EDZS rakstīja: KSI! Atļaušos iespraust savas 3 kapeikas(neiedziļinoties Tavās in Dekstera rīvēšanās).. OK pat ja kādas nianses nav sakārtotas(Tavā skatījumā) vai kopējais ieguvums (vidējā ātruma samazināšana, daļēja zemo lidotāju izskaušana un citi faktori) neatsver tās nesakārtotās nianses?
Man personīgi šīs nesakārtotās nianses nekrata, jo tagad braucot maršºutā Rīga-Daugavpils(piemēram) man nav 3-5 reizes jāmet pa mēmajiem lai kāds "*******" steidzīgais, kas nāk man purnā neskatoties uz to, ka fiziski nespēj apdzīt bez manas bremzēšanās.. un mana , mana pasažieru un mana bērna dzīvība man ir svarīgāka par šīm nesakārtotajām ninasēm..
Ja tiešām pēc FR ieviešanas šie **** lidotāji ir pazuduši, tad Tev ir vienkārši paveicies būt laikā/vietā tur, kur kāds nelido. Ja skatās globāli - šos dažus desmitus **** lidotāju FR neatturēs no lidošanas - kaut vai nesenais Jūrmalas gadījums, kur BMW ar 150 pilsētā nonesa koku un sadalīja sevi gabalos.
Ja runā par pārējo tautas masu - jā, piekrītu ka satiksme lēnāka, taču reizē arī nervozāka. Jo:
1) ir lohi, kas pilsētā, ieraugot FR, strauji bremzē uz 40km/h [ar rezervi
]. Kā piemērs - jau vairākkārt pieminētais Vanšu tilts - vakar pat šķērsoju to 4 reizes un 3 no tām biju spiests lieki bremzēt, jo posmā ar atļautiem 70 priekšā braucošais no saviem 60 pirms FR bremzē uz 40. Ja tuvojies tādam ar atļauto 70 un neesi šādai bremzēšanai gatavs, sajūtas nav foršas. Kā jau Bams pieminēja - interesanti, kas būs ziemā
2) pats arī sāc jūsties kā lohs - pirms fiksētā 50km/h radara centies noturēt tos 50 un īsti neseko, kas notiek uz ceļa. Ja būtu izkliedēts mīts par +1 vai +3 un godīgi pateikts, ka tolerance ir +5 vai +10, es personiski varbūt arī brauktu ar nenormāliem 52 vai 55, taču mazāk lūrētu spidometrā un vairāk uzmanību pievērstu satiksmei. Zinu, ka īsti mačo spidometrā nelūr un no sodiem nebaidās, taču man negribas maksāt par +2 un negribas vilkties ar drošiem 45
P.S. šim pat nav sakara ar to, vai FR sodi ir likumīgi vai nē - tas ir cits stāsts. Varbūt ir kāds, kas ignorē FR jo ir pārliecināts, ka jebkuru sodu pārsūdzēs / nemaksās, bet gribētos ticēt, ka tādi ir daži.