Nav tik viennozīmīgi, nestresojiet;).Bez plikām emocijām vēl tak ir arī visādi pagalmi, apmales, sniegi, kalni, lauku mājas,bērni,mantas, velosipēdi uttt.Ar piekrautu minivenu var iebraukt sniegā vai grāvī vai vispār dsā, kamēr ar šo te cienīgi un ne/ātri var no jebkurienes izlīst un pa jebkurieni maukt.Kāreiz pašlaik esmu iespecializējies viņu pētīšanā.Zinu gan kam tādi ir (ir gan pajauns,gan vecāks, bet visi starā), gan kam gribās utt.Pie kam, sievietes ir galvenās viņu atbalstītājas..Turklāt,1moreiz tur iekļūstot no sava auto,sākumā vispār nesapratu, nu kā tā var, kas ta tas vispār tāds ir- gribēju visus atrunāt, bet neko.Kamēr,kad jau kādā piektajā taj hlamā iekāpu iemēģināt,likās ka kkur jau esam redzējušies un ka tomēr kaut kas labs viņā ir;)
Vismaz 90% no tevis nosauktajām lietām A6 quattro avants spēj izpildīt tikpat labi, ja ne labāk, grabažnieks tam mazāks jau nu nebūs un piedevām tur būs īsta pastāvīgā pilnpiedziņa, nevis elektronikas čupa - un tā ir vieglā mašīna, nevis palielinātu izmēru un paaugstinātas bīstamības bobiks.
Bet pagalmi/apmales problēmas sagādā pie nepareizi izvēlēta riepu izmēra.
Tu pastulbs, vai izliecies?
Xc90 bagažniekā var ielikt to audi a6 kvatro. Nepieciešamības gadījumā tur var pacelt vēl 2 sēdvietas.
Pluss klīrensa augstums.
Ko dod pilnpiedziņa, ja auto ir zems? Kvatro tas ir nabagu variants. Uzlabots sedans, ar ko var izbraukt pa dziļu sniegu. Un tas ir strīdīgs jautājums, kas ir labāks - klīrensa augstums VAI pilnpiedziņa. Bet tā kā volvo pilnpiedziņa ieslēdzas, bet kvatro vajadzības gadījumā nepaceļas, tad salīdzināt nevar.
Mednieki un laucinieki pērk ko citu - pajero, xtreil, pikapus u.c. nevis xc90.
Un kam ikdienā tas augstums ir vajadzīgs, pastāstīsi? Gandrīz visi XC90 braucēji varētu nosēdināt to kasti līdz vidējas vieglās mašīnas augstumam un vienīgo atšķirību ko izjustu - lielāku stabilitāti un vieglāku iekāpšanu. Tu jau pats pateici - mednieki, mežinieki un tamlīdzīgi indivīdi pērk bobikus un pikapus, nevis šito - XC90 mērķauditorija ir tie, kam bail un tie, kas nemāk braukt.
Vot vienīgais kur ar kvatru nav ieteicams braukt - purvā. Esmu pamēģinājis, neiesaku - tam vieglā mašīna tiešām ir par zemu - ne jau tāpēc ka noraktos, jo tā kā pilnpiedziņa ir pastāvīga, tad saķeres ir daudz, bet gan tāpēc ka celmi normāli papostīs mašīnas apakšu.
P.N. XC90 grabažnieks izmēros lielāks par A6 avantu varētu būt vienīgi augstumā, un nekur citur.
Esmu redzējis skatu kā Subaru STI aizmauc par atmirkušu lauku, kur parasti "džipi" stāv malā jo bail iegrimt, un brauc tikai sagatavoti auto ar ripuļiem no 33" uz augšu. Pats esmu vedis ar VW Polo pa džipu trasi zapasku ar 33" "Bogeri" priekš TR1 aparāta, kas savu neganti nobortējis; ja neskaita motora spilvenā iedurto zaru, izbraucu kur vajadzēja!
Tiesa -spēja pabraukt pa kautko gludu nevienu "kvatru" par bezceļu braucamo nepadara! Tieši "ģeometriskā" caurejamība ir visu "wanna-bee 4x4" vājā vieta, jo pietiek ar pāris dziļākām risām pa diagonāli lai nodrošinātu gājienu pēc traktora. Un jā, ir man Pajero, kas tiek lietots medībām tāpēc tēmu pārzinu krietni praktiski