Nu`t` pierakstiijushi!

labi - es ar veel peedeejo komentu, jo, cik redzu - dazjas nianses tiek iztulkotas savaadaak... Ar nuhaju nestriideesos. lai jau vinjam tiek taa apzinja, ka centos pieliist priekshaa. Vieniigais - ja maniishu shamo izbraucam no pagalma, paarkaartoshos uz otro joslu, jo no pagalma palaist tak - sveeta lieta! Bet ja tai pashaa pirmajaa joslaa peec 50m santehnikji raks kanalizaacijas aku un shameejam sagribeesies uz otro, tad gan nelaidiishu! Lai seezj liidz pastardienai! Vai, lai brauc atpakalj pagalmaa! Napig laist tos, kas censhas pieliist priekshaa!
Jaa - tiku paripinaajis garaam kaadiem 6-8 auto ar iesleegtu pagriezienu (lai piedod man vinji, ka par 3 sek katram paildzinaaju nokljuushanu galameerkjii) No aizmugures vnk tuvojaas daudzaaki auto un gluzji kaa meerkakjim staaveet 2. joslaa arii negribeejaas! Ripinot nedaudz piespiedos 3jai joslai, lai pa labi no manis ir iespeejams apbraukt veel divaas joslaas, bet ne jau taa, ka ar spoguljiem saskartos. Kabluks staaveeja kaads ~ 4ais auto pirms luksofora un tai briidii iedegaas papildsekcija. Paskatiijos uz vadiitaaju, shams kaut ko klanaas un vinjam prieshaa atbriivojas kaadi 4-5 metri briivas telpas. Acu kontakta gan nebija, bet nepaarprotami to iztulkoju, ka shams mani laizj! (var jau buut, ka Rhino taisniiba un shams, pie sevis gaaniidams visaadus tur liideejus, tai briidii drudzjaini centaas stepseleet robaa, bet briiva telpa reaali bija un es to arii izmantoju! (un ja vinjsh arii mani labpaatiigi nebija gribeejis laist, tad ir kvalificeejams kaa Rhino piemineetaa otraa kategorija, resp. - seene, jo vieta man tur bija!.. )Protams, pateikdamies ar avarijkaam. Plaans numur 2 man sastaaveeja , kaa vienlaiciiga nogrieshanaas ar 3sho joslu no 2-aas joslas, aizbraucot taalaak pa 1mo joslu. Par cik 3shaa pa kreisi reaali taalaak aiziet uz divaam joslaam, tad ar sho manevru nevienam nebuutu trauceejis ( ja nu vieniigi zaljajaam vestiiteem) Bet tas buutu gadiijumaa, ja neviens tieshaam nebuutu ielaidis joslaa, jo nagljakaa kaadam braukt saanos netaisiijos.
Paldies tiem, kuri uzskata, ka mani bija jaapalaizj (pats arii domaaju taapat un nekaadu paarkaapumu no savas puses (arii moraalo) nesaskatu) BET...... Visiem tiem, kuriem paripinaaju garaam ar iesleegtu pagriezienu, biju "naglijs liideejs"! Jo vinji vienkaarshi nevareeja redzeet manu izgrieshanos no Indraanu ielas, ja vien kakli nebij sagriezti 135 graadu lenkjii pa labi! Taatad secinaajums, ko arii pats piekopju. Ja kaut kur braucu, parasti palaizju arii shos "naglos". Nu nepalaidiishu es - palaidiis cits! Un pienjemu, ka cilveekam tieshaam vajag vairaak nekaa man. Rezultataa - ietaupiiti nervi un raitaaka satiksme. Ja mees katrs izveeleesimies buut kaadam par sogji (ak ja tu man shitaa, tad es tev pretiim), tad varbuut atgriezjamies uz 90-tajiem? Ja buus kultuura uz ielaam un "liideejus" kjers policija, nevis paareejie satiksmes daliibnieki, tad arii situaacija kopumaa uzlabosies. Un arii Sat Dep dereetu piedomaat pie satiksmes organizaacijas, jo reizeem vinju darbs liekas ljoti mazaa meeraa saprotams. Uzbuuveet krustojumu (taadu, kaa pie Meebeljnieka) Forshu ,skaistu, plashu.... un aizliegt kreiso!!! Nu to vajag izdomaat!
Taa vietaa, lai lietu sakaartotu ar papildsekcijaam, cilvji staav vienu ciklu un gaida labo, peec tam no otras puses gaida atkal! taatad - pavada krustojumaa 2x vairaak laika! Un vietaa, kur nekad liidz shim nav bijushi satreegumi, vinji saak veidoties! Plus visam tam - taa kategorija, kam veel nav aizgaajusi jaunaa kaartiiba, izmisiigi vienalga censhas izpildiities pa kreisi! Nu bardaks vseobscijs... tad veel - kaapeec pie sarkanaa nevar buut papildsekcija pa labi, kaa Lietuvaa? Un luksoforu signaala nomainja uz zaljo, kaa Tallinaa?
Ai labi - aizbridu te ne par teemu.... vnk paardomas. pashi vien jau sho satiksmes bardaku veidojam, (tiesa gan - veiksmiigi piepaliidzot sat dep), pashiem arii vinjsh strebjams!
Cieniisim vairaak viens otru un buus jau labi! Arlabunakti!