Man patīk šī filosofija par "bezceļu vajadzībām", "aktīvās atpūtas aprīkojumu" utt. Tas ko var redzēt dabā gan rāda ka pamatā pseidodžipu braucēju "bezceļu vajadzības" rodas spēcīga galvā sakāpušo čuru spiediena rezultātā - lielākoties šo braucēju bezceļi ir asfaltēti, sliktākajā gadījumā ar kādu bedri, un tur kur asfalts nav, parasti varētu izbraukt ar parastu hečbeku. Rīga noteikti katru dienu ir piebraukusi pilna ar turīgiem zemniekiem no vietām ar nesakoptiem ceļiem, vai ne? Nerunājot jau nemaz par to ka pilsētās, kā pēc mašīnām novērots, ir tie lielākie bezceļi, es arī tepat savā apvidū varu novērot ko līdzīgu, man vislabāk patīk divu pēdējo traktorhaltūriņu devēju atšķirības - viens dzīvo 5 km no tuvākā asfalta, un brauc ar C4 A6, divriteni - otrs dzīvo blakus klaipēdas šosejai, ar asfaltētu nobrauktuvi pagalmā - uzmini kas pagalmā? Vismaz divi XC90 - tu tak zini - gadās ka pārkāpjot CSN un vālējot uz 110, uz gluda asfalta nostrieg - tāpēc vajag džipu...
Kamēr ir runa tikai par ietilpību, tu man neiestāstīsi ka kaut kāds šarāns nav ar līdzvērtīgu vai lielāku ietilpību, tik nu jā - čalis kas brauks ar šarānu, visu laiku būs ar ģimenes cilvēka tēlu, kamēr XC90 braucējs tādu tēlu dabūs tik ja salīdīs mašīnā tie pieci bērni un sieva, bet pārējā laikā būs krutais baņģuga, ceļu karalis priekš kura CSN nav saistoši - tāpēc arī tas XC90 ir tik ļoti vēlams.
Un par to vārgāko piekari - otrās paaudzes XC70 un pirmās paaudzes XC90 ir uz vienas platformas; "vārgākā piekare" noteikti nozīmē vājākas pakaļas pederes un bik vājākus amartus, un viss - tas būs XC90 kam būs faktiski vājākā piekare, jo citas detaļas tādas pašas, a XC90 ir smagāks...
Tad, kad reizi ar šarānu būsi palicis dziļā nekurienē, jo uz mālainās meža nogāzes takas, pa kuru piebrauci pie ezera, tikmēr uzlija lietutiņš, sapratīsi "pseidopilnpiedziņas" jēgu. Nē - tā nav domāta smagiem bezceļiem un 4x4 sacensībām, bet tam, lai varētu kaut vai bez stresa brīvdienām iznomāto ūdensmoci ielaist ūdenī. Jā, protams, ikdienā šādas mašīnas visnotaļ piedalās satiksmē pa asfaltu, pildot parastu A->B transportlīdzekļa funkciju - bet tikai tādēļ, ka uzturēt divas mašīnas ir pavisam nejēdzīgi. Un lai pavisam jautri - man ir gadījies nonākt situācijā, kurā pašā Rīgas centrā nācās slēgt starpasu bloķi. Neskatoties uz to, ka man džips absolūti ir brīvdienu mašīna, gadījās pavisam elementārā un civilizētā Europark stāvlaukuma apledojušā stūrī apstāties tik nevieksmīgā reljefā, ka auto nekustēja no vietas - skaisti un bez piepūles spolējot pa diagonāli pretējiem riteņiem. Tā nu īstajam džipam nācās slēgt pareizos pārnesumus, bet "pseidodžipa" saimnieks šādu gadījumu nebūtu pat piefiksējis. Savukārt divpiedziņas laimīgajam īpašniekam nāktos meklēt palīdzību.
Bet tas, ka savam piemēram salīdzini dažādas paaudzes, jau vien norāda, ka mēģini izmisīgi atrast pamatojumu savam visnotaļ nepamatotajam viedoklim. Bet pat ar tevis minēto pietiek - tieši regulāra aizmugurējo amortizatoru maiņa bija tā, kas manam paziņam lika nomainīt XC70 pret XC90. Un tagad brauc bez bēdām un remontiem. Ak jā - degvielas patēriņš tas pats, jo XC90 vairs nevajag jumta kasti - vajadzīgais ekipējums ietilpst bagažniekā.