Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 8 Atbildēt

nra.lv/tautaruna/divaini/459338-petijums-miokardits-un-perikardits-rodas-tikai-pec-covid-19-vakcinacijas-nevis-infekcijas.htm?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Pieņemam, ka tā arī ir . Ļōti skaļš virsraksts. 

Viens miljons angļu bērnu un pusaudžu vecumā no 5 līdz 15 gadiem.

Pirmais būtiskais teikums. "Lai gan reti, visi miokardīta un perikardīta gadījumi pētījuma periodā radās vakcinētiem indivīdiem."

Pētījumā iesaistīto bērnu un pusaudžu vidū hospitalizācija Covid-19 dēļ bija             ā r k ā r t ī g i reta, un netika ziņots par nāves gadījumiem. Dati liecināja, ka miokardīts un perikardīts tika reģistrēti tikai v a k c i n ē t i e m indivīdiem.

    Pretēji dažiem citiem pētījumiem, kas liecina par lielāku miokardīta risku pēc inficēšanās, šajā pētījumā šādi gadījumi pēc inficēšanās netika atklāti.

Pētījumā tika identificēti       15      perikardīta gadījumi      un trīs miokardīta gadījumi      gandrīz      840 000 vakcinēto bērnu un pusaudžu vidū, un lielākā daļa no tiem radās vecākajā grupā. Vairums gadījumu radās pēc pirmās vakcīnas devas, un vairāk nekā pusei skarto pusaudžu bija nepieciešams apmeklēt slimnīcu.

Šie atklājumi uzsver vakcīnu blakusparādību uzraudzīšanas nozīmi un sniedz vērtīgu informāciju vecākiem un veselības aprūpes sniedzējiem, lai viņi varētu pieņemt pārdomātus lēmumus par bērnu un pusaudžu vakcināciju pret Covid-19.

------------------------------

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 6 Atbildēt

www.gov.uk/government/publications/myocarditis-and-pericarditis-after-covid-19-vaccination/myocarditis-and-pericarditis-after-covid-19-vaccination-guidance-for-healthcare-professionals

    this is a very rare condition following vaccination (see the Medicines and Healthcare products Regulatory Agency’s (MHRA) monthly summary for the latest data)

    most patients who develop symptoms do so within a week of vaccination

    patients who develop symptoms have usually been vaccinated with a mRNA vaccine (Pfizer/BioNTech or Moderna)

    myocarditis and pericarditis following vaccination is usually mild or stable and patients typically recover fully without medical treatment

    myocarditis – a very small number of those with this condition have been admitted to hospital. In 2 studies from the US [footnote 1] [footnote 2], significant left ventricular (LV) fibrosis has been described in a high percentage of those children admitted to hospital, with a small percentage of these having non-sustained ventricular tachycardia (VT)

        no long-term follow-up data is available yet on hospitalised patients

        diagnosis of myocarditis and pericarditis should follow published international guidelines [footnote 3] [footnote 4]

        the majority of cases appear to be mild and self-limiting; any acutely ill or unstable patients should be referred to hospital directly

        the long-term consequences of this condition secondary to vaccination are yet unknown, so any screening recommendations need to be balanced against the frequency and severity of the disease with the aim to prevent complications, in particular of myocarditis (arrhythmias, long term myocardial damage or heart failure)

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

www.dw.com/en/who-nearly-36-million-in-europe-suffering-from-long-covid/a-66047330

PVO - gandrīz 36 miljoni Eiropā cieš no “ilgā COVID”

27.06.2023. 2023. gada 27. jūnijs

Saskaņā ar ANO Veselības aģentūras datiem COVID-19 joprojām ir atbildīgs par vairāk nekā 1000 nāves gadījumiem nedēļā Eiropas reģionā. Tomēr tas var būt par zemu novērtēts, jo daudzas valstis vairs neuztur pareizus datus.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Štrunts ar kovidu, putnu gripa nāk?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti