Bēglis, patvēruma meklētājs vai nelegālais imigrants

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Ko mēs uzņemsim un kāpēc? Viedokļi, diskusija!

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 0 Atbildēt

Bēglis. Cilvēks, par kuru atbildīgās iestādes atzinušas, ka viņš izcelsmes valstī pakļauts vajāšanas briesmām rases, reliģijas, tautības vai sociālās grupas dēļ. Līdz ar bēgļa statusu persona iegūst pastāvīgo uzturēšanās atļauju, drīkst strādāt un brīvi pārvietoties

Patvēruma meklētājs. Cilvēks, kurš ierodas kādā valstī un lūdz patvērumu. Viņam nav tiesību Latvijā strādāt, un tas ir pagaidu statuss, kamēr amatpersonas nolems, vai piešķirt bēgļa statusu. Ja statusu nepiešķir, patvēruma lūdzējs tiek izraidīts atpakaļ uz izcelsmes valsti

Nelegālais imigrants. Cilvēks, kurš pretlikumīgi šķērso valsts robežu vai nelikumīgi uzturas valstī bez nolūka lūgt patvērumu. Arī patvēruma meklētājs, kuram atteikts bēgļa vai alternatīvais statuss, bet viņš nav izceļojis, kļūst par nelegālo imigrantu

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Visi bēgļi no sīrijas dodas uz citām arābu valstīm. Uz eiropu dodas laimes meklētāji, kas konfliktu izmanto savu labumu gūšanai.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
4 0 Atbildēt

Runājot par to kas tagad notiek Eiropā, es esmu priecīgs, ka tas sāka notikt tik ātri. Ja problēmas, terorakti notiktu pēc pāris gadiem, kad visiem būtu eiropas pases, bērni eiropas pilsoņi.... tad izdarīt būtu kaut ko ļoti grūti. Izraidīt nevarētu, cietumos sabāzt tik daudz nē. Tagad visas ES valstis sāks cīņu, pārbaudes, izraidīšanas un viss būs labi, es ceru.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Piekrītu. Pie tam ārzemju presē var lasīt piezīmes, ka Parīzes terora akti un imigrantu "jautrības" Ķelnē un citur esot faktiski izbeigušas bēgļu sadales kvotu sistēmu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

Es diezgan piekrītu šim viedoklim hirss.lv/tomer-par-begliem/

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Sekojot neitrāli tam visam, kas C-Eiropā, aizvien vairāk prieks, ka esam visai tālu no tā visa bardaka, ka esam Eiropas nomale, pie tam absolūti nepievilcīga no ekonomiskā viedokļa utt. Super!

Pilnīgi noteikti, mums viņu nekad nebūs daudz. Jo te nav pilnīgi nekā pievilcīga nevienam no minētajiem trim tipiem Ziepes teorētiski var notikt, ja liels pārspēks. Pie mums - aizmirstiet!

Ja atceramies, pirms kāda laika bija netā raksti par to, ka Baltija - iespējams, vislabākā dzīvesvieta uz zemeslodes. Tā arī ir! Katrā ziņā, neitrāla un ārpus karstajiem punktiem - noteikti! Dzīvojam mierīgi un bez lieka stresa.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Vēl, tas principā attiecināms uz visu A-Eiropu.

Mēs esam cita mentalitāte, no kuras labprāt izvairīsies arī "viņi". Un atkal - super!

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Beidz te superoties. Protams, šitentie vieglās dzīves meklētāji pie mums te no laba prāta nebrauks. Bet nekas, pie mums tā islama sērga arī vēršas plašumā, un diemžēl nevarētu teikt ka mūsu tautai būtu pietiekami stipra ticība lai tai noturētos pretī - ja būtu, tad latvija neizmirtu...

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Janozaurs

Visi bēgļi no sīrijas dodas uz citām arābu valstīm.

============================

Galīgi nē! Un galvenais šķērslis ir tie paši dažādie islama

piekritēju ticību virzieni. Šiītu vai viņiem radniecīgu islama

novirzienu piekritēju došanās uz sunnītu valstīm galīgi nav

labākais variants. Sauda Arābijā ir ap 0.5 miljoni bēgļu, apmēram puse ir šiīti, alavīti, zoroastristi, un viņiem Persijas līča valstīs saldi neiet. Jumts virs galvas ir, kaut kāda pārtika ir, izglītība un medicīna ir, par pārējo RŪPĒJIES PATS, jo nekādu pabalstu NAV!!!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Saūda arābijā bēgļi? Kopš kura laika? Oficiāli viņiem neviena bēgļa nav, cita lieta ka ir kāda čupiņa sīrijas viesstrādnieku, kas savas ģimenes pie sevis aizvākuši. Zoroastriānisms kā reliģija ir praktiski izmiris jau vairākus simtus gadu, kaut kāda saujiņa ir ASV un irānā. Irākas šiīti gan jau bēg uz irānu, ja vien viņus tur ielaiž.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Pabalsti skaidrā naudā nav nemaz tik lieli arī Vācijā. Tur zem pabalsta skaita arī to, ko bēglis saņem kā pakalpojumu vai preci. To pašu dzīvesvietas apmaksu.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

anonimniks

Ja godīgi tad es nesaprotu ko latvju bāliņi tā raujas uz vāciju it seviķi izglītotie . Cik sarunā uzzinu algas apmēru (MAZA), darba slodzi , darba dizsciplīnu . Dzīvokļu īres cenas . Nu nesaprotu . Labi ir jau katram savs stāsts , bet pamat massa...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Elementāri. Tu varbūt tāpat kā nomiks esi labi iekārtojies, ar aldziņu stipri virs vidusmēra, un tad tā sanāk. Protams ka rietumu minimālās pie turienes izmaksām nekas nav, tas ir loģiskais pamatojums, kāpēc es esmu atpakaļ latvijā. Otrs pamatojums, protams, tas ka es ačgārnajā salā nejutos kā mājās.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
2 0 Atbildēt

Strādājot 12 stundas dienā, 6 dienas nedēļā, dzīvojot kopmītnē, vai īrējot dzīvokli kopā ar vēl 4 ģimenēm, iepērkoties supetnetto tipa veikalos LV arī varētu tik pat daudz nopelnīt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Ir tādas dīvainas parādības. Sētnieks Rēzeknē saņem minimālo algu, nolemj braukt uz Rīgu. Tur viņš saņem 2x lielāku algu, toties visu atstāj dzīvokļa īrē. Rezultātā sausais atlikums ir tāds, ka esi svešā vietā, bet nav labāk nemaz.

Ja ir iespējas izsisties uz augšu (piemēram, laba profesija), tad es to varu saprast, bet nedomāju, ka pie mums labi strādā shēma trauku mazgātājs->menedžeris->miljonārs.

Varbūt tas saistīts ar cerībām, ka Rīgā/Vācijā/Londonā būs labāk. Cita izskaidrojuma neredzu.

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

dabā nav tukšuma.....

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

daba shēma:

maltietis uz rezekni

rezeknietis uz Rīgu

rīga uz angliju

anglis uz gultu Maltu(protams ne to kas pirms rezeknes

butu godīgi ja kaplēt laukus malta sāktu - tuksnešu pavelnieki

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Pēc notikumiem Briselē - šodien palielināts policistu skaits Rīgas lidostā un Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Sprādzienos, kas otrdien notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vismaz 26 cilvēki, bet 136 guvuši ievainojumus, pavēstīja veselības ministre Magī de Bloka.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Parīze. Brisele. Iespējams, jāraustās Londonai u.c.

Bet noteikti ne mums. Jo, totāls bezsakars nostādīt Rīgu līdzās metropolei, kurā vienā rajonā dzīvo vairāk cilvēku nekā mums visā galvaspilsētā. Esam totāla nomale. Agrāk par to bēdājos, tagad tikai varu atviegloti uzelpot. UN VIENNOZĪMĪGI NEKO NEMAINĪT SAVĀ IKDIENĀ.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pie mums noliks kārtējo "telefonbumbu". Pēdējā laikā tas diezgan bieži notiek ( Kārtējā ārkārtas situācija centrālajā dzelzceļa stacijā, piemēram). Bet musulmaņu teroristi par "bumbu" nekad iepriekš nebrīdina, jo viņu mērķis nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku. Neatceros nevienu gadījumu, kad musulmaņi būtu iepriekš brīdinājuši par terora aktu.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

imzz

Atceros kā pirms vēlēšanām Spānijā ( kas par vēlēšanām aizmirsu ) Bija sprādziens ar upuriem . Daži kreisie uzreiz baskus vainoja . Lai gan citi uzreiz teica nav basku rokraksts , jo baski brīdina par civilo objektu spridzināšanu , laikam tik poličiju un militāro nebrīdina ,(vai arī to brīdina ?? ) Protams nebija baski

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti