- Mīļie mani, cienītie un godātie! Tā mēs nekur netiksim. Mums vienam otru jāatbalsta! Mums jāieklausās! Jāpūlas saprast! Kā gan citādi, lai tiekam galā ar nomācošo komentēšanas un savstarpējās zākāšanās atkarību? Esiet iecietīgi! Lūdzu!
Visi kaunīgi iedūra degunus zābakos un klusums kļuva neveikls.
- Tā! Lūdzu, nākamais!
Nākamā bija tieši tā pati kantora žurkai līdzīgā jaunkundze.
- Labdien, labdien! Esmu vienkārši Anda un tā arī parakstos, strādāju tiešās pārdošanas jomā, pārdodu reklāmu interneta katalogos un tā. Jā, esmu atkarīga no interneta, no komentēšanas un no sociālajiem tīkliem, taču uzskatu, ka mūsdienu cilvēkam tas ir normāli.
- Aha, tāds jau ir tas jaunās pasaules kartības plāns, - Anonīms domīgi māja ar izspūrušo ērkuli, - uzsēdināt visus uz vadiem un pakļaut pilnīgai kontrolei. Hā, bet manu IP adresi viņi neizskaitļos, tas gan! Lai sūkā ledu!
- Kas tur ko skaitļot, - jaunskungam džinsos atkal bija viedoklis, - Tvaika iela ir tava adrese, hā-hā!
Anonīms atstāja uzbrukumu bez ievērības, tā liekot noprast sava intelekta nesamērojamo pārākumu. Kā saka, cilvēki ar gliemežiem nerunā un uz amēbu pirdieniem neapvainojas.
Aiz Andas nāca kārta glītai, atturīgai un vienlaicīgi visai seksapīlīgai jaunai sievietei, kas līdz šim nebija piedalījusies diskusijās.
- Labdien! Mani sauc Ļena, - viņai bija uzbudinoši gaisīgs krievu akcents, - man ir 24 gadi, es strādāju valsts iestādē par juristi un internetā parakstos... – viņa nopūtās, pielika pirkstu pie pilnīgajām lūpām un palieca ar to uz leju apakšlūpu, vienlaicīgi muķīgi pasmaidot, - nu... es parakstos ar nikneimu Latvietis...
Vispirms bija dziļš dziļš klusums. Varēja pat dzirdēt, kā kaktā rosās zirneklis un zem grīdas seguma auļo prusaks. Pirmā noreaģēja Bokseris.
- Ak tu Antonijas ielas kuce! Es jau zināju, ka aiz nika Latvietis slēpjas Salašņu Centra provokators! Kad es tev saku: labāk sakravā čemodānus un joz uz Maskavas vilcienu, kamēr dzīva esi!
- A ko tu man draudi, - Latvietis metās cīņā, - es te esmu savā zemē. Es te piedzimu un man ir tādas pašas tiesības kā tev. A tādi kā tu, tūdaliņi, valsti noveda līdz bankrotam. Jūs labāk paši brauciet prom uz Angliju, lai mēs varam te ieviest kārtību!
- Kādā savā zemē? – Bokseris bija nikns nepajokam, - tavus senčus šurp atveda vergot padomju impērijai, bet pēc deviņdesmitā gada, kopš jūs palikāt bez sava saimnieka, esat kā tāds klīstošais holandietis bez mērķa un sajēgas. Tik vien zināt, kā dejot pēc Maskavas stabules un gānīt latviešu tautu, kas jums deva brīvību un patvērumu.
- Ko tu muldi, resnā govs, - alus un čipsu bruņinieks nesvārstoties nostājās jaunības un seksuālās pievilcības pusē, - krievi rullē, paņatno! Viņiem ir normāls prezidents, astoņi dani un deltaplāns un, ja kas, savā cienījamajā vecumā kopā ar Berluskoni čiksas vālē tā, ka kūsas kūp. Meņģelejeva tabula, labākais šņabis un normāli seriāli, nevis kaut kādi ugunsgrēki. Es arī balsošu par es-cē, paņatno? Tikai krievi var sakārtot auseklīšu izzagto valsti.
- Man patīkami, ka ir arī saprātīgi latvieši, - valšķīgi zibinot acis sava aizstāvja virzienā koķeti nočivināja Latvietis.
- Tātad šis nodzēries bezdarbnieks ir tas saprātīgais latvietis, jā? – salti pajautāja Anda.
- Zdravstvuj, žopa! – atsaucās slāvu dailes cienītājs, - Es, ja kas, esmu Janka, kaut gan mani patiesībā sauc Olafs, un es neesmu bezdarbnieks, es strādāju par menedžeri firmā.
- Vai tiešām par menedžeri? – Anda pauda neticību, - ko tad tu tur menedžē? Vai grīdas lupatu?
- Es, ja kas, pārdodu gultņus, strādāju ar klientiem un man ir dators uz galda, paņatno? Un es rakstos netā, jo man tā patīk un nevienam atļauju neprasīšu un priekšnieks, ja kas, lai iet dillēs, es jau nu neesmu tas, kas par tiem grašiem ies vergot, kamēr viņš ar džipu maukas vizina. Zagļi visapkārt. Labāk lai nāk krievi. Vismaz šņabis un cigiņas būs lētāk.
- Tu zināji, ka esi pilnīgs deģenerāts? – viņam uzbļāva Bokseris, - Tādi kā tu nodzer Latviju, brāļojas ar Kremļa pakalpiņiem un pēcāk visās nelaimēs vaino tos, kas vismaz kaut ko dara.
- Žaunas, govs, žaunas! Ko jūs esat divdesmit gados sadarījuši? A Ušakovs, paskaties, pāris gados Rīgu no drupām pacēlis.
- No kurienes pacēlis, no kādām drupām? - Anda atkal uzbruka ar pretīgiem jautājumiem, - No Saktas puķu tirdziņa drupām? Rīgas Satiksmes drupām? Vai Rīgas budžeta cauruma drupām?
- Tu sorosītu kaza būtu paklusējusi, citādi es ap acīm tev tādu jenota veiksmes stāstu uzzīmēšu, ka Dombrovskis nomirs no skaudības.
Slēpjoties no agresīvās apkārtnes, Latvietis ieritinājās Jankam klepī un apķērās ar rokām ap kaklu.
- Ak, tu mans lieliskais latvieti, - viņa saldi dūdoja tam ausī.
Lieliskais latvietis cieši turēja jauno draudzeni, gādīgi slēpjot to smacīgas elpas un miesas izgarojumu mākonī no naciķu un sorosītu cietsirdīgajiem tīkojumiem.
Koučojošais psihoterapeits jau kuro reizi ņēmās visus samierināt, skaidrojot, cik svarīgi ir saglabāt mieru, paškontroli, loģisku domāšanu un savstarpēju cieņu. Pēc zināma spiediena viņam izdevās atkal uz mirkli ieviest kaut ko mieram līdzīgu, taču tieši brīdī, kad viņš taisījās spert nākamo terapijas soli, jo visi bija stādījušies priekšā un aplis noslēdzies, ierunājās Ome.