas lielākajā tirgū Vācijā, kur privātajam klientam līdz jūnijam nebija pārdots neviens automobilis.

Vinfast tomēr nepadodas un turpina piedāvāt savus modeļus, paļaujoties uz plašu standarta aprīkojumu un atbilstošu servisu. Eiropā tas pārstāvēts Vācijā, Francijā un Nīderlandē, kur populārākais Vinfast modelis ar aptuveni 95 procentu daļu ir elektriskais SUV VF 8 Plus.

4,75 m garais VF 8 Plus ir dāsni aprīkots. Standarta aprīkojumā ietilpst apsildāmi un ventilējami mākslīgās ādas priekšējie un aizmugurējie sēdekļi, 12 pozīcijās elektriski regulējams vadītāja sēdeklis ar atmiņas funkciju, 10 pozīcijās elektriski regulējams priekšējā pasažiera sēdeklis, augstas izšķirtspējas 15,6 collu informācijas un izklaides ekrāns, panorāmas jumts, projekcijas displejs un 360 grādu kamera. Standartā iekļauta arī braukšanas palīdzības pakete, tostarp 2. līmeņa adaptīvā kruīza kontrole. Saskaņā ar Vinfast pašu apgalvojumu, aprīkojums ar 11 drošības spilveniem ir vadošais šajā segmentā.

Elektriskajam SUV VF 8 Plus ir 300 kW elektromotors ar maksimālo griezes momentu 620 ņūtonmetri, bet 87,7 kWh akumulators nodrošina sniedzamību līdz 457 kilometriem. Pamata versijā Eco elektromotora jauda ir 260 kW, bet sniedzamība par dažiem kilometriem lielāka.

Vēl viens modelis Eiropas klientiem būs pieejams vēlāk šī gada laikā, tomēr par to Vinfast precīzāku informāciju nesniedz.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti