Kad viņam to mašīnu nozags (cerams nē), tad prēmijā izmaksās kaut kādu mistisku summu, kas ir kkādos mistiskos apdrošinātāju katalogos, protams, ja būs sastādīts individuāls līgums un būs atrunāti īpaši noteikumi, tad ir cerības dabūt summu, kādu esi ierakstījis polisē. Varbūt pēdējos gados kkas ir mainījies, bet kad man nozaga trīs mašīnas, par nevienu nedabūju normālu kompensāciju, aptuveni pusi no tirgus cenas, kaut mašīnas bija nepilnu gadu vecas un bija apdrošinātas dažādās kompānijās. (Seesam, Balta)
Muļķības. Pie auto nozagšanas un totālā loša apdrošinātāji skatās tirgus vērtību uz negadījuma brīdi.
Kas attiecas uz tām nepilnu gadu vecajām mašīnām, tās normāli tiek drošinātas jaunvērtībā, tb., zādzības gadījumā tiek maksāta jaunas mašīnas iegādes vērtība. Baltai JV risks ir standartā, Seesam par nelielu papildus maksu. Nezinu, kas bija domāts ar "pēdējiem gadiem", bet šāda sistēma ir, kopš es ar to nodarbojos, t.i., 2009.gada. Man jau gan kaut kā liekas, ka par to "aptuveni pusi tirgus cenas" jaunai mašīnai kaut kas ir smuki noklusēts vai pārspīlēts, jo normāli tā nemēdz būt.
Tad jājautā, kas viņam to auto ir drošinājis... vai arī tur nav kāds klusais telefons, un cilvēks pats nav kaut ko sapratis... Bet, ja ar "katalogu" bija domāts salona katalogs, tad viss ir korekti, jo pēc idejas, auto ir jāapdrošina par tādu ciparu, lai, ja to nozog, par izmaksāto naudu viņš varētu nopirkt tādu pašu auto arī tad, ja pēc, teiksim, 7 mēnešiem viņš vairs nevar dabūt tādu atlaidi, kāda bija uz pirkšanas brīdi.