Malacis. Tad jāuzdod tāds retorisks jautājums - kāpēc motora eļļas tu maini? Motora apkopēm var likt tādu pat mīksto, kā tu liec kārbu apkopēm, pēc tā paša principa :D Vai tad passāts sāka sūdīgāk iet ka mainīji eļļu? Nevajadzēja mainīt, tikai aizbraukt pie kāda darboņa lai izkodē longlife aprēķinu [pieņemot ka tavam to vēl var], lai nemet atgādinājumu par maiņu - noteikti līdz kādiem 100 tūkstošiem varētu ar to vienu eļļu močīt [līdz kaut kas notiktu] un rakstīt iauto forumā cik fantastiski ar passātu var dragāt pa lietuvas un polijas autostrādēm :D Rietumos dažs labs ar tava sešinieka vecuma, un jaunākām, mašīnām tā arī dara - brauc līdz motors noķīlē.
Tava vieglprātība principā arī izskaidro kāpēc tu visādos tofikos kladzini ka "tomāts - normālā kārba, mešalka - arhaisms". Pat ja man nebūtu nekas pretī, ka motora apgriezienus es vairs nekontrolēju, es tāpat gribētu mešalku, jo tai ir nesalīdzināmi mazākas prasības pret kopšanu. Ja jau reiz tev tik ļoti patīk braucot lutināt gunāru, ka nu esi ieķēris 15 gadus vecu sešinieku arī ar tomātu, tev būtu nevis jādara nekas, bet gan jāpārbauda eļļas līmenis, jāizveic parastā mazā eļļas maiņa un vēl sirdsmieram jāpārbauda dzeses sistēmas stāvoklis, jo tomātam eļļa tiek dzesēta, un audī tas notiek ar atsevišķu loku dzeses radiatorā; ja dzeses sistēma netiek kopta, radiatora korozijas rezultātā var kārbas eļļā nonākt dzeses šķidrums un kārba izbeigties, un tu - izbaudīt ejakulatora kabīnes ērtības. Tā tev nav mešalka, kur eļļa ir tīri priekš tā, lai uz pašteci un izšķaidīšanu eļļotu gultņus un zobratus, kur tā nepilda hidrauliskā šķidruma funkcijas un kur tai nav tāda termiskā slodze ka vajag atsevišķu dzesi. Tad kad kārba sāks sūdīgāk slēgties, visdrīzāk, jau būs par vēlu, un tālāk varēsi jāties, vai nu ar sūdīgi saremontētu kārbu iekš recro [powerī kaut kādi pāris tofiki ar vienu aci lasīti] vai riskēt šrotā ieķert labāku...
Būs labi, ņemšu vērā rakstīto kā vērtīgu padomu

Ja tev gadījumā būtu interese, varu tev iedot kontaktus tam man pazīstamajam dižās pilsētas meham - cik esmu redzējis viņa darba stilu un mašīnas, ar kurām viņš darbojas, domāju ka ir ok.
Pld, esmu gan jau pierakstījies uz automāta eļļas maiņu.
Gan interesanti par izmaksām, zināmākais Rīgā ir RAAP - par eļļas maiņu man paprasīja 230 eur

Atradu vienu citu automātu servisu Rīgā (automats.lv), kur sarunāju ap 110 eur... Arī tas neliekas lēti, vien lētāk nekā iespējamais automāta noklājiens, noteikti.
RAAP laikam tos 230 prasa par visu. Man Pajero (kam automātā eļļa ir ap 2 spaiņi) ar tikpat prasīja.
Šī izklaide ir diezgan padārga, jo eļļa kautkādā kosmiskā ciparā ir. Tomēr tas noteikti ir mazākais ļaunums.
Nu, kāds kruts kantoris varbūt spēj nomainīt visu eļļu - bet varbūt vienkārši paprasa smuku ciparu par savu krutumu. Mazais cipars noteikti atbilst mazajai eļļas maiņai, kādu es arī savā garāžā uz bedres spētu izveikt.
Tur bija kkāda tehnika: Liekas, ka uz pacēlāja ar izlietu eļļu mazu brītiņu tukšgaitā jāpadarbina. Tad jamā gandrīz visa iztinās ārā.
Bet varbūt samuldējos - kādu laiku atpakaļ bija.