Ir tās divas mazās atšķirības - pirmkārt, mašīnā ir jāsēž, nevis jāgorās, jādīdās, jālēkā - es reāli varu iedomāties divas situācijas, kur kāds SUV man būtu ērtāks par manu golfu - es iekāpjot nobraucu ar plecu pret durvju ailes augšu - bet var iztikt, un kad uzlikšu stingrākas un augstākas pederes, šitas joks noteikti samazināsies vai pazudīs, un, piektdien dragājot uz dižo pilsētu, man vienu reizi bija problēma braucot novilkt jaku, kura sava auduma, izmēra un svara dēļ negribēja vilkties nost pati, un dabūju prasīt blakus sēdētājam lai bik pastūrē manā vietā, kamēr es tieku galā - lielāka vieta, pa kuru vicināties droši vien būtu nedaudz palīdzējusi. Otrkārt, virtuve, kura ir 12 kvadrāti nevis 4 kvadrāti [nu tas par to tavu salīdzinājumu] aizņem ļoti minimāli vairāk vietas, ņemot vērā mājas izmēru, un tikai palielina mākslīgu izdevumu - zemes nodokli. Tikmēr SUVa papildus izmērs, kurš lielākoties ir bezjēdzīgs palielinājums, palielina degvielas patēriņu - ja divi XC90 braucēji izlaistu čuras no galvas un pārkāptu uz golfiem, pa agrāk divu XC90 norīto degvielu varētu braukt vēl trešais golfs.
Ir ļoti ironiski ka mūsdienās visās malās runā par pseido ekoloģiju, bet tajā pašā laikā jaunākā mode ir mikro-pseido-džipi. Lūdzu, ja vajag ekoloģiju - visām bezjēdzīgi lielajām mašīnām salikt to pirkšanu un lietošanu nestimulējošus nodoklīšus - teiksim, teiksim, uz golfveidīgā bāzētajam pseidodžipam 1k ceļa nodoklīti, XC90 2k, X6 3k, sastādīt sarakstu ar īstiem džipiem, kurus varētu lietot bez šāda nodoklīša firmas, kuru darbības nozare prasa braukt pa bezceļiem vai indivīdi, kuriem īpašums vai darba vieta atrodas dziļā dirsā [to pārbaudot]. Savādāk ir ļoti ironiski - kam ir nedaudz vairāk naudas, var braukt ar kaut ko stipri lielāku, un kam ir vēl nedaudz vairāk naudas, var braukt ar kaut ko kā senos laikos, kad pseido ekoloģija vēl likumus nediktēja - un tikai nabagus skar tā pseido ekoloģija, gan sitot pa kabatu, gan diktējot sūdīgas, visādus mikroskopiskus nemotorus utt - to pat starp rindām var izlasīt ziņās - reku piemēram pirms dažām dienām izlasīju to ziņu par jaunu V12 merša modeli - a kāpēc tur nav V6 turbo? :D