Amerikāņi steidz iepirkt "nāvējošāko automašīnu ASV" 1

 

Foto: Mitsubishi

iAuto | 7.oktobris 2024 4:03

Izrādās, cenai ir nozīme, jo pircēju tā pievilina vairāk nekā ekspertu neglaimojošais vērtējums.

ASV no tirgus aizejošais Mitsubishi Mirage trešajā ceturksnī teju kļuvis par dižpārdokli, un tas, neraugoties uz Autoceļu drošības apdrošināšanas institūta (IIHS) piešķirto "2023. gada nāvējošākā auto ASV tirgū" titulu, ko japāņu mazauto izpelnījās ar 205 nāves gadījumiem uz vienu miljonu reģistrēto transportlīdzekļu.

No Mitsubishi jaunākā ziņojuma izriet, ka Mirage, kas tirgu pametīs 2025. gadā, šobrīd ir ļoti pieprasīts: 2024. gada trešajā ceturksnī ASV pārdoto transportlīdzekļu skaits pieauga 2,5 reizes, salīdzinot ar to pašu periodu 2023. gadā! Modeļa panākumi ir iespaidīgi, jo pārdošanas lēciens noticis uz pieprasījuma krituma fona kopējā tirgū, mazauto savas labākās dienas piedzīvojot tieši dzīves cikla beigās.

Amerikāņiem spēcīgāks arguments par negatīvo vērtējumu izrādījusies cena - piecu durvju hečbeks maksā 16,7 tūkstošus dolāru, kas padara to par lētāko auto tirgū, turklāt arī sedana modifikācija ir vien 1100 dolāru dārgāka.

Ja neņem vērā IIHS vērtējumu, tad Mirage ir lielisks pirkums par tādu naudu – tehniski automašīna esot ļoti uzticama un bez nopietniem remontiem spējot nobraukt pat 700 000 kilometru.

Iespējams, pieprasījumu pēc Mitsubishi Mirage veicināja paziņojums par drīzu aiziešanu no tirgus: sedani un hečbeki no konveijera tiks noņemti gada beigās. Sākotnēji, pēc dīleru aprēķiniem, automašīnu krājumiem vajadzēja pietikt līdz 2025. gada vasarai, taču šogad to pērk krietni labāk nekā cerēts: deviņos mēnešos pircēji atrasti 20 tūkstošiem Mirage, ierindojot to otrajā vietā aiz Outlander, kas ar 35 tūkstošiem automašīnu ir vislabāk pirktais  Mitsubishi šajā laika periodā.

 
Visi komentāri
 
A. P. 7.oktobris 2024 8:08
0 0 Atbildēt

Par tādu naudu šeit arī pirktu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Amerikāņi steidz iepirkt "nāvējošāko automašīnu ASV" 1

Izrādās, cenai ir nozīme, jo pircēju tā pievilina vairāk nekā ekspertu neglaimojošais vērtējums. Lasīt vairāk

 

Toyota atliek elektriskā krosovera projektu ASV tirgum

Ņemot vērā pircēju intereses samazināšanos par elektriskās piedziņas transportlīdzekļiem, Toyota vismaz par gadu atlikusi septiņvietīgā krosovera ražošanu ASV tirgum. Lasīt vairāk

 

No 62 000 eiro - Dodge sūta RAM 1500 pikapus uz Eiropu (+ FOTO) 15

Vācu medijos parādījusies ziņa, ka Stellantis koncerna zīmols RAM sūtīs 1500 saimes pikapus uz Eiropu, ieskaitot arī pilnībā elektrisko RAM 1500 REV. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID 7 PRO S ar vienu uzlādi veic gandrīz 800 km 17

Ekonomiskas vadīšanas meistara Fēliksa Egolfa vadībā Volkswagen izdevies pierādīt, ka elektriskais transportlīdzeklis ID 7 PRO S spēj krietni vairāk nekā uzrādīts rūpnīcas specifikācijas dokumentos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti