- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
darklight rakstīja:
msh rakstīja: Un ko es tādu smieklīgu pateicu? Un kā tu izskaidrosi pelēko dūmaku?
Smieklīgi ir salīdzināt Audi pļavā ar lidmašīnu tūkstots metru augstumā. Tie ir pilnīgi citi apstākļi, pilnīgi citas temperatūras, pilnīgi citas jaudas. Raimis drusku nošāva greizi, pa lielākai daļai to sliedi rada ne jau tas ūdens, kas degvielā, bet tas, kas gaisā. Kondensāts. Mākonis, vienkāršojot visu līdz bērnudārzam. Kas attiecas uz tevis piesaukto dūmaku, tad es nesaprotu, par ko tu runā? Nu ja ārā ir dūmaka, tad viņa ir. Kāds tur sakars ar lidmašīnām?
Jā, un arī pilnīgi citas gaisa plūsmas. Par dūmaku - konkrēta dabas parādība. Vasara, rīts, braucu uz darbu - skaidras debesis bez neviena mākoņa, spīd saule, skaists laiks. Vēlāk atlido lidmašīnas un sašvīko debesis - un pēc tam debesīs paliek tāda pelēcīga dūmaka - vēlreiz, debesīs, nevis uz zemes - debesīs joprojām neviena mākoņa, bet ir nevis skaidra saule, bet caur tādu pelēcīgu, sudrabainu dūmaku. Kas tas tāds ir? Es to nebiju ievērojis, līdz pagājušovasar izlasīju jūtubes komentārus ar šādiem novērojumiem no angliski runājošiem cilvēkiem, un tad ievēroju ka pie mums tas arī notiek, un ne reizi vien, bet šad un tad - šovasar gan kaut kāda iemesla dēļ neatminos to novērojis.
Volx rakstīja: Īpašie viedokļi, tas ir tā saucamais overtona logs. Tu tak atceries diskusiju par sauļošanos? Lūk, tas ir ekstrēmisms, kad kāds sauļojas. Tieši tas pats ar gaļas ēšanu, vakcīnām utml
Kāds sakars vienkāršai informācijai par ultravioleta ietekmi ar pārējo?