Laba diena, vīri un, iespējams, arī pa kādai sievai!
Es - sieviete, jauna - meklēju sev braucamo. Tā kā "jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas" nāku un lūdzu padomu jomas pārzinātājiem
Tātad, manas iespējas ir:
- Auto kopējā cena līdz 15 000 EUR
- Līzings (Finanšu. Operatīvo man sazinkāpēc mazliet bail ņemt). Turpinu cītīgi krāt pirmajai iemaksai.
Auto nepieciešams, lai es:
- Ikdienu brauktu uz darbu (18 km Rīgas ietvaros)
- Ik pa laikam aizšautu pie vecākiem uz laukiem - 50 km no Rīgas - normāls asfalts, nav bezceļu.
- Bērnu man vēl nav, pagaidām ikdienā braucu viena.
- Vispārīgi - dzīvotu diezgan ērti, bet arī ekonomiski. Četras durvis, normāla, ne milzīga izmēra salons. Principā, neliels pilsētas hečbeks.
Manas vēlmes būtu:
- Automāts. Patlaban braucu ar manuāli, bet labprāt pārietu uz automātu. Dažkārt man ir niķis slidināt sajūgu. Diemžēl.
- Žiperīgs (lasi - cik nu iespēju robežās - jaudīgs) auto. Iepriekšējais braucamais man bija 2000. gada Audi A3 (1.9 TDI) ar diezgan foršu uzrāvienu, tagad dienas aizvadu ar sazinkurāgada A6 universāli, kurš pie smagākas kājas aiziet diezgan smuki. Bet iekāpjot mammas Toyoya Auris (2007), pedālis grīdā un šķiet, ka mašīna vispār neiet uz priekšu. Ar šitādu man ietu ļoti, ļoti grūti.
- Bez kondicioniera, protams, nekādi
- Tīri sakarīga komplektācija. Pagaidām veiksmīgi parkojos arī bez visādiem pīkstuļiem, bet, protams, neiebilstu, ja tādi būtu. Un tāpat ar visām pārējām ekstrām - kruīzs, siltie logi, lietus sensori, utml - nav pirmā nepieciešamība it nemaz, bet, ja gadās, ka ir, es nesūdzēšos.
- Droši vien ne vecāks par 2015/2016 gadu. Nobraukums līdz kādiem 100k.
- Mazlietots auto. Ideālā gadījumā - no dīlera. Mazliet šķībi skatos uz ss sludinājumiem, kas pārdod no rokas mašīnu ar 40k nobraukumu. Man šķiet, ka kaut kas tur nav tīrs. Varbūt tikai mani putni.
Ko es patlaban esmu atradusi?
Apstaigājot dīleru lapas, man ir izkristalizējušies pāris kandidāti, kurus ielieku apakšā. Vispār mans sapņu auto ir Škoda Fabia, bet automāts komplektācijā man patlaban nav pa kabatai - viņiem te pārsvarā ir tikai manuāļi
Ļoti priecāšos, ja pakomentēsiet, kura no šīm kandidātēm labāk atbilstu iepriekšējam aprakstam un vispār ir sakarīgāks auto. Pagaidām uz testa braucieniem vēl neesmu bijusi, bet briestu.
Ja Fiesta normāli komplektēta, ņemtu to. Reiz remontdarbu laikā man no apdrošinātājiem tika Ford Fiesta ar 1.0 Ecoboost turbodzinēju un automātu - ļoti patika ar to mašīnu braukt, iekšpusē arī vairāk vietas, nekā varētu šķist.
Paldies! Jā, es gudri pētu internetā par to Ecoboost, bet pie sludinājuma nekas par to nav teikts. Rīt pošos uz Inscape un tad jau noskaidrošu uz vietas.
Vai drīkst zināt - kas slēpjas zem "normāla komplektācija"? Man tiešām šajā pieredze maza :/
Ja sapņi nesniedzas tālāk par Fabia, tad var droši ņemt jebkuru. Līdz šī "sapņa" izlasīšanai gribēju ieteikt kādu nepraktisku spridzeklīti, ko izbaudīt, kamēr vēl nav jādomā par ģimeni un kā auto ietilpināt bērnu ratiņus... Mazliet skumji, ka tāds auto, kā Fabia, tiek nosaukts par sapni.
A ko darīt, ja ne visiem dzīvē lielākais sapnis ir sēdēt pie Porsche stūres?
Labi, piekrītu - mazliet pārspīlēts par sapni - ne es ar Fabiu īsti esmu braukusi, ne iedziļinājusies. Ko tur slēpt - man vienkārši patīk tā mašīna - šķiet kompakta, izskatīga, ērta mašīna ar savu odziņu. Tas arī viss.
Es sapņoju reālistiski Bet, jā, jaunu Fabiu (automātu) no salona patlaban atļauties nevaru. A kam tagad viegli?
Par 13300 eiro pašlaik var nopirkt jaunu KIA-Picanto ar automātisko ātrumkārbu labā komplektācijā, bet, ja atļaujas iztērēt 13900 eiro, tad var dabūt klāt pat iebūvēto navigāciju.
Man šķiet ka ar piedāvātajiem nobraukumiem dīzelis nav izskatāms kā variants. Var meklēt dīleru salonos tikko pēc līzinga beigām vai jaunu. Benzīna toyota corolla vai no vag Polo, Golf. Protams vienmēr grūtā izvēle vecāku aprīkotu vai jaunāku plikāku. Piemērs no vag, ir automāts un beznzīns, LV mašīna: www.ss.com/msg/lv/transport/cars/volkswagen/jetta/gmojh.html
Interesants modelis arī sievietei Renault Captur, tik nezinu kā ar tiem automātiem. Jebkurā gadījumā jauns, lietots vai vecs būs papildus izdevumi un kaut kādas ķibeles ar to auto. Svarīgi lai tev kaut cik patīk tas ar ko čakarēsies!
Nav tas sliktākais variants pa galvaspilsētas ielām. Pietiekami vienkāršs, lai varētu uzticēt alternatīviem servisiem nevis oficiālajiem dīleriem. Labāk lai meitene ietestē drotu, tad saprot - vajag/nevajag, patīk/nepatīk.
Man vienalga no kurienes konkrētais auto nācis, prieku tur var sagādāt tikai pilnpiedziņa un klīrens, viss pārējais ir nožēlojams-neglīts, nebrauc, nestūrējas, neekonomisks, skaļš, lēts salons.
Es varētu ieteikt arī vēl ko interesantu, bet tad jau palielināsies iespējamība apmeklēt servisus, kas meitenei nav ļoti izdevīgi un smuki.
es ieteiktu obligāti ar aizmugures kameru ( jāskatās, jo piemēram, kia rio bāzes versijām tādas nav), automātu, lai smukāka braukšana, ideāla parkošanās, lai pēc tam neviens skauģis neteiktu - "ka bābietis pie stūres".
Nu tas ir "amerikānis" no izsoles. UN JĀSKATĀS, KAS IR BIJIS SISTS. No US nesistus auto neved. Nesaku, ka tāpēc slikts. Pats jau 2 gadus braucu ar Outback '15, kuru pirku Mažeiķos un esmu ļoti apmierināts.
Un lasot meičas prasības, pilnīgi redzama VW grupas atstātā psiholoģiskā trauma - automāts, kondicionieris, parkošanās sensori.. pietrūkst - elektriskie logi, kruīza kontrole un citas pašsaprotams lietas citu marku auto pat vecāku gadu.
Man, piemēram, pēc maniem vēsturē bijušajiem amerikāņiem nemaz nav domas, ka auto kaut kā tāda var nebūt. Nē, es zinu, ka komunistiskiem sūdiem pat 2019 ir manuāli regulētāji un simboliski nepraktiski glāžu turētāji, bet tie man ir sveši, tāpēc es tikai zinu, kā tādi kaut kur braukā, dažreiz viņus pat redzu.
Kas te ir šodn,vai feikā profila autors apdzēries vakar,ka neko nav atbildējis uz tikdaudz vīriešu centieniem?Vistuvāk patiesībai te izskatās Shiirs, universāls ieteikums.
Tas kundajs vai jebkas pa to 14 jauns ir pliks bezpersonisks suuds bez nekaa- vnk demagogu jājamais.Ja sievietei tiešām pacmit k priekš tam ir, tad vismaz kādu 3008 vai HrV vai to pašu v60xc.
Ieteikumi jauna auto meklējumiem mazsaprotošai dāmai
Laba diena, vīri un, iespējams, arī pa kādai sievai!
Es - sieviete, jauna - meklēju sev braucamo. Tā kā "jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas" nāku un lūdzu padomu jomas pārzinātājiem
Tātad, manas iespējas ir:
- Auto kopējā cena līdz 15 000 EUR
- Līzings (Finanšu. Operatīvo man sazinkāpēc mazliet bail ņemt). Turpinu cītīgi krāt pirmajai iemaksai.
Auto nepieciešams, lai es:
- Ikdienu brauktu uz darbu (18 km Rīgas ietvaros)
- Ik pa laikam aizšautu pie vecākiem uz laukiem - 50 km no Rīgas - normāls asfalts, nav bezceļu.
- Bērnu man vēl nav, pagaidām ikdienā braucu viena.
- Vispārīgi - dzīvotu diezgan ērti, bet arī ekonomiski. Četras durvis, normāla, ne milzīga izmēra salons. Principā, neliels pilsētas hečbeks.
Manas vēlmes būtu:
- Automāts. Patlaban braucu ar manuāli, bet labprāt pārietu uz automātu. Dažkārt man ir niķis slidināt sajūgu. Diemžēl.
- Žiperīgs (lasi - cik nu iespēju robežās - jaudīgs) auto. Iepriekšējais braucamais man bija 2000. gada Audi A3 (1.9 TDI) ar diezgan foršu uzrāvienu, tagad dienas aizvadu ar sazinkurāgada A6 universāli, kurš pie smagākas kājas aiziet diezgan smuki. Bet iekāpjot mammas Toyoya Auris (2007), pedālis grīdā un šķiet, ka mašīna vispār neiet uz priekšu. Ar šitādu man ietu ļoti, ļoti grūti.
- Bez kondicioniera, protams, nekādi
- Tīri sakarīga komplektācija. Pagaidām veiksmīgi parkojos arī bez visādiem pīkstuļiem, bet, protams, neiebilstu, ja tādi būtu. Un tāpat ar visām pārējām ekstrām - kruīzs, siltie logi, lietus sensori, utml - nav pirmā nepieciešamība it nemaz, bet, ja gadās, ka ir, es nesūdzēšos.
- Droši vien ne vecāks par 2015/2016 gadu. Nobraukums līdz kādiem 100k.
- Mazlietots auto. Ideālā gadījumā - no dīlera. Mazliet šķībi skatos uz ss sludinājumiem, kas pārdod no rokas mašīnu ar 40k nobraukumu. Man šķiet, ka kaut kas tur nav tīrs. Varbūt tikai mani putni.
Ko es patlaban esmu atradusi?
Apstaigājot dīleru lapas, man ir izkristalizējušies pāris kandidāti, kurus ielieku apakšā. Vispār mans sapņu auto ir Škoda Fabia, bet automāts komplektācijā man patlaban nav pa kabatai - viņiem te pārsvarā ir tikai manuāļi
Ļoti priecāšos, ja pakomentēsiet, kura no šīm kandidātēm labāk atbilstu iepriekšējam aprakstam un vispār ir sakarīgāks auto. Pagaidām uz testa braucieniem vēl neesmu bijusi, bet briestu.
1) mazliet.lv/lv/details/12
2) toyota.wess.lv/lv/lietots-auto?id=119169
3) mazliet.lv/lv/details/549
4) www.norde.lv/mazlietoti-nissan/show/offer3452.html?back_page=1
Eh, bija vēl viens pretendents, bet šis laikam jau nopirkts
Kādas ir jūsu domas - kurš no šiem četriem labākais? Un kāpēc - kam pievērst uzmanību? Es tiešām ļoti novērtēšu palīdzību! Paldies!