Neattaisnoju CP, bet mūsdienās ir visdažādākie veidi, kā saņemt atgādījājumus. Arī par OCTA. Gan paši apdrošinātāji sūta jau kādu nedēļu pirms OCTA beigām, gan pašam ir iespējams ielikt, lai atsūta atgādinājumu utt. No otras puses - varbūt, ka labi, ka CP noķēra, nevis ar neapdrošinātu mašīnu sanāca kāds csng, jo šādās reizēs bieži iedarbojas slavenais mērfija likums...
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
CP cilvēcība
Laikam gribas sadzirdēt mazliet atbalstu... šodien braucu no lidostas uz māju - ceļā man pakaļ ar ieslēgtām bākugunīm brauc ceļu policijas mašīna un liek apstāties. Pabrīnījos gan, jo nepārkāpu nekādus noteikumus. Pārbauda dokumentus un - jums ir beigusies OCTAs polise, ja pareizi sadzirdēju, tad man nosauca 25.01.2014 ( apturēja mani 01.02.2014) Biju manāmi pārsteigta, jo pirms brauciena uz Vāciju pārbaudīju, kad jāiziet tehniskā apskate un sapratu, ka paspēšu vēl pēc atgriešanās no Vācijas, kaut kā neienāca prātā, ka jāpārbauda arī polises beigu datums, jo praktiski vienmēr sakrita šie datumi. Mēģināju policistiem pateikties par brīdimājumu un tulīt doties pie datora un apdrošināt, teicu, ka esmu tikko no Vācijas un neesmu paspējusi pieslēgties vēl ikdienai. Policists aizgāja uz mašīnu pārbaudīt pārējo informāciju par mani un atgriezās atpakaļ ar soda protokolu - par 90 EUR. Man aš elpa aizrāvās... tiešām negaidīju, ka viņi tā darīs. Mājās tomēr prāts nebija man mierīgs un mēģināju atrast apdrošināšanas polisi, jo policistu minētais datums man kaut kā nelikās pareizs. Manu meklējumu rezultātā konstatēju, ka polise beigusies 31.01.2013, un policisti neklausoties pat uz to, ka es esmu tikai pirms brīža ielidojusi no Vācijas, ar repliku - ka viņi pilda savus pienākumus tomēr aukstasinīgi uzliek sodu!!!
Saprotu, ka likumiski taisnība ir viņu pusē, bet kur cilvēcīgais faktors?? vai tiešam tā rīkojas visi? Bez tam - sods ir divreiz lielāks, nekā apdrošināšana. Nu ļoti patīkama sagaidīšana mājās!