- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
usaexperc rakstīja: Ir transporta līdzekļi un ir BMW. Transporta līdzekļa vadītājam BMW varētu būt nesaistošs un šo virsotni viņš tā arī dzīves laikā varētu nesasniegt... Tāteikt, nobraukt dzīvi bez draiva. ![]()
Bēdīgs mēģinājums savu transportlīdzekli izcelt virs pārējiem, jo patiešām izcils auto ir nesasniedzams sapnis. Tikpat nožēlojami, kā censties visiem iestāstīt, ka otrais golfs ir lieliskākais pasaules superauto. Tad, kad izaugsi līdz RR vai Maybach, jeb Maseratti vai Lamborghini, ja esi sportists, varēsi gvelzt par "draivu", bet pagaidām samierinies vien ar faktu, ka tev ir tāds pats transportlīdzeklis, kā citiem.
p.s. ņemot vērā to, ka šī BMW braucējs kā pats vēl dzīvs esot atzina, pilsētā vairāk par 50% no max performances neizmanto, jo tomēr apdzīvota vieta. Par auto es nesapņoju, es ar tiem braucu. Un man ir pilnīgi poh, ka tāds pats auto ir simtiem, tūkstošiem braucēju. Neesmu gailis vai netradicionālais, kam vajag ārēji izcelties. Vari sākt apskaust manu kolekciju: 2 gab e34 M5, viens restaurēts, pilnīgi autentisks, kolekcionāri jau rindā stāv; e38 M740iL ar mehāniku, projekts; e53 XM5 ar mehāniku; kaudze ar līdzīgiem iepriekš minētajiem, saliktiem pa plauktiem Jāatzīst, ka dzīve tik rožaina nav, ir viens pavisam sūdīgs BMW arī - f10 4.4. Bet tam patreiz vēl labās daļas tiks aizvietotas ar ne tik labām un tiks pārdots kādam latvietim praktiskajam... Ir arī viena franču miskaste, kas tev sirdij varētu būt tuva. ak jā, tas viss atrodās milzīgā, siltā garāžā, kuras platība varētu tev tiešām sapņos tikai rādīties...
GB12 rakstīja: Eu, spameri, te tomēr par XC90 runā.
Kā redzi - nerunā... :D
JJJ rakstīja: Man pseidodžips 90% pārvieto mani no punkta A uz B un to var izdarīt arī 2.golfs, Jazz utt. Bet tajās dažās reizēs, kad gribu piebraukt pie ezera un ielaist laivu, iebraukt mežā tālāk, noparkot mašīnu uz ietves (protams tu kurbto varr darīt) pseido džips palīdz. Nevajag te likt batonus, ka to var izdarīt ar parastajiem auto, jo ir bijuši arī tādi. Lai arī pa lielam laivu var aiznest, mašīnu varētu noparkot kaut kur citur utt utjp, tomēr forši, ja var nesaspringt. Un ar to pseidodžipu šoziem vilku no sniega ārā parasto auto (uz ceļa kur biju bez broblēmām izbraucis pirms kāda laika, izvilktu atpūtnieku auto pie Daugavas uz ceļa, jo pa nakti uzlija (mašīmas mums bija blakus uz maza celiņa). Bet katram savs.
"noparkot mašīnu uz ietves" - ar kādu mašīnu to nevar izdarīt, ar parastu mašīnu, vai ar "parastu sportisko" mašīnu? Es tev pačukstēšu tādu mazu noslēpumiņu - kad parādījās pseidodžipi, vieglās mašīnas palika zemākas, "sportiskākas" - un tādi kā tu piepeši atklāja ka tāda mašīna nekam neder un ir jāpērk dārgāks pseidodžips - jo mašīnas augstumu izmainīt jau nekādīgi nevar... Lūk, piemēram, salīdzinājumam - mans golfs ar parastām, savam un motora svaram piemērotām pederēm un normāla profila riepām ir ar sliekšņa kanti 24 cm no zemes zemākajā punktā - bufera lūpa, ja to tā var saukt, 18 cm no zemes - citus punktus nav bijusi izdevība samērīt - vēl nesen bija 1.3 nemotoriņa pederes, ar kurām priekša bija 3-4 cm zemāka, bet arī ar tām nebija domas ka varētu kaut kur, kur paredzēts uzbraukt ar mašīnu, nevarēt uzbraukt, vienīgi šur tur gaitā, šūpojienā uz leju varēja lūpu nobrucināt. Kad rudenī dižajā pilsētā stabu ielu atjaunoja un bija tikai uzlieta pamatkārta, nosmīnēju par koka gabaliem, saliktiem pie iebrauktuvēm - sportiskās mašīnas laikam nevarēja tāpat iebraukt... Bet piemērs ar laivu un mežu ir pseidodžipu braucēju minoritātes īpatnība - tā saujiņa, kas to dara, to dara pēc tā paša principa, pēc kura kvatru braucēji brauc caur visādām slīkšņām, jo galvā sēž doma "es varu izbraukt, man tak kvatra!" - nebūtu pseidodžipa, mežā ieietu ar kājām, un pie ezera laivu pievestu ar parastu sedanu vai pievilktu kopā ar pārējiem laivotājiem.
Bradypus rakstīja: Tad, kad reizi ar šarānu būsi palicis dziļā nekurienē, jo uz mālainās meža nogāzes takas, pa kuru piebrauci pie ezera, tikmēr uzlija lietutiņš, sapratīsi "pseidopilnpiedziņas" jēgu. Nē - tā nav domāta smagiem bezceļiem un 4x4 sacensībām, bet tam, lai varētu kaut vai bez stresa brīvdienām iznomāto ūdensmoci ielaist ūdenī. Jā, protams, ikdienā šādas mašīnas visnotaļ piedalās satiksmē pa asfaltu, pildot parastu A->B transportlīdzekļa funkciju - bet tikai tādēļ, ka uzturēt divas mašīnas ir pavisam nejēdzīgi. Un lai pavisam jautri - man ir gadījies nonākt situācijā, kurā pašā Rīgas centrā nācās slēgt starpasu bloķi. Neskatoties uz to, ka man džips absolūti ir brīvdienu mašīna, gadījās pavisam elementārā un civilizētā Europark stāvlaukuma apledojušā stūrī apstāties tik nevieksmīgā reljefā, ka auto nekustēja no vietas - skaisti un bez piepūles spolējot pa diagonāli pretējiem riteņiem. Tā nu īstajam džipam nācās slēgt pareizos pārnesumus, bet "pseidodžipa" saimnieks šādu gadījumu nebūtu pat piefiksējis. Savukārt divpiedziņas laimīgajam īpašniekam nāktos meklēt palīdzību. Bet tas, ka savam piemēram salīdzini dažādas paaudzes, jau vien norāda, ka mēģini izmisīgi atrast pamatojumu savam visnotaļ nepamatotajam viedoklim. Bet pat ar tevis minēto pietiek - tieši regulāra aizmugurējo amortizatoru maiņa bija tā, kas manam paziņam lika nomainīt XC70 pret XC90. Un tagad brauc bez bēdām un remontiem. Ak jā - degvielas patēriņš tas pats, jo XC90 vairs nevajag jumta kasti - vajadzīgais ekipējums ietilpst bagažniekā.
Ja ir vēlme ar ikdienas mašīnu braukt neceļos, tad to šarānu, kā jau teicu, var nokomplektēt ar 4motion. Kādas "dažādas" paaudzes tad es salīdzinu? Es salīdzinu salīdzināmus modeļus - ja mans piemērs tev neder, tas parāda ka tieši tu centies salīdzināt kaut ko nesalīdzināmu. Pirmās paaudzes XC70 ir uz vienas platformas ar 850-to, otrās paaudzes ir uz vienas platformas ar pirmās paaudzes S80 un XC90 [un vēl dažiem mazākiem] un trešās paaudzes XC70 atrodas uz porda EUCD platformas. Ja tavs čoms pārsēdās no trešās paaudzes XC70 uz pirmās paaudzes XC90, viņš pārkāpa no vienas mašīnas uz otru, pilnīgi neradniecīgu mašīnu, kur nav pat ko salīdzināt. Bet vispār normāli ražotāji parasti piekari konfigurē lai tā būtu adekvāta attiecīgajam modeli, līdz ar to a) visdrīzāk tavs čoms ikdienā vadā kaut kādas nenormālās kravas, par ko liecina fakts ka jumta kaste bija nepieciešama, un pēc tam sūdzas ka vieglā mašīna tās netur b) Lika kaut kādus draņķīgus amartus c) lolvo piekari attiecīgajam modelim uztaisījis vārgu, un aizliedzis lietotājiem likt izturīgākas detaļas... :D
usaexperc rakstīja: Klausies, pensionār! Tu vispār zini, kas ir draivs, ko nozīmē braukt, izgriezt visus ātrumus līdz ierobežotājam, nevis tikai pirmo sniega kupenā? Ar kuru no tavām uzskaitītajām miskastēm var braukt kaut uz 50% no šā snieguma: p.s. ņemot vērā to, ka šī BMW braucējs kā pats vēl dzīvs esot atzina, pilsētā vairāk par 50% no max performances neizmanto, jo tomēr apdzīvota vieta. Par auto es nesapņoju, es ar tiem braucu. Un man ir pilnīgi poh, ka tāds pats auto ir simtiem, tūkstošiem braucēju. Neesmu gailis vai netradicionālais, kam vajag ārēji izcelties. Vari sākt apskaust manu kolekciju: 2 gab e34 M5, viens restaurēts, pilnīgi autentisks, kolekcionāri jau rindā stāv; e38 M740iL ar mehāniku, projekts; e53 XM5 ar mehāniku; kaudze ar līdzīgiem iepriekš minētajiem, saliktiem pa plauktiem Jāatzīst, ka dzīve tik rožaina nav, ir viens pavisam sūdīgs BMW arī - f10 4.4. Bet tam patreiz vēl labās daļas tiks aizvietotas ar ne tik labām un tiks pārdots kādam latvietim praktiskajam... Ir arī viena franču miskaste, kas tev sirdij varētu būt tuva. ak jā, tas viss atrodās milzīgā, siltā garāžā, kuras platība varētu tev tiešām sapņos tikai rādīties...
...un tad Tu pamodies!
msh rakstīja: Man vienmēr ir patikusi šī filosofija - ka vecās mašīnas var plēst, jo tās ir vecas. Man jau vienmēr ir licies otrādi - kaut kādu jaunu golfu var triekt un plēst, jo tam visu var nopirkt, pat jaunu virsbūvi var uzsūtīt - kamēr kaut kādam 30 gadus vecam audī vai fofāgenam jau pat grūti nopirkt normālu priekšas stiklu sabombītā vietā... "vecie auto ir vienkāršāki un īpaši nav kam saplīst" - kura no šiem punktiem vecajiem auto nav - motors, kārba, četri riteņi, piekare, bremzes - ? Tas ar ko jaunās lamatas ir saprotami sarežģītākas, ir kaut kādas elektroniskas figņas, lai arī hvz kāpēc - tas ka motors ir piebāzts ar kosmosa tehnoloģijām, biezpientēraudu un anāliem risinājumiem, to neviens nav prasījis, bet tur ir - un pārējais vienkārši ir papildu sarežģīts. Man tagad nesen sanāca intereses pēc salīdzināt gultņu cenas - sestajam golfam priekšas gultnis maksā kaut kādu sotaku - ceturtajam golfam par to naudu var nomainīt abus vienas puses gultņus, tikai tik, jo pakaļējie dārgi - otrajam visus četrus. Forši, ne? Un attiecībā par pirmo teikumu - atkarīgs no tā, kā uz to skatās. Ja tev patīk maksāt, maksāt un vēlreiz maksāt - nu tad jau viss ir kārtībā - priekš tevis. Atgādina vienu situāciju iz audī stiliņa - sieviete nomainīja uzticamu un labu B3 A80 pret C6 A6 3.0 TDI quattro un priecājas, jauka mašīna utt. Es tur gan ciparos redzu izgāšanos - mašīna, kura gadā izmaksāja dažus simtus, nomainīta pret mašīnu, kas gadā izmaksā dažus tūkstošus, bet izdara to pašu. Bet nu - tu un tev līdzīgie saka "kāpēc maksāt mazāk, ja var maksāt vairāk?".
"sieviete nomainīja uzticamu un labu B3 A80 pret C6 A6 3.0 TDI quattro un priecājas, jauka mašīna utt. Es tur gan ciparos redzu izgāšanos - mašīna, kura gadā izmaksāja dažus simtus, nomainīta pret mašīnu, kas gadā izmaksā dažus tūkstošus, bet izdara to pašu" Ja auto ir tikai un vienīgi pakaļas pārvietošanas līdzeklis no punkta A uz punktu B par lētiem cipariem, pie tam, nav svarīgi to darīt komfortabli, tad jā - var piekrist. Bet ja to vēlies darīt ar komfortu un vēl lai tas auto arī iet, tad... nu nu. Un vari neteikt, ka tie īpaši neatšķiras - esmu braucis gan ar B3, gan ar C6... kā diena pret nakti. Laikā, kad skatījos savu pirmo auto, tika izskatīts arī B3. Beigās paņēmu 626. Mazdu, kas bija daudz ērtāka, ar daudz labāku aprīkojumu. B3 ar savu škībo stūri un neērtajiem beņķiem pret C6, kuram sēdekļi ir ļoti ērti... nē, nu, var jau pateikt sievietei, lai ieliek A6 beņķus... otrkārt, drošība. Atkal nepiekritīsi, bet, nu, neviens mani nepārliecinās, ka nopietnākā avārijā B3 un C6 izredzes ir vienādas. Jā, Tu atkal teiksi, ka priekš tam jālūdz Dievs, un taisnība jau pa lielam arī tā ir, bet, ja vēl jāved mazi bērni, es viennozīmīgi izvēlētos drošāku auto. Par dzinējiem pat nerunāsim. Diezvai tam B3 bija kaut kas, kas veiktspējas ziņā pietuvojas 3.0 dīzelim. Salona ietilpība. Jā, nav C6 nekāds baigais etalons, bet B3 vispār aizmugurē normāli nav vietas (jā, esmu sēdējis un zinu, ko runāju). pie tam, šaubos, vai tam B3 bija kaut vai kondicionieris, par pārējo nerunājot. Bet, kā jau teicu, viss atkarīgs no tā, ko cilvēks no auto sagaida un cik viņš ir gatavs par to maksāt. Es nezinu, kam būtu jānotiek, lai mani iesēdinātu 2.trusī vai B3 burbulī. Ja varu atļauties, es labāk maksāju vairāk, bet pārvietojos ar komfortu.
rudens68 rakstīja: nomiks uvākajās dienās pie jaunā saimnieka aizies mans CR-V. .. Vietā jauns CRV ?
Ženēvā sanāca iesēsties jaunajā cirvī. Nepatika... kaut kāda baigā lētuma un prastuma piegarša. Honda galīgi regresē šobrīd, manuprāt. Varbūt ne ar tehniku, bet dizainu noteikti.
msh rakstīja: Jā? Nu pastāsti, kādas fizikas likumus apmānošas tehnoloģijas es esmu palaidis garām - raķešdzinējus statnēs, kas līkumos nodrošina stabilitāti? Kā jau teicu, es ļoti labi saprotu uz ko balstās bik vadāmāku pseidodžipu īpašības - uz koka ratu riteņiem, kas pseidodžipu pārvērš par wannabepseidodžipu un dažām kosmosa tehnoloģijām piekarē. Ir gadījies pasēdēt arī tuaregā - tas gan bija sen - un pirms pāris mēnešiem tajā pašā XC90. Iekš XC90 iekāpjot, pirmais bija smaga vilšanās - priekšā apmēram tāds pats pretīgās atejas tipa panelis kā iekš pirmās paaudzes S80 - tā kā 12 kilometri tika pavadīti aizrautīgās sarunās un vadītājs brauca mierīgi, gaitas īpašībās nesanāca iedziļināties, bet nu baidos ka ļumēja vairāk par normālu mašīnu - ietilpība tai suņubūdai arī nekāda ahūna nebija; sintezators grabažniekā gareniski ielīda tikai tāpēc, ka pakaļas ķeblis ir bīdāms uz priekšu. Un pret manu golfu tur neko īpaši nav ko salīdzināt - karstais hečbeks pret suņubūdu, kas domāta pensionāriem un sievietēm, cilvēkiem kas nemāk braukt vai kas to kasti izvēlējušies aiz nepatikas pret braukšanu. Es te bišķi salīdzināju ar drūmāku pagātni - pamazām jau tās sliktās lietas no golta tiek ņemtas ārā un aizvietotas ar normālām... :D
Nu, piemēram, Subaru XV ir aktīvā griezes momenta sadale, kas jūtami uzlabo automobiļa vadāmību līkumos. Tas tā, par tehnoloģijām. Tad vēl - kas notiek aļņu testos? Aktuālie VW Tiguan un Nissan Qashqai uzrāda labāku rezultātu, nekā septītais Golfs un Audi A3 Sportback, un vēl pamatīgāk ieliek kloķi VW Arteonam, Mercedes E klasei. Tas tā - par vadāmību.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
8
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13