Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

fckns rakstīja:

Bradypus rakstīja: Diskusija tipiskā iAuto adhominemistu stilā - kad nav ko iebilst par viedokli, uzraksta tīru ad hominem un tu... meties to apstrīdēt. KBJ. Tēma no nepatīkama politiska viedokļa pārbīdīta uz msh personības apspriešanu.

Neesmu ieinteresēts iesaistīties garā (un, patiesībā,bezjēdzīgā) diskusijā ar konkrēto personāžu. Un tēma nav nepatīkama. Tev tā var šķist, jo jau 5.gadu pēc kārtas ar putām uz lūpām par (vai pret) šo tēmu cīnies un joprojām centies visiem iestāstīt ka kovids ir feiks, vakcīna ir pilsoņa pamattiesību apspiešana un medicīna ir kapitālisms. 

Kauka ta ja.

Sazvērestibas teorija ir kāda cita biznesa plāns. Atceries to, kad ņukā iekšā gaļu. Tieši tas pats ar tām vakcīnām.

0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

fckns rakstīja:

Bradypus rakstīja: Diskusija tipiskā iAuto adhominemistu stilā - kad nav ko iebilst par viedokli, uzraksta tīru ad hominem un tu... meties to apstrīdēt. KBJ. Tēma no nepatīkama politiska viedokļa pārbīdīta uz msh personības apspriešanu.

Neesmu ieinteresēts iesaistīties garā (un, patiesībā,bezjēdzīgā) diskusijā ar konkrēto personāžu. Un tēma nav nepatīkama. Tev tā var šķist, jo jau 5.gadu pēc kārtas ar putām uz lūpām par (vai pret) šo tēmu cīnies un joprojām centies visiem iestāstīt ka kovids ir feiks, vakcīna ir pilsoņa pamattiesību apspiešana un medicīna ir kapitālisms. 

Kauka ta ja.

Nu re, kad tipiskais adhominemists tiek pieķerts, tad ķeras pie melu gūzmas.

Es NEKAD neesmu teicis, ka "kovids ir feiks",  "vakcīna ir pilsoņa pamattiesību apspiešana" vai "medicīna ir kapitālisms". Tie ir klaji, un visnotaļ STULBI meli, jo tikai pirmais vispār ir jēdzieniski iespējams. Vakcīna ir medikaments, nevis darbība. Un medicīna ir zinātnes / darbības nozare, nevis ekonomiskā sistēma. 

"Kauka ta ja."

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 29 Atbildēt

www.augsburger-allgemeine.de/politik/virologe-drosten-im-interview-ueber-corona-impfskeptiker-und-wissenschaft-103050520

" Vai jūs būtu gaidījuši, ka mēs tik ātri aizmirsīsim šo kraso pieredzi?

KRISTIANS DROSTENS: Cilvēkiem vienkārši patīk apspiest nepatīkamas lietas. Varbūt tā ir laba lieta.

DŽORGS MAKOLO:  Cits jautājums ir par to, vai valstis var un tām vajadzētu atļauties šo aizmirstību.

Dažiem cilvēkiem šodienas nepiespiestā attieksme ir pierādījums tam, ka viss uztraukums bija mākslīgs. Vai tas tā ir?

"Ja netiksim galā ar pandēmiju, mēs to nožēlosim" 

Pandēmijas sākumā bija atsevišķas balsis, kas teica, ka Covid ir salīdzināms ar parasto gripu — par ko tad ir runa? Šodien mēs zinām, ka tie bija skaidri nepareizi spriedumi. Par laimi, šobrīd esam nonākuši situācijā, kurā attiecas gripas salīdzinājums – tas ir tāpēc, ka iedzīvotāji lielākoties ir vakcinēti un lielākā daļa cilvēku ir inficējušies vairākas reizes. Pandēmijas sākumā es nebūtu domājis, ka pēc gada mums jau būs efektīvas vakcīnas. Tas bija lieliski un mūs ļoti izglāba. Bet tas nenozīmē, ka Corona nerada briesmas. Šī pašlaik notiekošā pārinterpretācija ir negodīga. Diemžēl tie paši cilvēki, kas toreiz sniedza nepatiesus apgalvojumus, tagad cenšas spodrināt savu publisko tēlu. Pandēmija ir vēsture, un mums nevajadzētu to sagrozīt.

Statistikā atspoguļojās tas, ka mums bija problēma pārliecināt cilvēkus vakcinēties 2021. gada rudenī. Daudzajiem nopietnajiem gadījumiem vairs nebija jānotiek.

Tātad, vai bija brīži, kad mums vajadzēja būt konsekventākiem?

DROSTENS: Pirms 2020. gada bargā ziemas viļņa politiķi zaudēja vēlmi reaģēt, jo radās iespaids, ka zinātne nav vienisprātis. Patiesībā tas bija tikai dažu balsu dēļ, kas ar savām prettēzēm aizņēma daudz publiskās telpas. Tomēr tas ir radījis politiķus ļoti neskaidrus par savām rīcībspējām.

-- COVID salīdzinājums ar gripu ir kaitīgs, jo devalvē gan COVID nopietnību, gan gripas iespējamo nozīmi.

0 30 Atbildēt

DROSTENS: 2021. gada rudenī politiķiem bija ļoti smaga situācija. Vakcinācijas līmenis vienkārši vairs negribēja palielināties. Turklāt parādījās atziņa, ka Delta variantam ir nepieciešama trešā vakcinācijas deva, un zinātnes vēstījums kļuva sarežģītāks.

To vienkāršie vēstījumi, kas izraisīja sašutumu, bija neproduktīvi. Ir apšaubīts, ka vakcinācija ir arī solidaritātes akts, nevis tikai pašaizsardzība.

Taču tajā laikā vakcinācija izlauzās cauri infekcijas viļņiem, ko reālajā laikā varēja piedzīvot valstīs ar augstu vakcinācijas līmeni. Vakcinētie cilvēki inficējās daudz retāk un inficēšanās laikā izdalīja mazāk vīrusu nedēļas vai mēnešus pēc vakcinācijas. Tāpēc politiķi vēlējās paļauties uz vakcināciju, nevis ieviest jaunus bloķēšanas pasākumus. Tas nekādā ziņā nebija nepareizs spriedums, kā daži šodien apgalvo. Anglija, Dānija un citas valstis jau ir samazinājušas pasākumus, jo vakcinācija ir labāk pieņemta. Mūsu intensīvās terapijas nodaļas atkal bija pārpildītas. Starp citu, Roberta Koha institūts ir parādījis, ka tieši šajā laikā pārnešanu Vācijā galvenokārt noteica nevakcinētu cilvēku mazākums (https://doi.org/10.1038/s43856-022-00176-7). Pilnīgi pretstatā dažkārt nesakarīgajiem “RKI protokolu” izvilkumiem, kuros bieži vien ir zinātniski nepārbaudīti personu apgalvojumi. 

DROSTEN: Mēs zinājām, ka Vācijā būs salīdzinoši liels vakcinācijas skeptiķu skaits. Kopumā var redzēt: Austrumeiropā cilvēki ir kritiskāki pret vakcināciju un valsts iejaukšanos, ko noteikti var saprast no represiju vēstures. Ziemeļeiropā ir pavisam citādi, uzticēšanās politikai ir augsta, un vakcinācijas līmenis ātri vien sasniedza vairāk nekā 95 procentus. Un jā, vairāk vajadzēja vērsties pie tiem, kuri šaubījās.

0 29 Atbildēt

DROSTEN: Radās iespaids, ka zinātnei ir pretrunīgas grūtības, lai veiktu novērtējumu un ka ir daudz dažādu viedokļu. Bet tam bija maz sakara ar realitāti. Arguments par pamatprincipiem zinātnē nepastāvēja tādā veidā, kā tas tika attēlots sarunu šovos. Tā bija informatīvā izklaide. Zinātnieku uzdevums ir izsvērt un ņemt vērā visas iespējamās intereses. Daži ārsti, filozofi vai grāmatu autori ir pieteikušies kā eksperti, lai pēc tam faktiski strīdētos politiski vai pat populistiski. Ja ignorējat neērto pandēmijas realitāti, to var apspriest lēti. Taču zinātniskie novērtējumi dažkārt ir neērti. Salīdziniet klimata problēmu.

MASKOLO: Ja mēs apzināmies šos mehānismus, mums vajadzētu spert soli, lai zinātniskos ieteikumus novērtētu ārzemju zinātnieki — ļoti vēsi. Es uzskatu, ka šis Christian Drosten ieteikums ir gudrs un pārliecināts. Koronas pandēmija bija tik drastisks notikums, ka ar to vienalga būs jārisina visdažādākajos līmeņos: zinātnes, politikas, plašsaziņas līdzekļu. Nebūs brīdis, kad mēs to pabeigsim. Tas mūs aizņems ļoti ilgu laiku, un tas ir pareizi.

Viņi abi pievēršas mediju lomai. Viens no pārmetumiem bija tas, ka dažādi vērtējumi tika uzskatīti par līdzvērtīgiem. Žurnālistikas mērķis bieži ir iegūt dažādas perspektīvas par tēmu.

MASCOLO: Pat pandēmijas laikā jums var būt ļoti dažādi viedokļi, piemēram, par skolu slēgšanu un mājas biroja noteikumiem. Lieta ir tāda, ka zinātniskie likumi joprojām vienmēr paliek zinātniski likumi. Jautājums, ar kuru var un ir jācīnās, var būt tikai tas, kā cilvēks reaģē uz faktiem. Es patiesībā domāju, ka šeit ir svarīgi un vēlami dažādi viedokļi. Kam nevajadzētu notikt un notika 2020. gada rudenī, bija tas, ka viļņa tuvošanās tika noliegta, lai gan tas bija zinātnisks fakts.  Kad vīruss mutēja, izskaidrot lietas maksimālā ātrumā kļuva arvien grūtāk.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

GB12 rakstīja: Man pilnīgi pajāt, ko kaut kāds pāķu vatenis par mani saka. PN.

Man vispār tas vārdu salikums "pāķu vatenis" sāk iepatikties... Tādi jūs, tumblerīši, esat - dēļ vēlmes apsaukāties degradējat apzīmējumus, kam sākotnēji bija nopietna nozīme, uz urrā...

core Reģ.: 03.01.2017
1 1 Atbildēt

Nu labi, tad turpmāk tevi tā arī sauksim - pāķu vatenis

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 7 Atbildēt

Kā mazs bērns - iemācījies jaunu vārdu, tagad skandina to pa labi un kreisi... Es tā darīju apmēram 7-8 gadu vecumā. Turklāt, no kā iemācījies 😃😃😃

0 2 Atbildēt

Tā kā ir sestdiena, tad iepostēšu expertiem filmu par Amišu kopienu ASV un viņu cīņu pret vakcināciju. Tas itkā tagad eskalejies jautājums pie mums arī

youtu.be/03bcza7XN-o?si=1GrVmKzBwCUcbdcE

0 2 Atbildēt

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Nu labi, amiši. Viņi arī prežus neizmanto un vispār nekādi neizsargājas. Kāds nu tur brīnums, ka nesaprot kas ir vakcīna.

0 0 Atbildēt

Nu, tāpēc jau tā filma par viņiem uzņemta. Domā, ka vajadzēja filmēt kkādus garāžas večus pārdaugavā!

0 0 Atbildēt

Nu, bet kur šeit aktualitāte? Tikpat labi varētu uzņemt filmu par slapju ūdeni. Kāds ietu skatīties?

0 0 Atbildēt

Aktualitāte tāda, ka experti var ņemt piemēru no Amišiem, jo viņi jau vairāk kā gadsimtu nemaina gandrīz neko savā ikdienā. Ja 100 gadus atpakaļ varēja iet uz skolu bez vakcīnas, tad arī tagad nekas nemainīsies.

Atceros ka manas meitas klases skolotāja bez maz lūdzās lai vecāki novakcinē bērnus. Itkā kāda gan šķirba klases audzinātajai, bet nu tā bija gan. Motivācija neskaidra līdz šai dienai.Tikai daži stingri pateica, ka nevakcinēs.

0 0 Atbildēt

Ja mēs būtu amiši, vai tad mēs te sazinātos ar šaitankastes palīdzību? 👀

1 0 Atbildēt

Vai es īsti neuztvēru, kas tev nepatīk tai filmā? Vajadzēja kko par 5G, ķirzakam utml.?

0 0 Atbildēt

0pis rakstīja: Ja mēs būtu amiši, vai tad mēs te sazinātos ar šaitankastes palīdzību? 👀

Piezīme vietā un es par to jau agrāk aizdomājos. Esmu redzējis amīšu YT kanālus. Acīmredzot kkur tie noteikumi nav tik strikti.

Vēl esmu dzirdējis, ka viņi labprāt izvēlas medicīnisko tūrismu. Nu tjipa ja jābrauc zobs raut vai tur aklā zarna izgriezt, tad to viņi nedara blakus pilsētā, bet gan ceļo uz otru ASV gaļu vai pat Meksiku. Kāpēc? Jo var pa ceļam apstāties ceļmalas motelī un paskatīties TV

Varbūt arī internetu viņi lieto kkāda bibliotēka svētdienas pēc baznīcas.

0 0 Atbildēt

Nu, līdzīgi  kā musulmaņiem ar cūkgaļas ēšanu tumsā, kad Allāhs neredz 😊 Cilvēki vien ir - gan jau pa reizei ielien ne vien bilžu kastē, bet arī vēl šur tur.

1 4 Atbildēt

Es tā šodien aizdomājos - diez no kurienes ir radies tas mīts ka vecāki kas nešpricē savus bērnus ir neizglītoti un nolaidīgi? Rečeka, panorāma, delfi? Gan jau...

Svētdien biju aizbraucis uz gābešņika dzimto pusi apciemot vienu daudzbērnu ģimeni. Vecāki gudri, izglītoti un dziļi ticīgi. Man, zinot viņu attieksmi pret kovidiotismu, bija aizdomas ka bērni netiek špricēti, paceļot šito tēmu - jā, nav. Uzdevu kontroljautājumu par zobu pastu izvēli - saņēmu tādu atbildi, kādu biju gaidījis, ar piebidi ka "pie esošā ļaunuma līmeņa jābūt ļoti zinošiem", kam, protams, piekritu. Lūk, tā izskatās atbildīgi un zinoši vecāki - lietas kursā par dažādām lietām un vielām, no kā jāpasargā savi bērni - zināšanas, kas nospiedošajam vairākumam špriceru noteikti nav, jo "jāuzticas zinātnei".

Pirms nedēļas purnagrāmatā lasīju vienu apgalvojam ka jo izglītotāki vecāki, jo mazāka varbūtība ka špricē bērnus. Kā parasti tādā situācijā, paprasīju kādu avotu - šis iedeva saites uz dažiem amerikāņu pētījumiem, no kuriem divi ne pārāk lieli pētījumi bija par šo tēmu - vismaz viens bija interesants - jo tik tiešām, jo mātei augstāka izglītība, jo mazāka varbūtība ka bērns tiks sašpricēts pēc pilnas programmas; atšķirība no pamatenes līdz augstākajai bija kādi 20% - un tie pētījumi bija 20 gadus veci, tātad no laikiem kad vēl soctīklu nebija.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Par ķīmiskām trasēm pajautāji?

>Vecāki gudri, izglītoti un dziļi ticīgi.

Pēc pēdējā vārda var tālāk nelasīt, ja tic vienām muļķībām, ticēs arī citām.

Bet ja jau par vielām uztraucās, tad cerams sintētisko apģērbu bērniem ni,ni un teflona pannās vai alumīnija katlos ēdienu negatavo.

0 0 Atbildēt

Redz nav tik vienkārši "ja tic vienām muļķībām, ticēs arī citām.". Patiesībā ir tieši otrādi - tieši tādēļ komunistiem nākas nodarboties ar ateisma stumšanu. To, ka cilvēku lielākais vairums ir ticīgi, nevis domājoši, ir vienkārši jāsaprot un jāpieņem. Un tad jau var sākt domāt tālāk, kam un kādām vērtībām tic un kas un kā šo ticību izmanto.

0 0 Atbildēt

Nejautāju - pieņemu ka atbilde būtu noliedzoša, pie tā ka vīrs diezgan skarbi izteicās par cilvēkiem kas tic ka zeme ir plakana.

Par to pārējo - ļoti iespējams.

0 0 Atbildēt

Kam tic tie vecāki? Kas ir ticīgs cilvēks? Un kā tas rodas?

2 0 Atbildēt

No kurienes "mīts"? Tu esi spilgts piemērs, tie vecāki, kuriem ar to difteriju bērni slimoja, tāpat. Plus, vari patīt atpakaļ, kāda publika pārsvarā bija visos Gobzema un Šlesera piketos pirms 4 gadiem. Un vai esi redzējis kaut vienu vakseri, kurš izplatītu naratīvus par ķīmiskajām trasēm? Un ne tikai par tām - tieši antivakši regulāri izplata visādas muļķības (5G, viss nav tik viennozīmīgi utt.). Es gan nenoliedzu, ka starp antivax ir gudri, izglītoti un visādi citādi forši cilvēki, bet, nu, stiprā mazākumā.

Bet, nu, ja tie tavi draugi, par kuriem te jūsmo, tās zināšanas gūst turpat, kur tu - visādās kadiša, straķa un duņecas lapās, tad, nu jā, tikai tādi kā tu arī viņus uzskatīs par gudriem.

0 0 Atbildēt

Es - spilgts piemērs? Man nav bērnu. Ar difteriju nekādi bērni nav slimojuši, bet ja tu par tiem, kuru ģimene tiek upurēta lai stumtu špricēšanos, man kaut kā liekas ka tur vismaz vienam bija augstākā izglītība. Par pārējo - tu te maisu kopā medu ar pīļu sūdiem - ko tu pats arī atzīsti beigās. Atbilde uz " Un vai esi redzējis kaut vienu vakseri, kurš izplatītu naratīvus par ķīmiskajām trasēm?" gan ir diezgan vienkārša - ko var gribēt no nedomājošiem cilvēkiem? Šī grupa par sevi ilūzijas sagrāva pirms 3 gadiem - pa lielam biomasa bez pašsaglabāšanās instinkta, bet ar ļoti agresīvu viedokli.

Diezgan šaubos ka četru bērnu ģimenes vecākiem ir laiks diži rakties pa internetu kā man. Bet paldies par atgādinājumu ka svarīga ir nevis informācija, bet kas to sniedz Paldies par Duņecas piesaukšanu - es te nesen manīju purnagrāmatā no viņas nākušu informāciju par mūsu no farmācijas kompānijām piebarotajiem špricētājiem - pie tā ka viņa tak to vien dara kā melo, dīvaini ka purnagrāmata tai bildei nav piekabinājusi rečekas atspēkojumu, vai ne?

0 1 Atbildēt

Ak, tad visi tie chemtreilu un 5G muļķību izplatītāji tev skaitās gudri un domājoši? Nu, labi...

0 0 Atbildēt

Nu chemtreilu muļķības arī pats pāķu vatenis izplata, par 5G neesmu piefiksējis, bet nebrīnītos ja arī...

0 0 Atbildēt

Neesmu piefiksējis, bet nez kāpēc mani tas nemaz nepārsteidz?

0 0 Atbildēt

Es nezinu par "gudri", bet domājoši pilnīgi noteikti - jo kas nedomā, tie plūst lielajā straumē, un ņirdz, jo tak televizorā teica savādāk. Līdzīgi kā ar tevis piesauktajiem cilvēkiem kas pirms trīs gadiem piedalījās kaut kādos protesta pasācienos [izņemot tos, kas tur ieradās uz tusiņu], kur es droši vien arī būtu piedalījies, ja ne attālums - bet, pretēji tam, kā nedomājošajai masai, tevi ieskaitot, ieskalots, ka "par gobzemu un šleseru", bet PRET vadības patvaļu - bet tādiem kā tev tas, protams, ienākt prātā nevar.

1 10 Atbildēt

Pieļauju, ka ticība mūsdienu tehnoloģiskajā un sociālo procesu pasaulē ir tāds ka pretmets visām tām daudzveidīgajām nejēdzībām un modernās, gudrās pārvaldes sasniegumiem.

Ticība varbūt daudziem iedod tādu kā struktūru, jēdzīgumu, labu plānu, kaut ko, kas nav viss tas relatīvisms, troksnis  un nenoteiktība ar visām tām modernajām problēmām.

Pēc funkcijas tā ir līdzīga tai attieksmei, kādu daudzi izmanto ikdienā, izvēloties, ko darīt, kam veltīt enerģiju un resursus un tā kā īsti neskrien līdzi mainstrīmam.

Te gan uzreiz ir klāt visādi īpašo teoriju sludinātāji, kas mēģina pārdot savas uzskatu sistēmas. Kā īstie brīvdomātāji un jaunu ceļu gājēji. 

---------------------

Kas attiecas uz visādām teorijām, būtu jāizveido kāda pamatu zināšanu kopa, kam cilvēki piekrīt, lai vismaz šīs cilvēces iegūtās pamatzināšanas tiek piieņemtas kā patiesība.

Te dažas no šīm pamatzināšanām. Zeme ir apaļa, kosmosa vakuumā reaktīvā kustība ir iespējama, lineārais ātrums nav tas pats, kas paātrinājums, tādējādi orbitālās stacijas vienmērīgā kustība nekādi nav salīdzināma ar paātrinājuma izraisītiem procesiem. Baktērijas, sēnes un vīrusi ir. Slimības tie izraisa. Tos var pierādīt ar speciālāiem testiem. Nu, tādas pamata zināšanas.

Ja ir problēmas jau šajā līmenī, tad daudz kas nebūs pēc cilvēces zināsanu pieredzes.

1 0 Atbildēt

Vēl ir inteliģentās molēkulas! Tās uzbrūk ikurāt netīrumiem.

2 0 Atbildēt

Pārstāj jaukt jēdzienus. Visa mūsdienu pasaule ir balstīta ticībā. Aklākā, nekā reliģija viduslaikos. Tu pats esi īsteni ticīgais. Tikai ne jau reliģijai, bet propagandai.

0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Es tā šodien aizdomājos - diez no kurienes ir radies tas mīts ka vecāki kas nešpricē savus bērnus ir neizglītoti un nolaidīgi? Rečeka, panorāma, delfi? Gan jau...

Svētdien biju aizbraucis uz gābešņika dzimto pusi apciemot vienu daudzbērnu ģimeni. Vecāki gudri, izglītoti un dziļi ticīgi. Man, zinot viņu attieksmi pret kovidiotismu, bija aizdomas ka bērni netiek špricēti, paceļot šito tēmu - jā, nav. Uzdevu kontroljautājumu par zobu pastu izvēli - saņēmu tādu atbildi, kādu biju gaidījis, ar piebidi ka "pie esošā ļaunuma līmeņa jābūt ļoti zinošiem", kam, protams, piekritu. Lūk, tā izskatās atbildīgi un zinoši vecāki - lietas kursā par dažādām lietām un vielām, no kā jāpasargā savi bērni - zināšanas, kas nospiedošajam vairākumam špriceru noteikti nav, jo "jāuzticas zinātnei".

Pirms nedēļas purnagrāmatā lasīju vienu apgalvojam ka jo izglītotāki vecāki, jo mazāka varbūtība ka špricē bērnus. Kā parasti tādā situācijā, paprasīju kādu avotu - šis iedeva saites uz dažiem amerikāņu pētījumiem, no kuriem divi ne pārāk lieli pētījumi bija par šo tēmu - vismaz viens bija interesants - jo tik tiešām, jo mātei augstāka izglītība, jo mazāka varbūtība ka bērns tiks sašpricēts pēc pilnas programmas; atšķirība no pamatenes līdz augstākajai bija kādi 20% - un tie pētījumi bija 20 gadus veci, tātad no laikiem kad vēl soctīklu nebija.

Kas tas par zobu pastu kontroljautājumu?

1 1 Atbildēt

Fluorīds. Tāds stipri senāks un ļoti kliedzošs "uzticies mūsu finansētajai zinātnei!" piemērs.

1 5 Atbildēt

Par tiem chemtreiliem.

Vai tos ticīgos pārliecinātu elementāri eksperimenti?

Sākot ar tējkannas ūdens šļakstiem aukstā ziemas dienā.

www.youtube.com/watch?v=SkDvJyeHAFk

0 0 Atbildēt

Eksperimenti? Lūk, tev eksperiments:

Un tagad atbildi uz jautājumu - kad pēdējoreiz Rīgā aukstā ziemas bezvēja dienā bijusi apgrūtināta satiksme, jo neko nevar saskatīt dēļ kondensāta kas izplūst no mašīnu izpūtējiem un nekur nepazūd un paliek gaisā kā bieza migla? Pareizi, nekad - jo arī pie -15 benzīnnieka biezie kondensāta mutuļi ļoti strauji izklīst. Cik dzirdēts, tāpat ir arī ar īstajām kondensācijas sliedēm - 5-10 minūtes, un jau ir daudzmaz izklīdušas, un nevis karājas gaisā stundām - vai pārvērš dienu pelēcīgā dūmakā...

P.S. Kaut kur ir gadījies lasīt ka modernie lidmašīnu turbodzinēji pat nav spējīgi radīt koncentrētu kondensācijas sliedi - dēļ tā ka tikai neliela daļa no caurplūstošā gaisa piedalās sadegšanas procesā, kamēr nospiedošais vairākums gaisa masas vienkārši iziet cauri dzinēja aukstajai daļai un tiek samaisīts ar izplūdes gāzēm.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Es tiešām nesaprotu: smieties vai raudāt? Atceros tevi no ļoti seniem laikiem Latvijas interneta vidē, normāls, tehniski domājošs džeks biji.

0 0 Atbildēt

Un ko es tādu smieklīgu pateicu? Un kā tu izskaidrosi pelēko dūmaku?

0 0 Atbildēt

Elementāri izskaidrot, tu esi tikpat nezinošs par to, kā veidojas kontreili, ka Raimonds, tikai katrs ticat kaut kādai citai pasaciņa, ar ko izskaidrojot nesaprotamo - tāda ir ticīgu cilvēku daba.

1 0 Atbildēt

Man arī kādreiz likās, ka no viņa varētu sanākt normāls cilvēks, tik nepieciešams neliels spēriens pa pakaļu, bet nē, kļūdījos, tur viss iet uz slikto pusi...😱

1 11 Atbildēt

Tad lidmašīnām tas nav ūdens tvaiks, kas rada tās sliedes, bet kaut kas cits?

------------

Būtisku cilvēces veselības uzlabošanos noteica saprašana par mikrobiem, vīrusiem, antibiotikām, higiēnu, aseptiku un antiseptiku slimnīcās un vakcinācija.

Pareizi?

--------------

Amerikāņi ir bijuši uz Mēness?

Kosmosa raķetes vispār var pārvietoties kosmosā vakuumā?

2 1 Atbildēt

"Tad lidmašīnām tas nav ūdens tvaiks, kas rada tās sliedes, bet kaut kas cits?" 

Tās diezgan lielā mērā rada kaut kas cits, bet tev pat nav nojausma, kas. Ja zinātu kaut ko vairāk, saprastu, kādēļ gluži tik vienkārši, kā tu esi iedomājies, nav un chemtreili patiešām eksistē. Bet varu saderēt, ka tu nemaz nenojaut, par ko es runāju un turpināsi malties savās sazvērestības teorijās. 

"Būtisku cilvēces veselības uzlabošanos noteica saprašana par mikrobiem, vīrusiem, antibiotikām, higiēnu, aseptiku un antiseptiku slimnīcās un vakcinācija.

Pareizi?"

Pareizi - vajag savām muļķibām pa vidu iepīt pareizu, bet neko neizsakošu frāzi, un parastajam džo liksies, ka tu esi šausmīgi gudrs un nemelo arī par pārējo. 

"Amerikāņi ir bijuši uz Mēness?"

Ļoti iespējams. Bet tu tā arī nespēji atbildēt, kas tad ir tas "milzu solis cilvēcei", kas no tā ir iegūts. Jo nav... Nekā vairāk par aukstā kara propagandu cilvēce no tā neieguva.

"Kosmosa raķetes vispār var pārvietoties kosmosā vakuumā?"

Kādēļ lai nevarētu? Vakuumā taču viss pārvietojas vislabāk, jo nav nekādas pretestības. Pat spalva krīt tikpat ātri, kā akmens, vai ne?

0 0 Atbildēt

Nu paga, par ko jūr te strīdaties. Chemtraili ir reāli. Izejiet cauri Rīgas centram sastrēgumu laikā un nekas nebūs nedz jāpierāda, nedz jāapgāž. Mūs reāli indē nost. Kurš? Ar kādu nolūku? Kā uzdevumā? Lūk, tie ir īstie jautājumi.

1 8 Atbildēt

Vajadzētu jau skolās plašāk izmantot mikroskopus.

Arī ķīmijas un fizikas pamatus labāk mācīt.

Tad varbūt tās zināšanas būtu vairāk.

Chemtrailistiem vajadzētu speciālu lidmašīnu, kas noteiktā augstumā sadedzina kaut ko dabisku, piemēram, bioetanolu. Un sazīmē tās svītras.

-----------

Plakanzemju un Moon Landing Hoexeru topikos laiku pa laikam kāds uztaisa tēmu un uz norādēm, ka nav tā, reizēm atbilde ir - ej un sašpricējies vēlreiz ar savu vakcīnu.

Tā kā tur ir konkrēta saikne.

Problēma vēl ir tur, ka visi šie pilnīgi pamatoti ir pret jaunajām gendera iniciatīvām un woke idejām, bet ar savu kopējo ideju komplektu padara pretargumentus genderistiem un woke ideoloģiem tā kā legālākus.

Vēl vajadzētu izplatīt ideju/argumentu, ka no kurienes tajā lidmašīnu degvielā ir ūdens, kas tos trailus veido, he-he-he, lai riktīgi salaiko un atbalsta un tad paskaidrot, no kurienes tas ir.

0 0 Atbildēt

Izgāzies kā veca sēta. Ne jau tas degvielā esošais ūdens tos treilus veido Rekur MSh jau ielika bildi, cik ātri pazūd degvielas radītais tvaiks un viņam IR taisnības. Popagandticīgais nezinītis...

0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Es nezinu par "gudri", bet domājoši pilnīgi noteikti - jo kas nedomā, tie plūst lielajā straumē, un ņirdz, jo tak televizorā teica savādāk. Līdzīgi kā ar tevis piesauktajiem cilvēkiem kas pirms trīs gadiem piedalījās kaut kādos protesta pasācienos [izņemot tos, kas tur ieradās uz tusiņu], kur es droši vien arī būtu piedalījies, ja ne attālums - bet, pretēji tam, kā nedomājošajai masai, tevi ieskaitot, ieskalots, ka "par gobzemu un šleseru", bet PRET vadības patvaļu - bet tādiem kā tev tas, protams, ienākt prātā nevar.

Tu jau esi tas, kas nedomā, tik izplata kaut kādu lohu muļķības tālāk. Un jo tas lohs vairāk stāsta cik slikti viss ir, jo patiesāks tas stāsts ir tavās acīs, un visi citi, lai cik loģiski, argumenti ir meli. Ka ar tiem 80% nodokļos no algas, es tev iedevu aprēķinu kur līdz tiem 80% ir ļoti tālu, bet tava atbilde "tā nav, jo es kaut kur lasīju ka ir 80%", bet konkrētu aprēķinu iedot protams ka neesi spējīgs 😂

0 0 Atbildēt

Nu 80% būs tā kā nedaudz pārspīlēti, bet tikai nedaudz. 

Paņemam trīs lielos "vaļus":

21% PVN

23% IIN

34% VSAOI

Tupi (un nepareizi) saskaitot 77%, kas noapaļojas uz 80% smukākai runāšanai. Teikt par to "ļoti tālu" ir gaužām bēdīgi. 

Pareizi rēķinot, protams, pašam paliek 0.79*0.77*0.66 = ~0.40 - t.i. 40%, attiecīgi šajos nodokļos aiziet tikai 60%, nevis 80%.

Bet pēc tam tomēr vēl no šīs naudas nākas nomaksāt visādas akcīzes, dabas resursu, nekustamā īpašuma, auto u.t.t. nodokļus. Tos precīzi sarēķināt nesanāks, jo nav tieši piesaistīti ienākumiem, tomēr skaidrs, ka tas 80% ir patiesāks, nekā apgalvojums, ka tas ir "ļoti tālu".

1 1 Atbildēt

Nē, arī tas pareizais variants nebūs īsti pareizs.

Toreiz msham apstāstīju detalizētak, ar viņa algu ap 1000 uz papīra, tagad īsumā.

34% VSAOI pareizi

IIN (kas msh gadījumā ir 20%) maksā no atlikušās summas, pie tam vēl jāatrēķina neapliekamais, ja vēl ir apgādājamie, pe nelielas algas var gadīties, ka IIN vispār netiek maksāts.

Tālāk no tā kas ienāk kontā, pieņemot, ka pilnīgi visa alga tiek iztērēta pērkot kaut ko veikalā ar čeku,tikai preces ar pilno PVN, nevis samazināto, nevis no kaimiņa, vai golfam detaļas šrotā, tiek samaksāti 17,35% PVN, bet tas ir tikai no tās daļas, kas ienāk kontā, nevis visas algas. 

Nu un jā, tad vēl visādi "mazie" nodoklīši, kā jau minēji, kas citam būs vairāk, citam mazāk, bet nu toreiz tā ļoti aptuveni parēķinot tieši msh "es samaksāju 80% nodokļos" man šķiet ka kopējais pat nebija 50%

0 1 Atbildēt

Nu, vari jau tagad par sīkumiem mēģināt pierādīt vēl dažus procentus, bet nevajag jau aiz izmisuma, ka nesanāk, auzās ar PVN braukt. Tas ir PIRMAIS, nevis pēdējais, nodoklis, kas tiek nomaksāts. Algu uzņēmums izmaksā tikai pēc PVN nomaksas un tieši PVN parāds ir pirmais par ko aptur darbību. Ja gribi piekasīties pāris procentpunktiem, noskaidro cik liels ir uzņēmumu apgrozījums, kas nav PVN maksātāji un cik tad vispār ir to preču ar smazināto / bez PVN.

Un visskumjāk jau to aprēķinu pamatot ar to ka "zini" ēnu ekonomikas īpatsvaru tieši Msh dzīvē. Jo tas nekādi nemaina faktu, kāds ir vispārējais darbaspēka nodokļu slogs, par kuru diskusija bija pēc būtības.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Un ko es tādu smieklīgu pateicu? Un kā tu izskaidrosi pelēko dūmaku?

Smieklīgi ir salīdzināt Audi pļavā ar lidmašīnu tūkstots metru augstumā. Tie ir pilnīgi citi apstākļi, pilnīgi citas temperatūras, pilnīgi citas jaudas. Raimis drusku nošāva greizi, pa lielākai daļai to sliedi rada ne jau tas ūdens, kas degvielā, bet tas, kas gaisā. Kondensāts. Mākonis, vienkāršojot visu līdz bērnudārzam. Kas attiecas uz tevis piesaukto dūmaku, tad es nesaprotu, par ko tu runā? Nu ja ārā ir dūmaka, tad viņa ir. Kāds tur sakars ar lidmašīnām?

1 7 Atbildēt

Es mēģināju saveidot kaut ko līdzīgu dihidrogēna monoksīdam.

Ja čemtrailisti sāktu viens otram stāstīt, ka tie zinātnei ticīgie nez no kurienes izdomājuši ūdeni aviācijas degvielā un tā doma labi iepatiktos, tad tas būtu tikpat labi, kā ar to dihidrogēna monoksīdu.

-----------------

Tā diskusija jau ir tāda, kas atkārtojas un laiku pa laikam nonāk pie pavisam kreisām teorijām.

Mikrobu (germs) vispār ka tādu neesot un tamlīdzīgi.

Ja arī esot, tad tie neko nenosaka, vajag tik veselīgi dzīvot un stiprināt imunitāti. Un tamlīdzīgi.

Ja bērniem mājās būtu mikroskops, skolā labi skolotāji, tad varbūt tādi maldi nebūtu tik izplatīti.

0 0 Atbildēt

Tu mēģināji izlikties gudrs, bet pierādīji, ka zini un izplati tikai muļķibas par to, kā veidojas kontreili. Tā kā tavas izplatītās muļķības nostiprina klausītājos pārliecību, ka zinātnticīgie melo, esi tieši atbildīgs par "čemtrailistu" ticības nostiprināšanu.

0 0 Atbildēt

Redz nav nemaz tik smieklīgi. Jo tieši "gudrais" Raimonds taču ir tas kas apgalvo, ka tie veidojas tieši tāpat, kā no Audi pļavā. To arī Msh apstrīd - un pamatoti.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>pa lielākai daļai to sliedi rada ne jau tas ūdens, kas degvielā, bet tas, kas gaisā.

Vispār jau sliedi rada sīkās daļiņas ap ko tam pārdzesētajam ūdenim pie -40°C kondensēties. Bet gan jau aiz ūdeņraža lidmašīnām ar paliktu strīpas, pat ja izmešos ūdens vien.

0 0 Atbildēt

Nu re - kāds zin arī patiesību Un zīmīgi, ka tas NAV propagandticīgais Raimonds, kurš visiem citiem uztājīgi liek pamatus mācīties. 

Ar ūdeņraža gadījumu ir tricky - tur tomēr varētu būt vēl kaut kādas apstākļu sakritības jāskatās - tieši tāpat, kā tie Audi tvaiki ir redzami tiekai pie auksta dzinēja/izplūdes sistēmas - t.i. "izmeši" ir pielienveida - un tad jau tālākā kondensācija ap šiem pilieniem notiktu. Ja "izmeši" no ūdeņraža dzinēja ir perfekts tvaiks, varētu būt arī, ka kondensācija nenotiks. 

Un tiem, kas nezina, kādēļ patiesība ir arī "čemtreili", derētu paplašināt savas zināšanas par "cloud seeding" - var arī apzināti kaisīt ķīmiskas vielas, lai veidotu mākoņus. Vai šīs vielas var būt kaitīgas? Jā. Un viennozīmīgi jau nekas pēc būtības labs nav arī tie oglekļa putekļi (tautā saukti par kvēpiem), kurus "kaisa" parasto kontreilu veidotāji. Tieši tāpat, kā nav nepareizi saukt par "čemtreilu" mākoni, kas ir veidojies, izkaisot tos oglekļa putekļus.

1 5 Atbildēt

www.gov.uk/government/publications/contrails-and-chemtrails-frequently-asked-questions/contrails 

Bieži vien šķiet, ka lidmašīna atrodas tādā pašā līmenī, kur viena rada šīs trases, bet otra ne. Tomēr ir zināms, ka mitrā gaisa reģioni, kas izraisa trases, ir plaši, bet sekli. Ar 1000 pēdu lidojuma līmeņa starpību pietiek, lai viena lidmašīna izraisītu trases, bet otra ne.

Turklāt efektīvāku dzinēju ar vēsākām izplūdes gāzēm trases var veidoties zemākā augstumā, nekā mazāk efektīvajiem dzinējiem.

Kā to imitēt laboratorijas apstākļos

čemtreilistam saprotami, ka tur ir tikai degvielas sadegšanas produkti, ogļskābā gāze, ūdens tvaiki un gaiss?

Vai laba, atkārtojama eksperimenta teorētiskā un praktiskā izstrāde ir tā vērta, lai čemtreilistiem pierādītu, kas izraisa trases?

0 0 Atbildēt

Nē, nav vērts. Svarīgāk ir apkarot tādus zinātnticīgos nezinīšus, kā tevi, kas ir gatavi visas politshēmas atbalstīt, trīcot propagandas bailēs.

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nu, vari jau tagad par sīkumiem mēģināt pierādīt vēl dažus procentus, bet nevajag jau aiz izmisuma, ka nesanāk, auzās ar PVN braukt. Tas ir PIRMAIS, nevis pēdējais, nodoklis, kas tiek nomaksāts. Algu uzņēmums izmaksā tikai pēc PVN nomaksas un tieši PVN parāds ir pirmais par ko aptur darbību. Ja gribi piekasīties pāris procentpunktiem, noskaidro cik liels ir uzņēmumu apgrozījums, kas nav PVN maksātāji un cik tad vispār ir to preču ar smazināto / bez PVN.

Un visskumjāk jau to aprēķinu pamatot ar to ka "zini" ēnu ekonomikas īpatsvaru tieši Msh dzīvē. Jo tas nekādi nemaina faktu, kāds ir vispārējais darbaspēka nodokļu slogs, par kuru diskusija bija pēc būtības.

Auzās un pietam konkrētās brauc tu, Ja iepriekšējā komentārā vēl bija kaut kāda loģika, tad tagad parādīji, ka tev no tā nav nekāda sajēga.

1. Tas PVN ko nomaksā uzņēmums nekādi neietekmē to cik nodoklī nomaksā msh. Tikpat iespējams ka uzņēmumam mēneša beigās PVN ir mīnusā, un tas tiek skaitīts nevis uz VID, bet no VID uz uzņēmumu, tad tajā mēnesī msh būs milzīga alga? 😂 Un jebkurā gadījumā to nodokli nemaksā uzņēmums, to maksā Bradypus, kurš ir iebraucis msh gaterī nopirkt dēļus. Uzņēmumam ir tikai neapmaksāts pienākums to nodokli iekasēt, un tālāk pārskaitīt uz VID.

2.PVN parāds nav par ko aptur darbību. Darbību aptur par NODOKĻU parādu. Kopējo nodokļu, nevis tiek izcelts viens nodoklis. Pastāstīšu kā tas notiek. Katru mēnesi uzņēmumam EDSā jāiesniedz PVN deklerācija un darba devēja ziņojums, tad ailē MAKSĀJUMI parādās cik tev ir jāpārskaita uz VID, un tu visus nodokļus vienā maksājumā pārskaiti, nē nu ja gribi vari taisīt vairākos maksājumos bet jēgas no tā nav. Ir gadījies aizmirst samaksāt, tad tur parādās NODOKĻU parāds, nevis PVN parāds vai IIN parāds.

3.Man nekas nav jānoskaidro, es to ļoti labi zinu. Līdz 40k gadā uzņēmums VAR nebūt PVN maksātājs, bet var arī būt, sākot no 40k jābūt PVN maksātājam. Tas ka VID jauniem uzņēmumiem startā negrib dot pvn maksātāju ir cits stāšts, jo startā nav zināms cik būs apgrozijums man savulaik mēnesi ar viņiem nācās pacīnīties, kamēr dabuju. 

Bet nesaprotu kāds tam sakars ar samazināto PVN likmi? Nu viens būtisks maksājums ar samazināto PVN ir apkure, bet ir jau vēl šis tas.

4.Un pēdējā, īsajā rindkopā samelojies DIVAS reizes. Pirmkārt diskusija pēc būtības bija nevis par darbaspēka nodokļu slogu, bet kopējo nodokļu slogu, ne velti pats pieminēji PVN, akcīzi, transporta nodokli. Un otrkārt nevienā brīdī neesmu apgalvojis, ka zinu msh ēnu ekonomiku, tieši tāpēc no visas naudas "uz rokas" noņēmu 17,35% - pilno PVN. Tātad aprēķins bija par labu msh pārspīlējumam.

0 0 Atbildēt

Un vēl atklāšu tev noslēpumu, ja kaut kur netiek samaksāts PVN, tas vēl nenozīmē ka tā ir ēnu ekonomika. Ja msh no kaimiņa nopērk sev vēl vienu golfu, par teiksim 500 eiro, tad no tiem 500 eiro nekāds PVN pavisam likumīgi netiek samaksāts, un tā kā tie 500 eiro ir liela daļa no msh ienākumiem "uz rokas", tad tajā mēnesī msh pērk daudz mazāk kaut ko citu, piemēram pārtiku, un tajāmēnesī PVN samaksā pavisam maz.

0 0 Atbildēt

1. Stum propagandas naratīvu, un nojēga nav pašam. Msh alga tiek izmaksāta no darba devējā ieņēmumu atlikuma, kad darba devējs no tiem jau ir PVN nomaksājis. 

2. Ļoti labi zinu kādus nodokļu un kā jāmaksā. Bet tev nav ne jaumas, ka ir MILZĪGA atšķirība, kā VID pieskata PVN un kā citus nodokļus. Tas, kas tev "parādās" ir viens liels propagandas UI. Nodokļus ir tieši tādēļ jāveic vienā kopējā maksājumā, lai VISPIRMS tiktu atskaitīts PVN un tikai tad tie nodokļi, kas ir jāmaksā par darbinieku. Vai zini kādēļ? Tādēļ, ka VSAOI var vienkārši noplātīt rokas un pateikt, ka par pensiju nav samaksāts, bet IIN - piedzīt no darbinieka, ja draba devējs nav samaksājis. Tā vara rūpējas par darbiniekiem.

3. Protams, ka tu neko nesaproti un nezini. Nav runa par nosacījimiem, pie kuriem PVN var nemaksāt. Ir runa par šādu nemaksātāju īpatsvaru ekonomikā - tas ie NIECĪGS. Tieši tas pats ar samazināto PVN - tas ir izcelts un reklamēts atsevišķās jomās, bet īpatsvars ekonomikā... Ne tuvu tik liels, kā to vara vēlas pasniegt. 

4. Nav tāda "kopējā nodokļu sloga" ko varētu jēgpilni rēķināt. Būtiskais ir darbaspēka nodokļu slogs, jo tikai tas nosaka sabiedrības ekonomikas dzīvotspēju un Msh ienākumus. To, kā nodokļus shēmo holdingi un politiķu ofšoru uzņēmumi ir jāskatās pavisam citos ciparos. 

P.S. Vai zināji, ka akcīze apliekas ar PVN?

0 0 Atbildēt

1. Vēlreiz, īpaši apdāvinātiem, darba devēja ieņēmus nekādi neietekmē nomaksājamais PVN, jo PVN tiek "piekabināts" pie rēķina, tā nevienā brīdī nav uzņēmuma nauda. Tas ir tas pats, ja es tev uz brīdi iedotu paturēt 100 eiro, un tad, kad ņemu atpakaļ, tu bļautu ka tev ir 100 eiro izdevumi.

2. Ja zini, tad kāpēc runā muļķības? Un tiešām tici ka VSAOI aiziet tikai pensiju maksāšanai? Tas aiziet tāpat kopējā katlā kā PVN, un ir valsts tēriņos tāpat svarīgs.

3. Paldies, ka nepateici neko jaunu. Jā, varbūt, niecīgs, bet tāpēc, atkārtoju vēlreiz, es PVN rēķināju pa maksimumu - 17,35%, jo cik zinu palielināta procentu likme neeksistē. Un pat ja samazinātā likme ir šaurai produktu/pakalpojumu grupai, un samazina kopējo samaksāto PVN nedaudz, tad, kā minēju piemērā ar golfu, 0% likme ikdienā ir bieži sastopama, un tur jau kopējais PVN var no 17% nokristies līdz dažiem % vai pat 0. Bet tas neizskaidro kāpēc man bija "jāuzin" līdz kādam slieksnim uzņēmums var būt PVN nemaksātājs, kāds tādam uzņēmumam sakars ar samazināto PVN likmi, un vēl vairāk ar msh nomaksātajiem nodokļiem 😂 Domāju vienkārši gribēji notēlot gudrāku kā esi.

4. Pilnīgas muļķības. Ienākumi var būt vispār bez nodokļiem, bet tas nepalīdzēs ja izdevumos būs milzīgi nodokļi, tāpēc sabiedrības dzīvotspēju nosaka visi nodokļi kopā, kā msh arī rēķināja, tik aizšāva aprēķinos galīgi garām.

P.S. zināju, tāpēc arī pie izdevumiem vispirms ņemu PVN un tikai tad akcīzi.

0 0 Atbildēt

Neviens nodoklis nav "uzņēmuma nauda" bet tas nemaina secību - PVN tiek nomaksāts pirms algas izmaksas par jebkuru rēķinu, no kura to algu maksā.

Un kas tieši ir muļķības? Tas, ka ironiski neuzkaitiju visus VASOI "pakalpojumus" ko var atteikt?

Kāpēc strauji gribi tēmu mainīt nost no darbaspēka nodokļu sloga? Jo palika bail, ka iebrauksi auzas par būtiskiem atvieglojumiem saucot shēmas ar kurām peļna varai pietuvinātie?

0 0 Atbildēt

Tikai atšķirība ir tā ka pārejie nodokļi ir reāli jānopelna un jārēķina vai sanāks samaksāt visus nodokļus, algas un vēl pašam paliks pāri, bet PVN nē.

Nē, PVN tiek izrakstīts pirms algas izmaksas, ne nomaksāts, bet es jau kuro reizi prasu, kāds tam ir sakars ar to cik msh nomaksā nodokļos?

Tēmu jau esi nomainījis tu, izlasi vēlreiz sākumu, tēma ir par to cik msh no savas algas samaksā nodokļos, 80% vai tomēr mazāk, bet tu jau sāc murgot par visu tikai ne to.

Kādas shēmas, kādi varai pietuvinātie? Vēlreiz, mēs runājam par msh - cilvēku parasto. Ko tu pīpē?

1 0 Atbildēt

Ko nozīmē "nav reāli janopena"? Kādas vēl murgu pērles izdomāsi? Tipa tava pakalpojuma/preces pircējs var PVN nemaksāt?!

Kāds sakars ar to, ko Msh maksā nodokļos? Vistiešākais - lai vai ko Msh saņem algā, darba devējs par to jau PVN ir nomaksājis 

Un tu jau biji tas, kam nepatika, ka es par darbaspēka nodokļiem - t.i. to, kas jāmaksā cilvēkiem parastajiem, runāju. Es tieši rakstīju, ka par to, kā nodokļi maksājas, piemēram ātro kredītu vai azartspēļu nozarēs, nav adekvāti runāt šajā kontekstā.

0 0 Atbildēt

Kā jau teicu. PVN tiek piekabināts beigās. Jā, un lielākā daļa manu klientu PVN nemaz nemaksā.

Atkārtoju vēlreiz, msh darba devējs PVN NEMAKSĀ, VISPĀR, NEMAZ

Nu ja ka nepatika, jo mes nerunājām par darbaspēka nodokļiem, tāpēc šai tavai rindkopai kārtējo reizi nav vispār nekādas jēgas, vienkārši kaut ko iepļūtīji.

0 0 Atbildēt

PVN tiek piekabināts beigās tikai radīšanas procesam - t.i. ieņēmumiem, no kuriem PĒC PVN nomaksas ir maksājama alga. Algu maksā no no preces gala cenas, kas jau ir aplikta ar PVN. Lai samaksātu algu, par preces izgatavošanu, uzņēmējam vispirms tā ir jāpārdot par cenu, kurā ietilpst šī alga un par kuru jānomaksā PVN. Kā lai vēl šo procesu izskaidro?! Tiešām nepielec?

Par to "msh darba devējs PVN NEMAKSĀ, VISPĀR, NEMAZ" izklausās pavisam interesanti. PVN slieksnis ir 5 minimālās algas. Pie nosacījuma, ka nav nekādu citu izdevumu un pats īpašnieks grib tikai nodrošināt darbu 5 minimālās algas pelnītājiem un sev neko. Kas tas par biznesu un cit tādi ir? Bez PVN var iztikt vien kāds zemas kvalifikācijas pašnodarbinātais vai arī kaut kāda maza papildbiznesiņa turētājs, kas pamatienākumus gūst un PVN maksā citur.  Tādu ir maz pat absolūtajā skaitā. Un pavisam maz īpatsvarā.

Un par to kas nepatika, tiec galā ar savu personības dalīšanos - vispirms tev nepatika, ka pieminu citas nodokļu shēmas, pēc tam tomēr ka darbaspēka. Kas tad īsti? Un kas ir Msh, ko piesauc - mecenāts, korumpēts politiķis, Soross vai tomēr drabaspēks?

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Ja nemaldos, par kokmateriāliem ir reversais PVN un izrakstitajos rēķinos ir 0% likme.

1 0 Atbildēt

Reversais PVN ir nozarēs, kurās ir augsts PVN nemaksāšanas risks, tādēļ PVN tiek iekasēts jau avansā, nevis tikai pēc deklarēšanas. Reverso PVN izdomāja, lai iekasētu VAIRĀK un ĀTRĀK, nevis nemaksātu.

0 0 Atbildēt

Topiks tiek piesārņots!

Es vēl klusēju, kad chemtreilus sāka pa atomiem skaldīt, bet tagad jau budžetu stāda

0 0 Atbildēt

Chemtrails piesārņo topiku. Un ir zināms, kas to palaida. Secinājumi? Viņi indē topiku!

0 0 Atbildēt

Lūk, šī ir experta analīze!

0 0 Atbildēt

Jāmeklē pasūtītājs!

1 4 Atbildēt

Loģika ir skaidra - tā valsts tik gib nodokļus, tāpēc vakcinē un negrib, ka infekciju laikā vazājas apkārt un aplaiž citus, jo tad nebūs, kas maksā tos nodokļus.

Pilnīgi skaidrs!

Kur tur čemtraili?

Tie, kas neuzticas vakcīnām, daudzi arī domā, ka tās strīpas debesīs noteikti ir tāpēc, ka kaut ko kaisa!

1 0 Atbildēt

Atkal melo. Vienīgais ietaupijums pie realizētās vakcinācijas politikas - samazināti izdevumu par noslepkavotajiem senioriem, lai mazāk pensijas jāmaksā. 

Atkal melo. Neuzticas vakcinācijas politikai, nevis vakcīnām. 

Atkal un atkal pierādi, ka esi noziednieku propagandists un aizstāvis.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: PVN tiek piekabināts beigās tikai radīšanas procesam - t.i. ieņēmumiem, no kuriem PĒC PVN nomaksas ir maksājama alga. Algu maksā no no preces gala cenas, kas jau ir aplikta ar PVN. Lai samaksātu algu, par preces izgatavošanu, uzņēmējam vispirms tā ir jāpārdot par cenu, kurā ietilpst šī alga un par kuru jānomaksā PVN. Kā lai vēl šo procesu izskaidro?! Tiešām nepielec?

Par to "msh darba devējs PVN NEMAKSĀ, VISPĀR, NEMAZ" izklausās pavisam interesanti. PVN slieksnis ir 5 minimālās algas. Pie nosacījuma, ka nav nekādu citu izdevumu un pats īpašnieks grib tikai nodrošināt darbu 5 minimālās algas pelnītājiem un sev neko. Kas tas par biznesu un cit tādi ir? Bez PVN var iztikt vien kāds zemas kvalifikācijas pašnodarbinātais vai arī kaut kāda maza papildbiznesiņa turētājs, kas pamatienākumus gūst un PVN maksā citur.  Tādu ir maz pat absolūtajā skaitā. Un pavisam maz īpatsvarā.

Un par to kas nepatika, tiec galā ar savu personības dalīšanos - vispirms tev nepatika, ka pieminu citas nodokļu shēmas, pēc tam tomēr ka darbaspēka. Kas tad īsti? Un kas ir Msh, ko piesauc - mecenāts, korumpēts politiķis, Soross vai tomēr drabaspēks?

Maldies.

Vienkārt, PVN ir pievienotās vērtības nodoklis, t.i., to maksā tikai par to daļu, ko uzņēmums "pievieno".

Otrkārt, eksports! 

Treškārt, ir gūzma preču un pakalpojumu, ko ar nodokli neapliek.

0 0 Atbildēt

Nu nu... Kas tad ir tā alga , ja ne vērtība, ko pievieno?

0 0 Atbildēt

mefisto rakstīja: Ja nemaldos, par kokmateriāliem ir reversais PVN un izrakstitajos rēķinos ir 0% likme.

Tu nemaldies, tā arī ir, bet tas ir spēkā, ja pircējs ir juridiska persona, fiziskai personai būs +21%.

Un mūsu "PVN eksperts" domā, ka ja es nopirkšu dēļus kā uzņēmums, tad gateris nopelnīs daudz, jo nebūs jāmaksā PVN, bet ja viņš kā privātpersona, tad maz, jo būs jānomaksā PVN. Viņam nepielec, ka neviens uzņēmums PVN neliek iekšā nevienā savā aprēķinā, tikai piekabina beigās.

0 0 Atbildēt

Nepielec tikai tev, rakstot kaut kādus murgus. Un maldies pats - rēķinu bez PVN raksta nevis "jiridiskajai personai", bet gan PVN maksātājama - t.i. vienkārši deleģē PVN nomaksu pircējam. 

Un melo par to, ko es domāju. Jo izdevīgi noklusē faktu, ka reversā PVN uzņēmumi ne tikai izraksta 0% reēķinus, bet saņemtos apmaksā ar visu PVN, nevis ieskaita to priekšnodoklī. 

Un tikai pilnīgs melis var apgalvot, ka "PVN neliek iekšā nevienā savā aprēķinā", ja uz cenu zīmes ir ar likumu notiekts norādīt cenu AR PVN. Un tieši par šādu cenu ir jāatrod pircēju.

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Reversais PVN ir nozarēs, kurās ir augsts PVN nemaksāšanas risks, tādēļ PVN tiek iekasēts jau avansā, nevis tikai pēc deklarēšanas. Reverso PVN izdomāja, lai iekasētu VAIRĀK un ĀTRĀK, nevis nemaksātu.

Nu, nu... pastāsti sīkāk, kādā veidā tas tiek samaksāts avansā un kas to samaksā?

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nepielec tikai tev, rakstot kaut kādus murgus. Un maldies pats - rēķinu bez PVN raksta nevis "jiridiskajai personai", bet gan PVN maksātājama - t.i. vienkārši deleģē PVN nomaksu pircējam. 

Un melo par to, ko es domāju. Jo izdevīgi noklusē faktu, ka reversā PVN uzņēmumi ne tikai izraksta 0% reēķinus, bet saņemtos apmaksā ar visu PVN, nevis ieskaita to priekšnodoklī. 

Un tikai pilnīgs melis var apgalvot, ka "PVN neliek iekšā nevienā savā aprēķinā", ja uz cenu zīmes ir ar likumu notiekts norādīt cenu AR PVN. Un tieši par šādu cenu ir jāatrod pircēju.

Nemaldos, tā jebkurā gadījumā ir juridiska persona, fiziskai personai tādu rēķinu izrakstīt nevar. Jā, ja tā juridiskā persona ir pvn nemaksātājs tad arī nevar, bet tu tak pats bļāvi, ka tādu nav daudz.

Nē melo tu. Iedosi kādu atsauci par to? Jo es un mana grāmatvede esam muļķi un izrakstot 0% rēķinus ienākošos liekam priekšnodoklī, un iedomājies, VIDs arī muļķi, to naudu arī man pārskaita. 😂

Tikai pilnīgs nejēga var apgalvot ka liek iekšā aprēķinos, jo uzņēmumiem savstarpēji sadarbojoties cenas tiek sauktas bez PVN

Par to likumu, ieej kaut šeit: www.avesco-rent.lv/lv/

un viņu norādītās cenas ir ar vai bez PVN 😂 gribi es tev vēl daudz tādus "pārkāpējus" iedošu?

0 0 Atbildēt

Aaa, un vēl šausmīgi dīvaini, nu vismaz tev tā liksies, ka daudzos konkursos tiek prasīts norādīt cenu bez pvn 😳

0 0 Atbildēt

Nav jēga strīdēties ar lohu, kas nesaprot šo shēmu. Neesi vienīgais - lūk skaidrojums ar visu lohu pieminēšanu: "Šis fakts bieži vien tiek pārprasts, jo it kā sanāk, ka atšķirībā no vispārējā principa, šajā gadījumā budžets PVN nesaņem vispār. Pārpratumi var rasties tāpēc, ka netiek aplūkota visa darījuma ķēde." breicis.com/reversais-pvn/

Lasi daudzreiz un varbūt sapratīsi, kā darbojas reversais PVN. Bet visticamāk jau ne, ja esi tik ilgi akli ticējis, ka nemaksā...

1 0 Atbildēt

It kā jau tev taisnība, nav jēga, bet ir diezgan jautri paskatīties, kā viņš sapratis ka ir iebraucis auzās mēģina izlocīties, vai nomainīt tēmu, bet vēl jautrāk, ka viņš pats nesaprotot ko mēģina pierādīt, iemet linku, kas pierāda manu taisnību 😂

Nu tagad pats palasi to breici, un

1) nocitē to vietu, kur rakstīts, ka PVN tiek samaksāts AVANSĀ, kā tu to apgalvoji, es tik redzu rakstītu, ka to samaksā gala patērētājs, bet es tev varu iedot piemērus, kur to neviens nesamaksā

2)nocitē to vietu, kur ir rakstīts, ka PVN 0% izrakstītājs nevar atskaitīt priekšnodokli un samaksā ienākošos rēķinus pilnā apmērā, kā tu to apgalvoji, jo es kaut kā tajā shēmā redzu pretējo.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti