2,2 miljoni eiro par McLaren W1 – visi eksemplāri jau pārdoti 2

 

Foto: McLaren

iAuto | 8.oktobris 2024 10:21

Neraugoties uz virsrakstā redzamo cenu, visi 399 eksemplāri, ko McLaren solījies uzbūvēt, jau esot rezervēti.

Pēdējā laikā arvien vairāk autoražotāju sūdzas par savas produkcijas noiet, it īpaši elektroautomobiļu segmentā, taču teiktais nekādā ziņā neattiecas uz britu McLaren, kura jaunākais superauto W1 “no plaukta” pazudis teju zibenīgi.

Informācija par W1 tehniskajiem datiem un attēli tikai nesen nodoti atklātībai, taču tas nav traucējis vairāk zinošiem un, protams, attiecīga biezuma maciņa cilvēkiem, rezervēt šo tehnikas brīnumu savai kolekcijai.

McLaren W1 apvieno 928 ZS (683 kW) V8 ar 255 kW (347 ZS) elektromotoru. Sistēmas kopējā jauda ir 1275 ZS (938 kW) un maksimālais griezes moments 1340 ņūtonmetri, kas atbilst jaudas un svara attiecībai 911 ZS uz tonnu.

Līdz 100 km/h W1 ieskrienas 2,7 sekundēs, 3,1 sekundi vēlāk tas traucas ar ātrumu 200 km/h, bet 300 km/h robeža tiek sasniegta mazāk nekā 13 sekundēs. Maksimālais ātrums ir 350 km/h – elektroniski ierobežots.

1399 kg smagā kupeja aprīkota ar astoņu pakāpju pārnesumkārbu un elektronisko atpakaļgaitas pārnesumu, kā arī jaunas konstrukcijas elektronisko diferenciāli, kas palīdz novadīt jaudu aizmugures riteņiem.

Sēdeklis integrēts Aerocell monokokā, bet pedāļi, stūre un citas galvenās vadības ierīces ir pārbīdāmas, lai vadītājs varētu ieņemt optimālo pozīciju. Komplektu papildina smalki veidoti gaisa kanāli, durvis, kas veidotas formā, lai arī spētu vadīt gaisa plūsmas, aktīvie priekšējais spoileris un aizmugures antispārns, piekare, kas maina augstumu atkarībā no braukšanas režīma, spēcīgas bremzes, kas automobiļa ātrumu no 100 km/h līdz 0 km/h nodzēš 28,9 metros.  

 
Visi komentāri
 
Men 8.oktobris 2024 12:49
0 0 Atbildēt

Sexy...

GTD2 8.oktobris 2024 14:47
0 0 Atbildēt

re ,kā izpirka pat bez subsīdijām

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā motociklists taranē ekskavatoru (+ VIDEO) 3

Grūti izskaidrojamais motociklista manevrs noticis netālu no Rjazaņas. "Kaskadieris" smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Lasīt vairāk

 

Bez 50 000 eiro nekā - Volkswagen laiž klajā “pliko” ID.Buzz (+ FOTO) 10

Elektriskās piedziņas busiņam noņemtas gandrīz visas ekstras, kas dara to glītāku, taču cena tik un tā paliek nepatīkami augsta – vismaz 49 998 eiro. Lasīt vairāk

 

Amerikāņi steidz iepirkt "nāvējošāko automašīnu ASV" 9

Izrādās, cenai ir nozīme, jo pircēju tā pievilina vairāk nekā ekspertu neglaimojošais vērtējums. Lasīt vairāk

 

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu, Vācija uzskata, ka tā ir kļūda 7

Neraugoties uz Vācijas paustajām bažām, lielākā daļa ES valstu ir atbalstījušas papildu tarifus līdz pat 35,3% apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti