“Lux Express” piedāvās iespēju autovadītājiem sliktos laika apstākļos braukt ar autobusu bez maksas 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Lux Express | 3.janvāris 2020 10:02

Ziemas mēnešos, janvārī un februārī, starptautiskais pasažieru pārvadātājs “Lux Express” ieviesīs īpašu “Sniega biļeti”, proti, iespēju vieglo automašīnu vadītājiem sliktos laika apstākļos maršrutos Daugavpils–Birži, Birži–Rīga braukt ar autobusu bez maksas, uzrādot derīgu transportlīdzekļa tehnisko pasi.

Tā autovadītāji varēs aizvadīt ērtu un komfortablu braucienu autobusā, neapgrūtinot sevi ar auto vadīšanu sliktos laika apstākļos.

“Īpašā “Sniega biļete” ir ieviesta, domājot par autovadītāju drošību ziemas laikā, jo statistika un starptautiski pētījumi liecina, ka autobuss ir drošāks pārvietošanās līdzeklis nekā automašīna. Turklāt šis fakts vēl vairāk akcentējas sliktos laika apstākļos, kad ir sniegputenis, ceļi ir piesniguši, apledojuši un slideni. “Sniega biļetes” stāsies spēkā tikai ļoti sliktos laika apstākļos. Regulāri atjaunosim informāciju un mūsu mājaslapā informēsim savus klientus par dienām, kurās būs spēkā šīs biļetes,” norāda “Lux Express” Latvija valdes priekšsēdētājs Janno Ritsbergs.

Vairāki pētījumi liecina, ka autobuss ir drošāks pārvietošanās līdzeklis nekā personīgais auto. Viens no vērienīgākajiem ir Monreālas Universitātes (Universite de Monreal) 2013. gada pētījums, kurā apkopota autobusu un personīgo automašīnu negadījumu statistika desmit gadu griezumā. Pētījuma dati liecina, ka autobuss ir drošāks pārvietošanās līdzeklis nekā automašīna, kur kopējais negadījumu risks ir četras reizes mazāks nekā vieglā auto vadītājiem vai pasažieriem. Pētnieki tieši autobusu transportu min kā līdzekli, kas ļauj ievērojami mazināt kopējo satiksmes negadījumu skaitu un gūto traumu smagumu.

“Sniega biļetes” tiks izsludinātas līdzīgi kā Rīgā aktuālās “Puteņa biļetes”, kas motivē šoferus izmantot sabiedrisko transportu. Proti, nelabvēlīgos laika apstākļos (intensīva snigšana, putenis, plūdi) tiek izsludināts paziņojums, vadoties pēc meteorologu prognozēm. Paziņojums tiek izsludināts līdz iepriekšējās dienas sešiem vakarā, lai autovadītāji var izplānot pārvietošanos nākamajā rītā. Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, uzrādot tehnisko pasi. “Sniega biļete” tiks izsludināta dienu iepriekš “Lux Express” mājaslapā www.luxexpress.eu/daugavpils. Biļete būs derīga maršrutos Daugavpils–Birži, Birži–Rīga un Rīga–Birži, Birži–Daugavpils. Mājaslapā būs aprakstīti arī tās iegūšanas un lietošanas nosacījumi.

Maršrutos Daugavpils–Birži, Birži–Rīga kursē ērti un komfortabli “Lux Express” autobusi, kas ir ražoti un aprīkoti atbilstoši uzņēmuma standartiem, piedāvājot ļoti ērtas, ergonomiskas, regulējamas sēdvietas ar vismaz 82 cm vietu kājām, klimata kontroli, karsto dzērienu automātu, WC, bezmaksas Wi-Fi un modernu multimediju izklaides sistēmu. Pieejamas arī jaunākās drošības funkcijas, lai palielinātu pasažieru un citu satiksmes dalībnieku drošību. Katru dienu ir trīs reisi no Daugavpils un Rīgas ar atiešanas laiku plkst. 7.00, plkst.12.30 un plkst.17.30.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļiurkt 3.janvāris 2020 20:15
3 8 Atbildēt

Paldies - nevajag!!!

Skatīties kā autobuss, pilns ar DZĪVIEM cilvēkiem slidinās, "svētās govs" grafika ievērošanas garantēšanas ietvaros, man nemaz nav vajdzīgi!

---------------

Es labāk lēnāk braukšu, toties GARANTĒŠU savu dzīvību!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti