recluse rakstīja:
Kaspersky rakstīja:
Yetti rakstīja:
man nav spēka un nav ietekmes.... bet es nelietoju (kategoriski) pārtikā Valmieras piena produktus...
vienkārši, dzerot kefīru, tā sirmā kūsa zobos ķeras....
Tā ir normālā patērētāja izvēle, bet tomēr bišku ne tas, kas "jaunus n-tos darba auto"
Nu bet padomā citādi, ja Tev uzreiz neiepatīkas apkalpošana, bet zini, ka pēcāk vēl nāksies kontaktēties ar to kantori, kurš nepatīk, tad varbūt ir jēga samaksāt tos 5% vairāk un nepist sev smadzenes? Ne jau mersi getza vietā paņem.
Man nepatīk apkalpošana maximā, lai arī tuvākais veikals mājai un tāpēc neiepºkos tur.
Laikam īsti nesaprati uzreiz - es Tev tiešām piekrītu
Tāpēc jau runāju par to varēšanu - es varu nepirkt pārtikas preces tur, kur man nepatīk. Citi var nepirkt Bentlijus tur, kur paklājs švaki sarkans. Viss atkarīgs tieši no spējām un varēšanas.
Degvielas tirgotāji melo ???
Kad jēlnaftas cena nosvārstas uz augšu kaut par 5%, degvielas tirgotāi asi reaģe, paceļot arī degvielas cenas, stāstot masu mēdjos, ka redz:
" jēlnaftas cena afigenna uzlekusi, rezerves, akcīzes, blaa blaa blaaa.. līdz ar to arī cena degvielai pieaug tik krasi...."
Kad jēlnaftas cena nokrīt... pat par 50%.... degvielas tirgotāji ar skābiem ģīmjiem skaidro:
" nuuuuu, ziiiiniet.... eeee..... aaaaaa.....nu jums to tāpat divos vārdos nevar izskaidort - kā veidojas degvielas cena... degvielas cena tieša veidā nu nekā nav saitīta ar jēnaftas cenu pasaules tirgos... nuuuuuu jaaaa.... tagad ir jēlnaftas cena mazāka par 50% salīdzinot ar pīķa mēnešiem, bet nu uz degvielas cenām tas gandrīz nekādu iespaidu neatstās, jo ražošanas izmaksas, akcīzes, rezerves, blaa blaa blaa......"