Šito tu speciāli ierakstīji, lai novest tematu no Ķīnas?
"Gribi mazliet eksotisku auto kurš noripos garantijas laiku, ņem Hyundai un saistītos zīmolus, tik laicīgi tiec vaļā, jo ja nepaveicas, tad daļas dārgas un jāgaida ilgi pat tad kad nav tādas problēmas kā tagad"
Lifehaks. Tīko mainīju riepas KIA Ceed un pie reizes gribēju savirzi pārgulēt. Sūdzos meistaram ka baigi velk pa kreisi vajag kko paregulēt. Šams jau tur dod mājienus, ka nevarēs garantēt iznākumu, jo atkarīgs no piekares utml. utt. Sēžās mašīnā lai dzītu uz stendu, baigi krakšķ stūre griežot. Šams uzreiz atsakās kko regulēt, sataisi vispirms gultņus(paduškas) pie amortiņiem. OK, ir jau zināms serviss kur to dara. Aizbraucu, pastāstu un šie saka - davai, brauc iekšā, tūlīt izdarīsim. Iebraucu, tikmēr šams kompī paskatās vajadzīgās rezerves daļas numuru, nosauc cenu(45 par vienu komplektu) un pēc 15 min tos gultņus atved. Pati maiņa nedaudz ilgāk par 1 st
Tagad pastāsti cik tavam verķim šāda rezerves daļa maksā un cik eksotiski ilgi tu gaidi? Bļin, neesi vēl ievērojis, ka tieši šos korejiešus ņem dēļ rezerves daļu lētuma un elementāras apkopes. Kkādām audi tur 2x ilgāk visu mainītu un pati daļa arī, visticamāk būtu pie 100.
P. S. Eksotiski parasti apzīmē tādus vāģus, kas ir retums mūsu pusē. Piemēram kkādu Amerikas tirgū sastopamu Honda subbrendu Acura. Viņu ir maz un var gadīties kādu detaļu no ASV pasūtīt. Kas gan eksotisks Hyundajā, ja viņu ir pilns?
Klau nu moš tomēr spēsi no sevis ko vairāk izspiest, ir diezgan daudz daļu kuras ir universālas un saderīgas daydziem auto, savukārt sačakarē kādu no elektronikas komponentēm, un varēsi labu laiciņu braukt ar taksi, rekords KIA bija pusgads, kad grauzēji bija pieķērušies ļoti jauna auto vadiem. Otrs man zināmais Hyundai gaidīja 2. mēn.
Bet par ķīniešiem, neredzu jēgu turpināt diskutēt tur absolūti nekas nav mainījies, kā ražo spīdīgus mēslus tā ražo, pa lielam tā pati problēma kas Krievijai un ASV, visur iekšējā tirgus izmēra dēļ nevienu nesipj kvalitāte, tāpat izķers ...
Ko vairāk? D
Kāpēc uzmet lūpu? Tas tak parasts stāsts iz dzīves. Un tur nav nekāda saistība ar eksotismu. Tas ir dīlera darbs, viņi ņem tās detaļas no centralizētās noliktavas Eiropā. Latvijas KIA dīleris piesiets zviedriem. Es tur pasūtīju parastu PCV vārstu, tas tāds sūdiņš 20 eiro vērtībā. Nāca 3 nedēļas. Ja ir dārgāka, retāka detaļa un viņa nav uz vietas, tad protams tur var būt mēneši. Un nav tak starpība Nissan, KIA vai Seats. Nestāv viņiem Panevēžos tās detaļas, te tirgus nekāds un no citurienes viņi nepasūta.
P. S. Krievijā vēl neražo elektro, kko bezjēgā salīdzini. Ja jau kko līdzīgu ražotu, tad viņi tur nestaigātu mutes iepletuši. Ar nevienu mašīnu neesi braucis, bet jau zini, ka spīdīgi mēsli.
Liecies tak mierā, nav svarīgi ko tajā Krievijā ražo, ja ražo mēslus, tad arī EV būs mēsls, tas pats par Ķīnu, tas pats par ASV. Tikai Masks ir spējis tikt galā ar to kas sākumā bija ļoti "skāba putra", un tagad dažam labam Eiropietim jāsāk drusku tā kā domāt ...
P.S. esmu vairāk kā pietiekami redzējis industriālas mašīnas, elektroniku utml. Pat tagad rakstītais ir no ķīniešu telefona, kuru diezin vai vēl kāds LV lieto. Ja tam visam ir "iebūvēti gļuki", tad ar auto kurš satur stipri vairāk visa kā no tā ko esmu citur aptaustījis, tur principā nekā laba nebūs, ja netici paskaties kā Tesla ir sākotnēji veicies ar "off the shelf" komponentēm, un amerikāņiem ir pieredze arī ar Ķīnas fufeļiem, viņi diezgan labi zina ko tur vēl var ņemt ... un pat ja iegrābjas, tad visu to brāķu "shit load" aizsūtīs atpakaļ un vēl paprasīs "sāpju naudu"...
"Bļin, neesi vēl ievērojis, ka tieši šos korejiešus ņem dēļ rezerves daļu lētuma un elementāras apkopes."
Par šito es labi sasmējos :D Man pāris gadus atpakaļ gadījās iekš audī stiliņa palasīt mazu diskusiju starp dažiem cilvēkiem kas ar mašīnām ir uz Tu - apsprieda kā reiz tavas kijas, konkrētāk kaut kādus plastmasas sūdus motrtelpā - diskusijas slēdziens bija - dīleris [runa bija par detaļām, nevis apkopi] pilnīgs čau, detaļas kosmoss un mašīnas uztaisītas caur dirsu un nekvalitatīvas.
Un tagad intereses pēc pārbaudīsim tavu apgalvojumu "Kkādām audi tur 2x ilgāk visu mainītu un pati daļa arī, visticamāk būtu pie 100. " - paņemam grosauto īveikalu, tajā otrās paaudzes A3 [piekto golfu] un tur amarta atbalstu - lielākais cipars kas tajā sadaļā ir ieraugāms ir 32 eiras par SKF atbalsta gultni, karoč pa 25 eirām tādu varētu dabūt - kārtējo reizi pārliecināmies ka kijas un hujdajus pērk tie kam patīk braukt ar nekvalitatīviem tarantasiem kam detaļas maksā kosmosu

Par nomaiņas ilgumu neuztraucies, tas ir tas pats makfērsons kā tev, līdz ar to tur nekas īpaši savādāks nav. Skatījos A3 jo īstajiem audī amartu atbalstu gultņi nav jau vairāk kā 20 gadus - tiem priekšas statnes grozās četru sviru kustīgajos lodveida savienojumos. Bet tavs salīdzinājums ar audī ir diezgan trāpīgs - man savulaik patika tas prikols kas bija ar Getzu, kur priekšas lukturis tiešām maksāja kā kaut kādam audī, tas nekas ka ir runa par lētu un nekvalitatīvu hečbeku, un to ka jūtami dārgākam un kvalitatīvākam polo tur viss ir vairākas reizes lētāks - tavai kijai ir tas pats prikols?
Nu nezinu gan, nevarēšu tevi apgāzt ar konkrētiem cipariem.
Bet nu man nekādas dārgās detaļas nav gadījies mainīt. Pats dārgākais bija motora ķēde ar spriegotājiem, bašmakiem.
Vienkārši cilvēki ir ievērojuši, ka pērkot vecu bembi(aka visus vāciešus) sagatavo tādu pašu summu jau remontiem. Tjip mašīna 4000 +3000 remontiem. Savukārt korejietī tur tos 3000 nemaz nav kur iztērēt, tad jau jātaisa motora kapitalka, totāla piekares nomaiņa utml. Tojestj jāinvestē ntās reizes mazāk.
Par kvalitāti - jā itkā tās detaļas ātrāk nolietojas. Piemēram tie mani gultņi būtu jāiet 200k, bet man knapi 160. Bet kopumā šī īr manā mūžā visnekaprīzākā mašīna, viss strādā, nečakarē smadzenes. Es jau stāstīju par džetas rokturiem, kas plīsa uz riņķi un tak nepatīkami teikt - pa šitām durvīm nekāp iekšā, ej pa otrām, tās strādā. Un tā ar visu tiem vāciešiem visādi motoriņi sāk čikāties, logi tad veras, tad nē. Itkā jau nav pasaules gals, bet tas tā čakarē prātu, kad vislaik kkas gļuko tai mašīnā.
Vāciešiem ir dafiga nelaimes ar motoru plastmasas un gumijas "izstràdājumiem", bet visas citas problēmas ir pārsvarā īpasnieku stulbums un nevīžība, tiesa arī teiksim BMW ir izcēlušies, nah jāliek dažādi ekektroniski moduli tur kur reizēm tiem auto spēj peļķe salonā uzkrāties ... tad viens modulis saiet yz īso, un viss can-bus iet sviestā, panelis kā jaungada egle utt. Un tie J-banie rokturi kas jauniem auto sarunājas pa to pašu can-bus arī mēdz sipt auto smadzenes ka maz neliksiez ... bet Eiropa ar to nav unikāla ...
Un par tām rezerves daļām es varu uzskatāmi salīdzināt kaut vai ar jauno Tuksonu. Tam mainīju gaisa filtru - zem 30 nekur nedabūt, Ceedam ap 18. Un tā ar visu varētu būt, jā tās detaļas ir labākas, bet viņas arī maksā 2x vairāk. Atiecīgi lietota auto īpašniekam tas spēcīgi sit pa kabatu. Jo vienkāršāks modelis, jo elementārāka, lētāka apkope.
"Vienkārši cilvēki ir ievērojuši, ka pērkot vecu bembi(aka visus vāciešus) sagatavo tādu pašu summu jau remontiem. Tjip mašīna 4000 +3000 remontiem. Savukārt korejietī tur tos 3000 nemaz nav kur iztērēt, tad jau jātaisa motora kapitalka, totāla piekares nomaiņa utml. Tojestj jāinvestē ntās reizes mazāk."
Nu bļin, kāpēc tu salīdzini pirkstu ar krānu? :D Saki nevis "korejietī", bet gan "lētā hujdajā vai vēl lētākā kijā" - kad atvilksi no ASV kārtīgu korejieti, Genesis sedanu ar V8 motoru, tad pastāsti cik tur viss lēts un uzticams - šobrīd tu salīdzini kosmosa kuģi ar nekvalitatīvi izgatavotu mk3 golfu :D Behai ir normāli nopogāt dažas pakas tāpēc ka tur ir visādas kosmosa tehnoloģijas - es esmu pasācis slavenā behu diagnosta Kaspicha bloku lasīt, man tur mati ceļas stāvus un secinājums - pēdējās behas kas domātas parastam mirstīgajam ir E46, E39 un E38, kas jaunāks, tur jau ir dažādas dārgas kosmosa tehnoloģijas, kur padsmitgadīgā pabrauktā motorā tiešām var nākties dažas pakas nopogāt, pašā motora klucī pat neielienot. Kamēr tavas pielūgtās kijas pamatā satur kaut kādas novecojušas bitsumišī tehnoloģijas un tehniskos risinājumus, ražotāja kas pats par sevi neizceļas ar īpaši modernām mašīnām. Nebaidies, arī eiropas ražotāji māk ražot vienkāršākas un lētākas mašīnas - tā pati fābija varētu būt visnotaļ tavas kijas līmenī - oktāvija nē, tā ir uztaisīta kā golfa platformas mašīnai pieklājas un droši vien vismaz no elektronikas viedokļa ir sarežģītāka par kaut kādu kiju.
Attiecībā par kijas/hujdaja kvalitāti - es pirms pāris gadiem biju pārsteigts izbraucot vienu līkumu ar sievas māsas desmitgadīgo hujdaja tricāru kurā bija vājākā 1.6 kuļmašīna - labais pārsteigums bija ka par spīti tam cik tas tricārs smags un tā kuļmašīna relatīvi vāja, uz priekšu kustējās pārsteidzoši labi. Nepatīkamais - tik jaunai mašīnai kārbā sinhronizatori beigti, vismaz divi...
@Volx - Šitas gan fakc, bet nu tā vienkāršība ar reizēm ir stipri maldinoša, taču durvis vērt ar pavisam parastu rokturi, bez sūda elektronikas manā skatījumā jau ir puse no uzvaras, nu vai tad pretēji ar balsi vai no pults pašas atveras, ja reiz bez elektronikas tyr pēkšņi nevar ...