Sretsked rakstīja: Es par to kūdru kāpēc minēju. Mums tā sistēma pirms tam darbojās un veiksmīgi. Ekonomikā palika vietējā nauda, kas ir pat ļoti ok . Tagad mēs to piķi sūtam uz ārzemēm...
Ja valsts ir bagāta, visi pārtikuši, ar augstajām tehnoloģijām sapelnījuši baigos bāņus, puse Latvijas braukā ar jahtām, otra puse lido ar helikopteriem šurpu turpu...
Ok, tad jā, nededzinam, sildamies ar Sauli,jo mums ir tādas tehnoloģijas.
Bet, kamēr nav, kāpēc nevar ?? Tāpēc,ka kādam bariņam ienāk piķis ?? Vai varbūt,stulbi esam un negribas pašiem darboties...
Pa savam man nekas nav pret to, ja tam ir kāds ekonomisks pamatojums - patreiz gan es tajā saskatu vairāk problēmu nekā reāla labuma.Paņem un parēķini pats pāris tādas lietas:
1) kūdras ieguves apjomu ( ņem teiksim par piemēru kādu gadu kad ir bijusi vislielākā izstrāde)
2) nepieciešamās enerģijas daudzumu ko nepieciešams iegūt
3) visus riskus kas ar kūdras ieguvi saistās - teiksim paºlieku gara lietus sezona, kad kūdra praktiski nežūst utml. ( Somiem škiet bija kaut kāds gand kad kūdras ieguves apjomi tādēļ nokritās par vismaz 50 %)
4) kā te kaut kur iepriekš pētījumos bija minēts ka ekonomiski izdevīgi ir kurināt kūdru vietās kas nav tālāk par 80-100 km no ieguves vietas.
5) cik gadiem pietiek ar kūdras rezervēm šajos ekonomiski pamatotajos 100 km.
6) vai tehnoloģiskās iekārtas/kurtuves/infrastruktūras izbūve (ja vajag) spēj atmaksāties
Ja kaut ko tādu no sevis aiz gara laika spēj dabūt ārā - labprāt apskatīšos, un domāju ka nes viens, bet arī valdība kādu ieintersētu "degunu" noteikti varētu atrast !!!