Ja tādi protokoli būs, tici man, tie, kas tos saņems, uzreiz tos arī publicēs, bāžot Zivtiņam acīs - bet tu tač teici, ka... Tad nu, joprojām gaidu, ka iemetīsi kādu linku, kur kāds ir nopublicējis pēcpozēšanas kvīti, kur ātrums pārsniegts par 4 km/h mīnus kļūda, tātad, sods par braukšanu ar ātrumu, kas par 1 km/h pārsniedz pieļaujamo. Kamēr tu nevari parādīt reālus piemērus, ka tā tiešām notiek, tas, ko tu te raksti, ir vētras celšana ūdens glāzē, nekas vairāk.
ir milzīgs ezers, tajā dzīvo zivis (kāds pārsteigums)
un ir 15 vietējie makšķernieki, kas uz milzīgo ezeru regulāri iet makšķerēt.
viņu vidējais loms ir 5 kg zivju mēnesī, jeb pa visiem kopā 75 kg zivju mēnesī
Kāds būs vidējais mēneša loms, ja tajā pašā ezerā parādīsies vēl 15 tik pat regulāri makšķernieki?
ņijujā viņi kopā nenoķers.... viesmakšķernieki drīkst savas badapātagas vicināt tikai stingri noteiktās vietās... zivis ātri aprod ar to, ka tur tārpus grauzt nevar....
rezultātā viesmakšķernieki uzsāks sīvu cīņu ar vietējiem... šajā cīņā vietējie vinnēs...
bet vietējie vispār apbižosies - sakarā ar viesmakšķernieku sākotnējo vēlmi makšķerēt tieši tajās vietās kur vietējiem makšķerniekiem ķērās vislabāk... sevišķi "zemmēra lomiņi"
ir milzīgs ezers, tajā dzīvo zivis (kāds pārsteigums)
un ir 15 vietējie makšķernieki, kas uz milzīgo ezeru regulāri iet makšķerēt.
viņu vidējais loms ir 5 kg zivju mēnesī, jeb pa visiem kopā 75 kg zivju mēnesī
Kāds būs vidējais mēneša loms, ja tajā pašā ezerā parādīsies vēl 15 tik pat regulāri makšķernieki?
Kāds būs plāna pieaugums, ja makšķernieku kooperatīvs dubultos darbinieku skaitu?
lai arī manu matemātikas uzdevumu atsakies risināt, tavu es atbildēšu - atkarīgs no sastādītā darbu grafika un reālā darba darīšanas.
Fotokastes, atšķirībā no CP ekipāžām stāv no vismaz 8:00 - 18:00 un NEIET puszienās, neietur pīppauzes utt...
Redz... Tu uzdevi matemātikas uzdevumu, bet ekonomikā neder tik tieša rēķināšana. Tavs "ezers" nav nemaz tik milzīgs. Pievieno budžeta plāniem CSDD datus (www.csdd.lv) par autovadītāju skaitu un tavu ezeru piemeklēs Baltijas jūras liktenis - pārliecīgas nozvejas dēļ zivis izmirs.
GB12 rakstīja: Starp citu, Sēne, man ir jautājums - vai sakarā ar FR ieviešanu, Plāns ir saglabājies tāds pats, palielinājies vai samazinājies?
Palielinājies par 7306360Ls.
Tobiš, ar visu to, ka CP daļu naudas atņem Vitronic, plāns, kas jāiekasē CP, ir palielinājies? Jā, un kurš tieši likums un likuma pants to nosaka? Un vai sakcijas ir tās pašas - striptīzs krustojumos un avāriju formēšana?
Likumā "Par valsts budžetu 2012. gadam" (www.likumi.lv) pie VP iekasētajiem sodiem ir jauna pozīcija - "Naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar komersanta tehniskajiem līdzekļiem". Pārējās VP sodu ieņēmumu pozīcijas ir nemainīgas salīdzinot ar 2011. gada budžetu - tātad VP plāno no FR iekasēt PAPILDUS budžetā minēto summu, kurai vēl jāpieskaita 35%, kurus saņems Vitronic (www.iub.gov.lv), nevis valsts budžets.
Tev tā arī nepieleca jautājums? Runa ir nevis par plānu - ieņēmumu prognozi, bet par Plānu, kas ir jāizpilda (līdzīgi kā veikalā, piemēram - tev jāietirgo TIK, ja nē, nesaņe).
Ja tādi protokoli būs, tici man, tie, kas tos saņems, uzreiz tos arī publicēs, bāžot Zivtiņam acīs - bet tu tač teici, ka... Tad nu, joprojām gaidu, ka iemetīsi kādu linku, kur kāds ir nopublicējis pēcpozēšanas kvīti, kur ātrums pārsniegts par 4 km/h mīnus kļūda, tātad, sods par braukšanu ar ātrumu, kas par 1 km/h pārsniedz pieļaujamo. Kamēr tu nevari parādīt reālus piemērus, ka tā tiešām notiek, tas, ko tu te raksti, ir vētras celšana ūdens glāzē, nekas vairāk.
Nu esi sagaidījis... Ko tagad? Gaidīsi tālāk?
OK, gaidīsim tālāk, kā beigsies un vai šādi gadījumi būs masveidā vai arī noklusīs, kāda atbilde būs no Zivtiņa. Bet vismaz te ir kaut kas reāls, nevis "tā ir un viss". Par šo cepums tev un daļēja atvainošanās no manis.
Tev tā arī nepieleca jautājums? Runa ir nevis par plānu - ieņēmumu prognozi, bet par Plānu, kas ir jāizpilda (līdzīgi kā veikalā, piemēram - tev jāietirgo TIK, ja nē, nesaņe).
Ieņēmumu prognoze... Tā "prognoze" ir apsolīta lielajiem okuļiem gan valsts līmenī (budžeta starptautiskajiem aizdevējiem) gan privātā partnera līmenī (kredīts radaru iegādei). Vari būt diezgan drošs, ka neizpilde bez sekām nepaliks.
OK, gaidīsim tālāk, kā beigsies un vai šādi gadījumi būs masveidā vai arī noklusīs, kāda atbilde būs no Zivtiņa. Bet vismaz te ir kaut kas reāls, nevis "tā ir un viss". Par šo cepums tev un daļēja atvainošanās no manis.
Joks jau ir tajā - ka mēs katrs pretdarbojamies savu vārdu iespējai piepildīties. Ja notiks pēc tava prāta un mēs visi vienkārši gaidīsim tālāk, man agri vai vēlu izrādīsies taisnība arī par pārējām lietām. Bet ja būs pietiekami daudz protestu, tādi kā es būsim panākuši to ko vēlējāmies, lai arī tev būs iespēja pateikt, ka tā jau bija tikai "vētras celšana ūdens glāzē".
GB12 rakstīja: Starp citu, Sēne, man ir jautājums - vai sakarā ar FR ieviešanu, Plāns ir saglabājies tāds pats, palielinājies vai samazinājies?
Palielinājies par 7306360Ls.
Tobiš, ar visu to, ka CP daļu naudas atņem Vitronic, plāns, kas jāiekasē CP, ir palielinājies? Jā, un kurš tieši likums un likuma pants to nosaka? Un vai sakcijas ir tās pašas - striptīzs krustojumos un avāriju formēšana?
Likumā \"Par valsts budžetu 2012. gadam\" (www.likumi.lv) pie VP iekasētajiem sodiem ir jauna pozīcija - \"Naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar komersanta tehniskajiem līdzekļiem\". Pārējās VP sodu ieņēmumu pozīcijas ir nemainīgas salīdzinot ar 2011. gada budžetu - tātad VP plāno no FR iekasēt PAPILDUS budžetā minēto summu, kurai vēl jāpieskaita 35%, kurus saņems Vitronic (www.iub.gov.lv), nevis valsts budžets.
Nav \"Palielinājies par 7306360Ls.\".
Iekšlietu ministrijas budžets ir kopumā pieaudzis par 5886060 Ls, tajā skaitā augstākminētā iemesla dēļ par 4 749 134 Ls.
2011. gada budžets:
Naudas sodi, ko uzliek Valsts policija 115 000
Naudas sodi, ko uzliek Valsts robežsardze 215 000
Naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar Valsts policijai piederošajiem tehniskajiem līdzekļiem 400 000
Pārējie naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē 4 600 000
2012. gada budžets:
Naudas sodi, ko uzliek Valsts policija 115 000
Naudas sodi, ko uzliek Valsts robežsardze 215 000
Naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar Valsts policijai piederošajiem tehniskajiem līdzekļiem 400 000
Naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar komersanta tehniskajiem līdzekļiem 4 749 134
Pārējie naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē 4 600 000
Tagad vēl jāliek fotoradariem bildēt «PĀRĀK lēni braucošie» . Teksim 69 km/h un kvīts…
Reāls business…
Un laime būs pilnībā… LV IKP būs augstākais airopā…
Paskaties kāda bura ir tas buss. Nu brauc viņš ar 90-it (lai priekš palaidnieka nebūtu pārāk lēns braucējs un nevilktos ar 70-it). Iepūš vējš (kalnus, lejas nepieminēsim). Šoferis noņem kāju no gāzes pedāļa. Cik ilgs laiks paiet lai tā masa samazinātu ātrumu. Lūk te tev arī ir 91 km/h.
To ka matemātiski (teorētiski) iespēja izraisīt CSN ar 91 km/h ir lielāka, to visi zin, bet praksē kā ir?
P.S. +1 pārkāpums ir attiecināms tikai uz biorobutu – bezsmadzeņu masu, kura izpilda pat visstulbākos priekšrakstus…
Iekšlietu ministrijas budžets ir kopumā pieaudzis par 5886060 Ls, tajā skaitā augstākminētā iemesla dēļ par 4 749 134 Ls.
Pusīti atradi, bet tev vēl jāpamācās rēķināt Ne velti tur vēl bija minēts arī otrs avots - www.iub.gov.lv, kur iespējams atrast informāciju, ka budžetā minētā summa ir tikai 65% no tā, kas VP jāiekasē no jaunajiem FR. 35% ieņēmumu ir jāpārskaita Vitronic. Mazliet matemātikas un būs jau arī manis minētais cipars.
Ieņēmumu prognoze... Tā "prognoze" ir apsolīta lielajiem okuļiem gan valsts līmenī (budžeta starptautiskajiem aizdevējiem) gan privātā partnera līmenī (kredīts radaru iegādei). Vari būt diezgan drošs, ka neizpilde bez sekām nepaliks.
Nu, tas, ka aizdevējiem, nav nekāds rādītājs. Aizdevēji ne vienu vien reizi ļāvuši prognozes grozīt. Nedomāju, ka viņi veiks kaut kādas sankcijas tāpēc, ka ieņēmumi no FR klibo. Sliktākā gadījumā tos dažus ļimonus varētu atņemt kaut kam citam.
A par solījumiem Vitronic vispār ... Vai ir kaut kādi dokumenti ar minimālo summu, kas valstij priekš Vitronic jānodrošina? Ja nē, tad būtībā Teilāns var iet omammai sūdzēties, ka ļaunais Zivtiņš viņam smilškastē traktoriņu atņēmis.
Bet te jau ir cita lieta - ja nepatīk FR, tad ir taču visas iespējas tos izskaust. Viens variants, kā tas Džeriņš ierosināja, pārsūdzam tiesā un apturam Vitronic peļņu uz kādu laiku, otrs variants - masveida kampaņa, da, kaut referendums par to atcelšanu vai vismaz minimālo slieksni, no kura var kaut ko piešūt.
Joks jau ir tajā - ka mēs katrs pretdarbojamies savu vārdu iespējai piepildīties. Ja notiks pēc tava prāta un mēs visi vienkārši gaidīsim tālāk, man agri vai vēlu izrādīsies taisnība arī par pārējām lietām. Bet ja būs pietiekami daudz protestu, tādi kā es būsim panākuši to ko vēlējāmies, lai arī tev būs iespēja pateikt, ka tā jau bija tikai "vētras celšana ūdens glāzē".
Es arī esmu par to,ka ir jābūt mūsu-pilsoņu, kopējai pretdarbībai pret valsts varas neloģiskām rīcībām.
Bet tu jau visu laiku kladzini par nepierādītiem it kā pārkāpumiem. Šis te '1 km/h' ir vienīgais patlaban esošais gadījums, pie tam, formāli likums ir pārkāpts.
Ja notiek tā,ka autobuss brauc uz 90, bet radars speciāli iestellēts tā,lai uzrādītu 91km/h un par to soda,kaut vai pārkāpuma reāli nav, tad ir jābuntojas.
Njā – jāuzkāpj uz grābekļa, lai pārliecinātos ka tas ir grābeklis.
Bet ko tagad? Maisam ta gals vaļā.
Tagad ir jāpieliek krietni vairāk pūļu, lai uzraudzītu un disciplinētu privāto naudas slaukšanas kantori.
Un tad vēl paliek atklāti vairāki jautājumi. Kā piemēram:
Ar ko autovadītājs ir noziedzies pret privāto uzņēmēju taisnā ceļa posmā, kur pēdējā fiksētā avārija ir n gadus atpakaļ?
Kā šie radari uzlabo drošību uz ceļiem, it īpaši pie skolām, uz gājēju pārejām?
Cik šo radaru ir atradušies vai atrodas melnajos punktos?
Tagad vēl jāliek fotoradariem bildēt «PĀRĀK lēni braucošie» .
Starp citu, es būtu tikai PAR. Varbūt ne gluzi fotoradaru, jo var jau gadīties, ka tai lēnajai braukšanai ir kāds iemesls, bet, nu, ja, kā bieži nākas novērot uz Jūrmalenes, brauc opis ar B3 pasātu, taksists vai blondīne ar Cayeni uz 60-70, tādu indivīdu sodīšanu es tikai atbalstu.
Njā – jāuzkāpj uz grābekļa, lai pārliecinātos ka tas ir grābeklis.
Nu, bet tad kāpēc tu neko nedari, lai tā nenotiktu? Ko konkrēti esi izdarījis TU - Ūpis Ūpovičs Ūpovskis, lai FR nenonāktu privātās rokās vai arī šādu +1 nebūtu?
Tagad vēl jāliek fotoradariem bildēt «PĀRĀK lēni braucošie» .
Starp citu, es būtu tikai PAR. Varbūt ne gluzi fotoradaru, jo var jau gadīties, ka tai lēnajai braukšanai ir kāds iemesls, bet, nu, ja, kā bieži nākas novērot uz Jūrmalenes, brauc opis ar B3 pasātu, taksists vai blondīne ar Cayeni uz 60-70, tādu indivīdu sodīšanu es tikai atbalstu.
Yess – solis tuvāk biorobota un bankomāta krustojumam…
Gluži vai Dainis Turlais, kurš ar likumu aizliegs staigāt pa ledu un tad lauzīs šķēpus ar zaļajiem par zivju slāpšanu…
Nu tā jau ir – ja nav problēmu tad tās jārada – un uzreiz varēs rakstīt diplomus un prēmijas par aktīvu darbošanos paša radītajā problēmās…
Sodi no fotoradariem
Vai kāds jau dabūjis vēstuli . Un cik ir tas tolerances slieksnis . Pats braucot pa Rīga -Jelgava vispār nēesmu redzējis nevienu radaru kopš oktobra .