Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Uzmodelēšu dažas situācijas:

variants 1 - tava ome pārdod sev piederošu mežu firmai, kas nodarbojas ar mežu izstrādi un ieskaita tavai omei kontā naudu. Domāju, ka ir saprotams, ka nekāds PVN šajā darījumā neparādās. Šī firma izzāģē kokus un notirgo msh gaterim, izrakstot PVN 0% rēķinu. Msh citīgi strādā un sazāģē šos kokus dēļos, un msh šefs pārdod šos dēļus man izrakstot 0% rēķinu. Es šos dēļus izmantoju ofisa remontā.

variants 2.1 - viss tas pats ka var1, tikai man tos dēļus vajag nevis ofisa remontam, bet es tos pārdodu citam uzņēmumam uzliekot katram kubam 50 eiro uzcenojumu, un izrakstu 0% rēķinu.

variants 2.2 - viss tas pats, kas var2.1, tikai pārdodu nevis citam uzņēmumam, bet tev izrakstot rēķinu +21%PVN

Nu tad jautājumi "gudrajam" Bradypus:

1. var1 kurā brīdī tiek nomaksāts PVN?

2. kā var2.1 un 2.2 atšķirības kaut kā ietekmē manu peļņu?

3. kā visu 3 variantu atšķirības ietekmē msh algu?

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

4. cik katrā no variantiem msh gateris samaksā PVN?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

1. Īpaši tupam atkārtošu citātu. "Šis fakts bieži vien tiek pārprasts, jo it kā sanāk, ka atšķirībā no vispārējā principa, šajā gadījumā budžets PVN nesaņem vispār. Pārpratumi var rasties tāpēc, ka netiek aplūkota visa darījuma ķēde."

2. Nekā - tieši par to jau ir runa no PVN NEVAR izbēgt. Tikai naivi ticēt, ka tas ir izdevies. Arī eksportu nepiesauc - tas bez PVN notiek tikai starp valstīm, kam ir līgums par dubulto nepalikšanu un Latvija notiekti nav tā valsts, kam bilance ir pozitīva. 

3. NEKĀ - tā galu galā tiek aplikta ar PVN, arī tad, ja to dara uzticamāks maksātājs nekā tiešais darba devējs. "Reversā PVN sistēmas gadījumā Ražotājam nav tiesību iekasēt PVN no Tirgotāja, un pienākums deklarēt maksājamo PVN pāriet uz Tirgotāju."

4. "nocitē to vietu, kur rakstīts, ka PVN tiek samaksāts AVANSĀ", "nocitē to vietu, kur ir rakstīts, ka PVN 0% izrakstītājs nevar atskaitīt priekšnodokli un samaksā ienākošos rēķinus pilnā apmērā" -> "Vienlaicīgi reversā PVN sistēma nozīmē, ka preču vai pakalpojumu pircējs drīkst atskaitīt priekšnodokli tikai tādā apjomā, kādā tam ir tiesības uz priekšnodokļa atgūšanu vispār." Tavos aprakstītajos scenārijos NAV tiesību uz priekšnodokli VISPĀR. Un PVN kopā ar ienākošajiem rēķiniem ir jānomaksā izdevumu brīdī, nevis tikai pēc tam, kad nauda ir saņemta no klienta. Tas būtiski pārbīda ražošanas izmaksas un apgrūtina finanšu plūsmu. Nevienam netiks ļauts ieskaitīt priekšnodoklī vairāk, kā tas iepriekšējā periodā ir veicis ar PVN apliekamus darījumus. Ja tādu nav - t.i. uzņēmums veic TIKAI reversā PVN darījumus - arī priekšnodokļa NAV.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

1. Var jau būt, ka es tāds tups, bet man liekas, ka tomēr ne es. Tu man vari kaut ko iecitēt kaut no dvēseļu puteņa, tas tikpat precīzi atbildēs uz jautājumu. Skumīgi, ka esi iemācījies vienu citātu, pats pat nesaprotot, ko ar to gribi pateikt. Kāda vēl visa darījumu ķēde? Ja tas koks no meža ir nonācis līdz manam ofisam, kur tas tiks iestrādāts grīdā/sienā/podā? Ko man vēl šajā ķēdē iekļaut? To ka tas koks kādreiz satrūdēs un nonāks atpakaļ dabā?

2.Kā pierādija 1. punkts tomēr var, un es tev varu vēl iedot piemērus, bet pat tajos gadījumos kad PVN tiek nomaksāts, to maksā GALA PATĒRĒTĀJS. Kā tu redzēji visos manos piemēros msh gateris PVN nesamaksāja nevienā variantā.

Un kā jau tu pats atzini, PVN esamība vai neesamība manu peļņu neiespaido, jo es savus 50 eiro dabūšu jebkurā gadījumā, līdz ar to, kā jau teicu, neviens uzņēmums PVN nerēķina iekšā savos peļņas aprēķinos, jo to maksā nevis uzņēmums, bet pircējs.

3. Tieši tā - NEKĀ, kā jau es pašā sākumā teicu.

4.Tu pats vispār saproti, kas tur rakstīts?

Citēšu tevi: "Jo izdevīgi noklusē faktu, ka reversā PVN uzņēmumi ne tikai izraksta 0% reēķinus, bet saņemtos apmaksā ar visu PVN, nevis ieskaita to priekšnodoklī"

Un tagad izlasi vēlreiz ko tu nocitēji. Varbūt labāk divreiz. Tu vispār saproti ar ko atšķiras RAŽOTĀJS no PIRCĒJA? Rēķina IZRAKSTĪTĀJS no SAŅĒMĒJA? Un tur ir runa par vienu konkrēto ķēdi, protams, ka nevienam nav tiesību uz priekšnodokli, jo PVN nevienā brīdī netika samaksāts, bet tas netraucē priekšnodoklī likt jebkurus citus rēķinus, kas tajā mēnesī ir ienākuši, pat ja tu izrakstījis esi tikai 0% rēķinus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ej pamācies vai uztaisi atdsevišķu tēmu, kur turpināt savu izprāšanu par PVN shēmām, no kurām nekā nesaproti. Volx taisnība - PVN nav C19

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Vispār interesanti. 

Kā būtu ar atsevišķu topiku?

-----------------

Skaidrojums par dažādu nodokļu aprēķiniem labi iekļautos skolu matemātikas programmās.

iauto.lv/forums/topic/43596-pvn-un-citi-nodokli-skaidrojumi-interpretacijas-meterials-skolu-programmam

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Šitādus troļļus vajadzētu banot uz kādu gadu. Viņi nevis pacentīsies izveidot atsevišķu tēmu, bet turpina mēslot vairākas dienas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Neiekļautos. Uztaisi tēmu par izglītibas sistēmu un paskaidrošu, kādēļ.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Noskatieties labāk ko jūs pērkat veikalos

youtu.be/ow0THvd6MTU?si=xxYmkIvY3A_FMcM4

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu tas, ka tu iepērcies Krievijā, ir, protams interesanti, bet diez vai te vēl kāds tāds ir.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti