Nu jau kādu laiku to ielu neizmantoju, bet agrāk biju viens no tiem, kas izmantoja iespēju braukt pa pretējo, jo es arī pievienojos viedoklim, ka ja no 2 joslu pāriet uz 3 joslu, tad nekāda bīstamība no tā, ka to 2 joslu ieriķu ielu autovadītāji par 3 joslu pārtaisa nedaudz agrāk, jau pirms krustojuma, nav! Sodīt tajā vietā ir muļķīgi, jo 5 gadu laikā, kad es tur braucu katru dienu, nekādas avārijas es neredzēju!
Bez tam jāmin, ka tas krustojums un nākošais pēc tilta ir klasiski piemēri, kad autovadītāji paši varētu samazināt sastrēgumus, ja vien viņi laičigi uzsāktu braukt. Es nerunāju par dragreisa cienīgiem startiem, bet laicīgu uzsākšanu pie zaļā signāla. 1.auto nokavē, tad 2 auto jau nokavē vēl pāris sek un noguļ arī trešais un sastrēgums gatavs!
Tajos krustojumos var izbaudīt sekojošu LV autovadītāju uzvedības fenomenu: ir sastrēgums, un "LVautovadītājs Vulgaris" cītīgi seko līdzi apkārt uz ielas notiekošajam - ka tikai kāds nepielien priekšā, necenšas to apbraukt vai citādi apbižot, distance līdz priekšējam tamdēļ ir 2 zīmuļu garumā. OK, tiktāl viss kār'tībā. BET, kad "LVautovadītājs Vulgaris" nokļūst ~20 m līdz luksoforam, viņš sajūt milzīgu atvieglojumu, bezmaz orgasmu, ka ir tik sekmīgi "nosedzies" un ticis līdz krustojumam nveienu nepalaižot, OK, arī tiktāl neko pārmest nevar, BET tad "LVautovadītājs Vulgaris" atslābinās tiktāl, ka nepamana, ka ir sen jau deg zaļā gaisma luksoforā, ka priekšā braucošais jau sen ir aizbraucis, nevar satraukumā atrast 1.robu un rezultātā krustojumu nešķērso 10 auto, bet tikai 5, jo no 10 auto, kādi 3-5 ir "LVautovadītājs Vulgaris", kas labi "sedzas"sastrēgumos, bet krustojumus "noguļ"
Nu vai ta tā nav?