vakar mežā biju. sēņu nav. kaut kāds vecs pūpēdis tik gadījās.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
vakar mežā biju. sēņu nav. kaut kāds vecs pūpēdis tik gadījās.
DekstersFF rakstīja:
GB12 rakstīja: Nu, diezgan bieži arī kāda pamatota pa vidu patrāpās.
Jā, bet nekas tāds, kas nebūtu citur lasāms.
Man reiz bija diskusija ar Lapsu par šo, beigās viņš pateica, ka netaisās diskutēt ar tiem, kuri ir pret viņa labajām idejām Latvijas sakārtošanā
Nu gluži kā Seene.
nu tam čalim az zvēra pamīliju arī ir tikai vai nu viņa idejas vai sliktas idejas?
Palaidniex rakstīja:
DekstersFF rakstīja:
Man reiz bija diskusija ar Lapsu par šo, beigās viņš pateica, ka netaisās diskutēt ar tiem, kuri ir pret viņa labajām idejām Latvijas sakārtošanā
Nu gluži kā Seene.
nu tam čalim az zvēra pamīliju arī ir tikai vai nu viņa idejas vai sliktas idejas?
Pamata ideja nav slikta un žurnālista pienākums ir informēt sabiedrību par cūcībām un rakt.
Bet ja tas notiek kāda interesēs....
anonimikis rakstīja: vakar mežā biju. sēņu nav. kaut kāds vecs pūpēdis tik gadījās.
Laikam tāpēc, ka kāds jau aplasījis - man paziņas vīkendā divatā salasīja 15 kg gaileņu.
DekstersFF rakstīja:
Lai izlasītu kārtējo nepamatoto ziņu un saceptos un būtu par ko pavaidēt?
labāk infantilā neziņā ar muļķīgu smaidu uz lūpām? Augšā liek kluci tavā šķīvī, bet tu kā debesmannu to rij, aplaizies un prasi vēl...
sarashkins rakstīja:
anonimikis rakstīja: vakar mežā biju. sēņu nav. kaut kāds vecs pūpēdis tik gadījās.
Laikam tāpēc, ka kāds jau aplasījis - man paziņas vīkendā divatā salasīja 15 kg gaileņu.
kas zināja teikt, ka mežā nav, jāmeklē pa ceļ/grāvmalām, tur gan esot...
DekstersFF rakstīja:
Palaidniex rakstīja:
DekstersFF rakstīja:
Nu gluži kā Seene.
Pamata ideja nav slikta un žurnālista pienākums ir informēt sabiedrību par cūcībām un rakt.
Bet ja tas notiek kāda interesēs....
Kā tev šķiet, kā interesēs tas notiek?
Vakar atgriezos no Lietuvas un kārtējo reizi atzīmēju sev to cik tomēr Latvija atšķiras ne uz to labo pusi.. Nezinu visas Lietuvas nianses pārkāpumu fiksēšanā ar fotoradariem, taču stacionāro izvietojums manuprāt tikai un vienīgi tiešām bija vietā, kur radara atrašanās novērš bīstamas situācijas - pārejas , krustojumi utt..viss organizēts smuki un patīkami - zīme ar ātrumu, zīme par fotoradaru, pats fotoradars..viss korekti un nerada jautājumus, pārvietojamos neredzēju - vai nu labi slēpj vai man vienkārši netrāpījās Stacionāro neredzēju nevienā vietā taisnā ceļa posmā, kur nav nekādu šķēršlu.
Patika arī dažviet sastaptais - gājē'ju pāreja=guļošais policists... gribi negribi ātrumu samazināsi
Ļauno spēku, kas tikai par slikto runā... paskaties apkārt, tjipa viss ir rozā, vieni Keni un Bārbijas....
EDZS rakstīja:
atvaino, mans koments nebija tev adresēts
Palaidniex rakstīja: nu tam čalim az zvēra pamīliju arī ir tikai vai nu viņa idejas vai sliktas idejas?
Tas Tu par Dex?
Jo čalim ar zvēra famīliju ideju nav - ir tikai FAKTI. Dažus tracina tas, ka šie fakti tiek izvilkti pareizajā laikā (kas varbūt tiek tulkots ar "kāda" interesēm).
EDZS rakstīja: Vakar atgriezos no Lietuvas un kārtējo reizi atzīmēju sev to cik tomēr Latvija atšķiras ne uz to labo pusi.. Nezinu visas Lietuvas nianses pārkāpumu fiksēšanā ar fotoradariem, taču stacionāro izvietojums manuprāt tikai un vienīgi tiešām bija vietā, kur radara atrašanās novērš bīstamas situācijas - pārejas , krustojumi utt..viss organizēts smuki un patīkami - zīme ar ātrumu, zīme par fotoradaru, pats fotoradars..viss korekti un nerada jautājumus, pārvietojamos neredzēju - vai nu labi slēpj vai man vienkārši netrāpījās Stacionāro neredzēju nevienā vietā taisnā ceļa posmā, kur nav nekādu šķēršlu.
Patika arī dažviet sastaptais - gājē'ju pāreja=guļošais policists... gribi negribi ātrumu samazināsi
100% piekrītu.
Taču uzmanies - atskries Dex ar Palaidnieku, nosauks Tevi par pajoli un mēģinās iestāstīt, teiks ka mums viss ir superb un LT pilna ar pajoļiem...
KSI rakstīja:
EDZS rakstīja: Vakar atgriezos no Lietuvas un kārtējo reizi atzīmēju sev to cik tomēr Latvija atšķiras ne uz to labo pusi.. Nezinu visas Lietuvas nianses pārkāpumu fiksēšanā ar fotoradariem, taču stacionāro izvietojums manuprāt tikai un vienīgi tiešām bija vietā, kur radara atrašanās novērš bīstamas situācijas - pārejas , krustojumi utt..viss organizēts smuki un patīkami - zīme ar ātrumu, zīme par fotoradaru, pats fotoradars..viss korekti un nerada jautājumus, pārvietojamos neredzēju - vai nu labi slēpj vai man vienkārši netrāpījās Stacionāro neredzēju nevienā vietā taisnā ceļa posmā, kur nav nekādu šķēršlu.
100% piekrītu.
Taču uzmanies - atskries Dex ar Palaidnieku, nosauks Tevi par pajoli un mēģinās iestāstīt, teiks ka mums viss ir superb un LT pilna ar pajoļiem...
kāpēc - Leišos ir salikti radari, kur salikti. Ir ok. Lietuva nav vienīgā valsts - Vācijā ir manīts zibsnis arī no kabluka pakaļloga... un? Pilnīgi pārredzamā taisnā vietā... un ko nu?
Nestrīdos.
Uzdošu tikai vienu jautājumu - ātrums ir jāievēro tikai tur, kur stāv CP ekipāža vai ir stacionārts (demonstratīvs) vai mobils (noslēpts) radars?
Labi atzīmēts un kvalitatīvi noformēts "čučošais milicis" ir daudz efektīvāks faktiskā ātruma samazinātājs, tikai tas nav novācams no ceļa tik vienkārši, kā ar papildzīmi var tikt reglamentēts ceļa zīmes darbības laiks...
Nedaudz off-topic ...
Līguma summa 252 mij.Ls, max sods par neizpildi - 18 milj.Ls (~7%).
Normāls business, viss kā pie cilvēkiem.
Tā kā esmu patīkami pārsteigts par šādu civilizētu biznesa modeli (jo dzīvojot Latvijā pasūtījumos, kur kaut daļēji iesaistīta valsts, civilizēti cipari sen jau nefigurē), ļaujiet pasapņot, kā šāds pasākums notiktu pie mums
1) tiktu noslēgts līguma ar kaut kādu pus-bandītisku un deputātiem pietuvinātu apsardzes kantori;
2) līguma summa uz šādu pašu apjomu būtu reizes 3 lielāka;
3) līgumā apsargu pienākumi būtu uzskaitīti ļoti nekonkrēti;
4) līguma vienpusēja laušana būtu iespējama tikai apsargiem;
5) ja līgumu vēlētos lauzt organizators, tad jābrīdina reizes astoņas ar minimālo intervālu 3 mēneši;
6) ja tomēr lauž, tad sodu maksā tikai organizators, un nevis 7% no summas, bet kādus 177%
laikam tas ir kā dzīt ar galvu naglu... betonā....
KSI rakstīja: Nedaudz off-topic ...
sports.delfi.lv/...
Līguma summa 252 mij.Ls, max sods par neizpildi - 18 milj.Ls (~7%).
Normāls business, viss kā pie cilvēkiem.
Tā kā esmu patīkami pārsteigts par šādu civilizētu biznesa modeli (jo dzīvojot Latvijā pasūtījumos, kur kaut daļēji iesaistīta valsts, civilizēti cipari sen jau nefigurē), ļaujiet pasapņot, kā šāds pasākums notiktu pie mums
1) tiktu noslēgts līguma ar kaut kādu pus-bandītisku un deputātiem pietuvinātu apsardzes kantori;
2) līguma summa uz šādu pašu apjomu būtu reizes 3 lielāka;
3) līgumā apsargu pienākumi būtu uzskaitīti ļoti nekonkrēti;
4) līguma vienpusēja laušana būtu iespējama tikai apsargiem;
5) ja līgumu vēlētos lauzt organizators, tad jābrīdina reizes astoņas ar minimālo intervālu 3 mēneši;
6) ja tomēr lauž, tad sodu maksā tikai organizators, un nevis 7% no summas, bet kādus 177%
jes, vietējām kucēm tas patiks
Palaidniex rakstīja:
Lietuva nav vienīgā valsts - Vācijā ir manīts zibsnis arī no kabluka pakaļloga... un? Pilnīgi pārredzamā taisnā vietā... un ko nu?
Baigi neeegribas sākt visu bazaru no jauna.
Par Vāciju - acīmredzot tas «pārredzamais taisnais gabals» nav tik ideāls, kā Tev - tūristam - liekas. Iemesli var būt dažādi, kaut vai mistiski, taču - ja šajā pārredzamajā gabalā ir avārijas, tad arī FR ir pamats būt.
Dīvaini, ka FR ir kablukā, jo šādos posmos no sab drošības veidokļa normāli būtu tas pats 90 ar brīdinājumu par FR - neviens neskrietu un visi šajā vietā ievērotu šos 90.
Turpinot tolerances tēmu - ir noteikti daudzi taisnie gabali, kur gan pārredzamība, gan ceļa kvalitāte (standarti) ļauj braukt ātrāk. Vai mēs būtu laimīgi par izmaksām, kas būtu jātērē, lai robotizētu visus šos posmus? Ar robotizētu domāju - atslēgtu cilvēcisko domāšanu un rīkotos tikai pēc instrukcijas.
Piemēram:
1) taisnā gabala sākumā zīme 95
2) pēc 150m - 100,
3) pēc 300m - 110,
4) 500m pirms līkuma - 95,
5) pirms līkuma - 75,
6) pēc līkuma ... sākam atkal no 1)
Tad visi bļautu, ka katru šo zīmi jāsedz no nodokļu maksātājiem, un, zinot īpašās Latvijas ceļazīmju cenas, tas nebūtu lēti.
Labāk noteikumos vidējais 90km/h + tolerance no kontroles dienestiem. Ja ir radars šādā posmā, tad tikai no kādiem nenormāliem +40km/h
KSI, es uzdošu vēl kādu jautājumu - kad runājam par ceļu kvalitāti - kliedzam viss slikti, kā lai te pabrauc, tik hadenes laušana utt
kā jārunā par ātru braukšanu - tā atkal - visi kā viens apgalvo, ka nelieši neļāuj ar pedal tu ze metal te braukt, skola ir kosmisku 500 m atālumā, gājēji jau ziuna, ka te visi velk, un krustojums nav tuvāk par 50 metriem - kāpēc te uzlikuši FR un bildē katyru kurš pārsniedz 70 km/h...
P.S. Pagasidām nav novērots neviens fotoradars, kam toleramce būtu no pirmā pārsniegtā km/h...
Iedzer vēsu tēju un nomierinies.
«Vot redziet, kas notiek, ja laicīgi neizliek slēpto FR!!! Mani un manus bērnus reāli pakļauj nāves briesmām!!!»
(C) Dex
Nebrīnīšos, ja slēptais FR arī tur uzradīsies
Interesanti - kā tas palīdzēs cīņā pret šādiem ...
Palaidniex rakstīja: KSI, es uzdošu vēl kādu jautājumu - kad runājam par ceļu kvalitāti - kliedzam viss slikti, kā lai te pabrauc, tik hadenes laušana utt
kā jārunā par ātru braukšanu - tā atkal - visi kā viens apgalvo, ka nelieši neļāuj ar pedal tu ze metal te braukt, skola ir kosmisku 500 m atālumā, gājēji jau ziuna, ka te visi velk, un krustojums nav tuvāk par 50 metriem - kāpēc te uzlikuši FR un bildē katyru kurš pārsniedz 70 km/h... /c]
Nu šim gan jāpiekrīt - LV ceļi pārsvarā ir tādi, ka jāpriecājas, ka uz visām šosejām nestāv zīme 70...
KSAI - ir mēģināts lidostā tiktu z ļopeni, kas tālāk aizvestu uz ASV tikai piemirstot tādu formalitāti kā ceļošanas dokumentus - vīzu un vau pasi...
Tak neesi terorists, brauc pie radiņiem vai uz disnejlendu un neviens tak nenomirs, ka esi bez dokumentiem...
KSI rakstīja:
Palaidniex rakstīja: KSI, es uzdošu vēl kādu jautājumu - kad runājam par ceļu kvalitāti - kliedzam viss slikti, kā lai te pabrauc, tik hadenes laušana utt
kā jārunā par ātru braukšanu - tā atkal - visi kā viens apgalvo, ka nelieši neļāuj ar pedal tu ze metal te braukt, skola ir kosmisku 500 m atālumā, gājēji jau ziuna, ka te visi velk, un krustojums nav tuvāk par 50 metriem - kāpēc te uzlikuši FR un bildē katyru kurš pārsniedz 70 km/h...
Nu šim gan jāpiekrīt - LV ceļi pārsvarā ir tādi, ka jāpriecājas, ka uz visām šosejām nestāv zīme 70...
Tad par ko cepiens?
Palaidniex rakstīja: KSAI - ir mēģināts lidostā tiktu z ļopeni, kas tālāk aizvestu uz ASV tikai piemirstot tādu formalitāti kā ceļošanas dokumentus - vīzu un vau pasi...
Tak neesi terorists, brauc pie radiņiem vai uz disnejlendu un neviens tak nenomirs, ka esi bez dokumentiem...
Tas, ka es kaut kam no Tevis sacītā piekrītu, nenozīmē, ka jāsāk dzīt demagoģija. Ja nesaproti šķirbu, tad velc pižiku ziemā
KSI rakstīja:
Palaidniex rakstīja: KSAI - ir mēģināts lidostā tiktu z ļopeni, kas tālāk aizvestu uz ASV tikai piemirstot tādu formalitāti kā ceļošanas dokumentus - vīzu un vau pasi...
Tas, ka es kaut kam no Tevis sacītā piekrītu, nenozīmē, ka jāsāk dzīt demagoģija. Ja nesaproti šķirbu, tad velc pižiku ziemā
Par to pižiku nebūtu man jādomā
Ceļošanai ir noteikumi, satiksmei ir noteikumi
Kāpēc vieni noteikumi jāievēro vairāk par otriem?
Ar ko ceļošanu nosakošie dokumenti būtu vairāk jāievēro par izvietotajām ceļa zīmēm?
Bez pasītes ceļot saprotam, ka nedīkst, bet mazliet pārkāpt gribam izcīnīt... Neliekas stulbi?
Zināmā mērā sadalu seenes viedokli par to, ka attiecīgie noteikumi jāievēro visiem. Bet arī sadalu viedokli, lai par miliču negodīgumu pirmie akmeņus sāk mest tie, kas paši balti ij pūkaini.
Nav normāli, kad nelikumību vai pārkāpumu - pārkāpt ātrumu drīkstu, bet milicis nedrīks, jo tam dažāda izmēra apavi formas tērpā...
Tāpēc es piekrītu zīmju un satiksmes sakārtošanai, nevis cīņai "pret" fotoradariem... Nu labi - varētu paātrināt rēķina piestādīšanu (vai izgrozīt likumu, lai ilgāks termiņš ir spēkā)... Un ar tehnisko līzekli fiksēto ātruma sodu pielīdzināt kā sodu par parkingu, kad sodu saņem īpašnieks, jo reāli strādājošas sistēmas, kā sodī vadīāju nevienā no variantiem nav.
Sodi no fotoradariem
Vai kāds jau dabūjis vēstuli . Un cik ir tas tolerances slieksnis . Pats braucot pa Rīga -Jelgava vispār nēesmu redzējis nevienu radaru kopš oktobra .