Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
wons Reģ.: 26.07.2017
1 1 Atbildēt

Tiek paredzēts, ka sejas maskas varēs nelietot vietās, kur to lietošana nav iespējama, piemēram peldbaseinos, akvaparkos, pirtīs un tamlīdzīgās vietās, kā arī skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietās, kur tiek veiktas procedūras sejai.

Prasība par masku lietošanu neattiecas arī uz sabiedriskās ēdināšanas vietām, piemēram, kafejnīcām un bāriem, kur personas ēd un lieto dzērienus, tomēr maskas ir jāvalkā personālam. Tāpat prasība par obligātu masku lietošanu neattiecas uz izglītības iestādēm.

Tas pasākumu plāns nu maigi sakot, nē maigi pateikt nav iespējams Tur pat plāna nav Galvenais šo visu saskaņot ar Covidu, lai neķer tos kuri ēd, vai uzacis koriģē

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Galvenais ir smuki zārkā izskatīties.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 1 Atbildēt

Būtu jāsāk domāt par lielveikalu slēgšanu brīvdienās.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

nu ta beidzot, visi ierēdņi strādās attālināti (mājās), sastrēgumi pazudīs, ielas būs brīvākas, sab. trans. tukšāks.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 1 Atbildēt

Ja ierēdnis var strādāt attālināti, tad viņa darbs vispār nav vajadzīgs.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

JAP - var nolikt būtu...

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

kā tad atsūknēs attālināti?

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Galvenais ir smuki zārkā izskatīties.

Lai kājas nomazgātas un zeķes nav cauras

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāda vairs jēga zeķēm, ja pat cimdiem nav nozīmes? Vienīgi ja to zeķi iebāzt kādam loham mutē- tas tad vismaz kādu laiku nevarētu parunāt.

uupis Reģ.: 13.01.2004
3 0 Atbildēt

Skaidrs ir viens — lockdown nebūs — tas priecē.

Zviedrijas modelis ir ņēmis virsroku.

Tātad, kas notiksies (manas prognozes):

1. Biznesa lejupslīde vēl pusgadu.

2. Saslimšanas pīķis vēl priekšā – februāris, marts...

3. Vasarā bizness sāks mosties un sāksies aktivitātes. Tātad prieks par tiem kuriem ir ienākumi.

4. Nodokļu sistēma šajā krīzē nogremdēs progresivitāti - sāksies stagnācija.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

"lockdown nebūs" - pagaigām nebūs. Ja saslimušo skaits sāks balansēt uz robežas, ko mūsu veselības aprūpes sistēma spēj turēt, visticamāk, būs gan... domāju, ka valdība šobrīd izmisīgi panikā cenšas darīt visu, lai līdz tam nenonāktu. Labums no lockdauna būtu tikai Gobzemam;

Kāpēc domā, ka Zviedrijas modelis ir ņēmis virsroku? Pēc tā, ka kumulatīvie rādītāji tur ir labāki kā citur Eiropā? Nu, Somijā un Norvēģijā tie ir vēl labāki. Domāju, ka objektīvi Zviedrijas (un arī citu valstu) modeli varēs izvērtēt tikai pēc tam, kad pandēmija būs beigusies, apkopojot visu valstu pieredzi un sauso atlikumu... Varbūt tev ir informācija, ka kāda valsts ir nolēmusi sekot Zviedrijas atļauts pulcēties tikai līdz 50 cilvēkiem (mums bija 100, vai ne>) Un vēl - Zviedrija gatavojas pieņemt likumu (vai jau ir pieņēmusi), kas reģionālā līmenī tomēr atļautu pieņemt ierobežojumus līdz pat Lockdaunam...

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

Lockdown mēģinās novilkt pēc iespējas ilgāk, jo otreiz tādus pabalstus izmaksāt būs grūtāk. (es arī saņēmu). Nauda iet uz beigām. Helikoptera naudai pilnīgi visiem valdiba nav nobriedusi.

Kad vēl esat redzējuši tik daudz ceļu remontus LV? Tā ir tā kovid atbalsta nauda.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 1 Atbildēt

Liene Cipule: uz veikalu bez bērniem.

Tas pats attiecas uz bērnu ņemšanu līdzi veikalā - tas, ka viņiem var nebūt maskas, nenozīmē, ka tas ir droši. Sevišķi, ņemot vērā to, cik daudz bērni bāž rokas mutē, visu ķer un aptausta, arī ratu rokturus, kurus tikko turēja kāds cits ... Uz veikalu bez bērniem! Tiešām iesaku!

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Atbalstu

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Bērni var inficēties kaut visi. Nekas viņiem nebūs. Un viņu vecākiem nekas nebūs.

Covid tā ir slimība priekš 60+ . Cik jābūt stulbam, lai to nesaprastu.

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

cik stulbam jābut, lai nesaprastu, ka

- vīrusa nēsātāji bērni to aiznes uz skolu skolotājām

- aizness mājās vecākiem

- aizness uz veikaliem

- aizness opišiem un omītēm

- maskas ir jānēsā nevis, lai sevi pasargātu, bet lai nezināmi vīrusa nēsātāji , to neizplatītu ( un tādu ir vairāk kā zināmo )

- ka mirst arī jaunāki par 60 gadiem, pēdējā nedēļā mirusi sieviete 34 gadi

Man ir pofig , jo es labi apzinos , ka visi ir mirstīgi un nav liela starpība vai no covid, auto avārijā, no vēža, vai vecuma marasma

covidam ir viena ļoti laba lieta - ļoti labi parāda cilvēku IQ

abās pusēs - gan tos, kas ignorē jebko, gan tos, kas uzliek masku braucot savā aut. kuri stulbāki nezinu, bet bīstamāki sabiedrībai tie, kas visu ignorē

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Es nesaku visu ignorēt. Es esmu neizpratnē par to, ka nekas netiek darīts, izņemot mākslīgi radīta panika.

Vīruss nekur nepazudīs. Tas būs nākošgad, pēc 5 vai pēc 10 gadiem. Un neviens neko nedomā ilgtermiņā.

Uztaisīja karantīnu pavasarī. Mēģināja nokopēt no ķīniešiem. Bet Ķīnā bija daudz stingrāk, un Ķīnā covid radās. Viņi reāli mēģināja to apturēt. Bet nesanāca. Tātad, bija skaidrs, ka tā apturēt NEVAR.

Un kāda bija karantīnas jēga? Nekāda. Tikai sagrāva ekonomiku un notrieca ES finansējumu.

Ir uzdevums 1. Samazināt mirstību, jo par izplatības ierobežošanu VAJAG AIZMIRST.

ro Reģ.: 14.06.2002
1 1 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Ja ierēdnis var strādāt attālināti, tad viņa darbs vispār nav vajadzīgs.

Ierednis ne vnmēr ir bruņotie spēki un poliči...zinu pietiekami daudz ieredņus,kuriem pamatā darbs ir ar datoru..vpn un visam tiec klāt...strādā kaut pludmalē...viss atkarīgs no jomas,tāpat kā privātajā...tev viss vnmēr jāpaskaidro un secinājumi no komētas izvilkti

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 3 Atbildēt

Uzdod citu jautājumu - ko tie ierēdņi dara tajā datorā? Veic kaut kādu statistiku? 90% datoros strādājošie ierēdņi nedara neko valstiski svarīgu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Paņem par piemēru VID - ja uzskati, ka šī iestāde ir likvidējama un nodokļi atceļami, tad var piekrist - ierēdņi, kas strādā pie datora, nedara neko valstiski svarīgu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Es pat pirmo iedomājos vid. Tajā kantorī puse cilvēku nodarbināti citu vid darbinieku pārbaudei un statistikas ievadei datorā.

Nu nezinu, cik tas ir lietderīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Mazliet būsi nezinošs par to, ko šajā kantorī dara. Tā nu gluži nav, ka tur nodarbojas ar "statistikas ievadi".

Neskatoties uz to, ka kopumā neesmu labās domās par nodokļu sistēmu un valsts pārvaldes darba efektivitāti, tik absurdai domai, kā ierēdņa bezjēdzības definīcijai vienkārši pēc tā vai var strādāt attālināti, piekrist nevaru.

Tieši perfekts VID varētu strādāt 100% attālināti - apmēram tā, kā to dara igauņi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Igauņu VID ir nodalīts no muitas, tā kā uz pusi mazāks tas VID un arī pienākumi.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nu. kā šorīt ar sastrēgumiem? Interese ir par Rīgu, protams.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Un tu tā kā būtu tas, kurš saprot? Nē, nu, visi Gobzema fani jau it kā tā apgalvo...

Bet paskaidro tad - kā šis "izlaidi to faktu, ka šī nelietošana ir komplektā ar reliģiju - t.i. kopienu un vērtību kompleksu, kas palīdz indivīdam šo atturību ievērot" savādāk būtu jāsaprot? Ar ko tad "nelietošana ir komplektā" nereliģioziem cilvēkiem?

Vai "Lauvas tiesu potencāli depresīvo "paņem" alkohols. Pārējie kaut kā mocās - ne īsti tiek līdz diagnozei, ne sakārto savu dzīvi. Un to skaits nepārtruakti pieaug." šo vari arī kaut kā pamatot ar skaitļiem? Nu, piemēram, cik procentuāli "depresīvo pārņem alkohols"? Nu, vismaz aptuveni? Un, ja nepārtraukti pieaug, cik tad bija, piemēram, 2018.gadā, cik - 2019. un šogad?

Ko tev tas Gobzems visur jāiepin? Apgalvo, ka visu saproti, jo esi viņa fans?

"nelietošana ir komplektā ar reliģiju" tika teikts par konkrēti tevis piesauktu draudzi, kuras reliģiskās prakses ietvaros tika noteikta pilnīga alkohola atturība, un es izskaidroju, ka tā nelietošanas ideoloģija tiek piedāvāta kopā ar palīdzību šo atturību ievērot. Nereliģiozu cilvēku ir ļoti maz - absolūti lielāka daļa kaut kam tic, tikai jāsaprot, ka arī ateisms, ekofanātisms un tamlīdzīgas "reliģijas" nodrošina šo kopienas un dzīves mērķa sajūtu. Diemžēl viena no populārākajām "nereliģiozajām reliģijām" - Marksisms, ir alkoholismu un atkarību veicinoša - tās pamatpostulāts ir individuālās atbildības neesamība un pesimistiska visu apkārtējo vainošana savās bēdās, kuras drīkst slīcināt alkoholā.

Procentus nosaukt būs grūti - jo tāda statistika netiek vākta. Var pētīt korelāciju starp vispārējo apmierinātību ar dzīvi un alkoholisma līmeni. Var pētīt stiprinātā alus patēriņa pieaugumu attiecībā pret "smalkajiem dzēriniem". Bet neviens no cipariem nebūs tiešs rādītājs, jo tādu nevar iegūt pirms problēma nav oficiāli atzīta un definēta metodoloģija. Bet kamēr nav tiešu statistikas datu, vai uzskati, ka ir pareizi vainot cilvēku vienkārši par to, ka viņš dzer, nevis mēģināt saprast, kādēļ dzer? Man pazīstamo cilvēku lokā varu pateikt katram, kuram ir lielāka vai mazāka atkarība no alkohola, pirmcēloni šī dzīvesveida uzsākšanai.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tu jau fano par viņu, ne es. Un viņa fani pārsvarā arī uzskata, ka ir gudrāki, domājošāki un apskaidrotāki par pārējiem.

Bet izskatās, ka tu vēl tēmē uz ekspertu par reliģijām arī... Tava atbilde gan vairāk izskatījās pēc mēģinājuma ieslēgt atpakaļgaitu tam, ko iepriekš rakstīji, bet, nu, labi, lai būtu... Jā, tam var piekrist, ka cilvēku, kas nekam netic, tb., pilnīgu ateistu ir ļoti maz. Es pirms kādiem gadiem desmit lasīju, ka pasaulē ap 5%. Bet tas, ka cilvēks kaut kam tic, nepadara viņu par reliģiozu, bet gan tas, vai cilvēks šo ticību arī vairāk vai mazāk ikdienā praktizē. Ar uzsvaru uz "ikdienā", nevis Ziemassvētkos, kristībās vai Ramadānā. Un tādu gan es atļaušos apgalvot, ka ir diezgan maz... Bet šis nebūs arguments, jo arī starp ateistiem vai nereliģiozajiem ticīgajiem (kas vienkārši tic kādiem augstākiem spēkiem - Dievam, enerģijām, whatever) mēdz būt atturībnieki. Un tur nu nav nekādu kopienu sajūtu vai tml. Līdz ar to, es tomēr palieku pie viedokļa, ka alkoholisms pamatā tomēr sākas ar paša izvēlēm. Tāpat kā, piemēram, naudas trūkumu censties novērst vai nu ar strādāšanu vai noziedzību. Tas iesākumam, atbildot uz tavu jautājumu - "vai uzskati, ka ir pareizi vainot cilvēku vienkārši par to, ka viņš dzer, nevis mēģināt saprast, kādēļ dzer?" Vainot un saprast, kāpēc dzer, ir 2 dažādas lietas. Var mēģināt saprast, kāpēc viņš dzer, bet tas neizslēdz to, ka kādā brīdī viņam ir bijusi izvēle savu problēmu risināt tieši šādā veidā. Tas neattiecas tikai uz alkoholismu, bet uz daudz ko - noziedzību, sievas/vīra krāpšanu, vardarbību ģimenē u.c. Var mēģināt saprast, kāpēc cilvēks tā dara un droši vien visās situācijās var arī atrast izskaidrojumu, galu galā, ļoti reti kurš piedzimst par kretīnu, pārsvarā par tādu kļūst vai nu dēļ piedzīvotā ģimenē, sociālās vides vai citu apstākļu dēļ. Bet tā tomēr kādā brīdī ir bijusi paša indivīda izdarīta izvēle. Zinu vienu ģimeni, kur tēvs bija dzērājs un, kad iedzēra, kļuva agresīvs un vardarbīgs. Tāds pats bija viņa tēvs. Bet šī cilvēka četri bērni, šo visu piedzīvojot, izdarīja izvēles, ka viņi tā nedzīvos.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

No Kiviča jautājums

Kāpēc valstī netiek izsludināts ārkārtas stāvoklis, ja reiz ar covid-19 inficēto ir vismaz 5x vairāk nekā pavasarī, kad ārkārtas stāvoklis ilga 3 mēnešus?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Kā tagad pieņemts pareizi vērtēt jautājumus - jautājums sūc, jo to uzdevis Kivičš. Nav pelnījis atbildi.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 1 Atbildēt

tāpēc, ka tagad ir labāka izpratne par infekcijas procesiem, un tiek domāts, ka infekciju var ierobežot, izsekojot kontaktpersonas.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Protams, ka tikai izsekojot.Filmējot.Nekādā ziņā ne mazgājot rokas (vismaz pēc defekācijas) un vismaz 3x kvartālā notīrot savu apķēzīto klaviatūru.."Cimdiem vispār nav nozīmes"(c). Jā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Piemeta uz pirkstiem un saprata, ka dārgi. Un daudz jāstrādā atsakot pabalsta pieprasījumus.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Jo valsts nevar atļauties vēlreiz aizklapēt ciet ekonomiku.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Āaa, bet vienreiz varēja,ja? Eksistē kaut kāda takse/cenrādis, cik reižu ko "var" ?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Pareizi saki. Tu domā, ka saproti, nevis saproti. Klīniskā depresija ir oficiāli uzstādīta diagnoze, līdz kurai nonāk ļoti reti. Lauvas tiesu potencāli depresīvo "paņem" alkohols. Pārējie kaut kā mocās - ne īsti tiek līdz diagnozei, ne sakārto savu dzīvi. Un to skaits nepārtruakti pieaug.

Un nē - es nekādā veidā neapgalvoju, ka alkoholu nelieto tikai reliģiozi cilvēki. Laikam tomēr neko eesi sapratis.

Tu nezini, kas ir īstā depresija, un kas ir muļķu - " man ir depresija".

Medicīniskās depresijas laikā cilvēks NEVAR dzert, jo viņš NEKO NEGRIB, izņemot sēdēt un skatīties "vienā punktā".

Var degt māja, kviekt bērni, nākt zagļi, bet cilvēks ar īstu depresiju NEKO nedarīs. Tāpēc tā ir bīstama, tāpēc to ārstē AR ZĀLĒM.

Un dzert alkoholu tiešām nevarēs.

Ja kāds lieto alkoholu, tad tā ir pirmā pazīme, ka depresijas viņam nav.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Cilvēks ar depresiju netaisa pat pašnāvības, jo viņam ir "slinkums" to taisīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka tiešām esi eksperts...

"Depresija no visām psihes slimībām visciešāk ir saistīta ar pašnāvībām. Daudzi, kas slimo ar depresiju bipolāro traucējumu depresīvajā fāzē vai izjūtot fobiskus traucējumus domā par pašnāvību vai mēģina to izdarīt. Ne mazāk kā 70% no mirušajiem pirms nāves cieta no depresijas."

www.arstipsihoterapeiti.lv/lv/pasnaviba.html

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Jā, es pats sapratu, ka otrais komentārs bija kļūdains. Bet nesanāca vairs izdzēst.

Kad cilvēks slimo ar depresiju, viņš neatrodas visu laiku depresijā. Tie ir dažādi posmi - depresija un normāla dzīve, tad atkal depresija, utt. Bet ja bipolārā depresija, tad pēc depresijas seko eiforija (Ir daudz enerģijas, prieka).

Pašā stadijā, kad ir depresija, cilvēks nevar ne dzert, ne taisīt pašnāvību, jo priekš tā ir vajadzīga enerģija. Bet cilvēkam enerģijas nav. Man viena pazīstama, kas ar to slimo, nedēļu pat netīrīja zobus, jo priekš tam vajag kaut ko darīt. Un viņš gribot, pašnāvību izdarīt nevarēs,lai gan par to visu laiku domā.

Bet tajā periodā, kad depresijas nav, tieši otrādi - cilvēks sāk saprast savu situāciju, sāk saprast to, ka nevar izveidot, vai nevar noturēt, vai ir bezjēdzīgs savā ģimenē, utt un kļūst suicidāls.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 1 Atbildēt

Būs vēl ļoti lielas problēmas pasaulē tieši ar cilvēku garīgo veselību. Kas patlaban neinteresē absolūti nevienas valsts vadībai. Jāsaprot, ka ierobežot var mēnesi, divus, bet noteikti ne pusgadu - gadu. Nu, patiešām nekāda prieka dzīvot ierobežotiem - tā ir vienīgi eksistence (Maslova piramīdas paši apakšējie balsti). Ilgtermiņā tas nav reāli.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 0 Atbildēt

Ne visiem ceļošana ir absolūta nepieciešamība

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē. Protams nav. Un ir iemesls, kādēļ ceļošanas ierobežošana ir visu autoritāro režīmu prioritāte.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ja vien tikai ceļošana... Sāksim ar drausmīgu seju maskās pretimnācējiem utt. Nesocalizēšanās. Debilas bildes maskās (prasītos rādītājpirksts pie deniņiem) utt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Kas tur tāds drausmīgs? Nez kā aziāti nav sajukuši prātā. Bez tam, uz ielas ar maskām neviens (gandrīz) nestaigā. Tikpat labi jau var vainot arī rudeni, ka biezākas drēbes jāvelk, kaut kādās briesmīgās pufaikās jāstaigā, vairāk pa tumsu jāstaigā. Un tā katru gadu. Ak, šausmas, ko nu?

Nesocializēšanās? Nav tak aizliegts socializēties.

Ar to gribu teikt, ka pasaulē vienmēr būs kaut kādi izaicinājumi. Vai nu ekonomiskās krīzes, vai nu pandēmijas, karš, dabas katastrofas, terorisma viļņi utt. Un katram laikam būs kādi ierobežojumi, ar ko nāksies sadzīvot. Tā nu šī pasaule ir iekārtota un ar to ir jāsadzīvo. Un nav mums vēl tuvu tik sūdīgi...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Agri vai vēlu cilvēce atnāks pie prāta.

Pašlaik neviens nezin ko darīt. Pavasarī uztaisīja izolāciju. Nepalīdzēja. Tagad nesteidzas to atkārtot ( lai gan gudri cilvēki ( arī es) uzreiz teica, ka tas nepalīdzēs).

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Vispār jau palīdzēja gan. Diezgan izdevās samazināt izplatību.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Var salīdzināt ar Zviedriju. Zviedrijas pieeja nozīmēja, ka ierobežojumi ir visu vasaru un ar trīs mēnešu aizkave saslimušo skaita samazinājumā.

Agaga Reģ.: 25.07.2007
1 0 Atbildēt

Neiesaku nonākt stacionārā vairs. Superhaips ir beidzies klavieres atskaņojušās un - valda desa ar riekstiem. Pāris mūsu mākslinieku un jumts atvērsies, gaisma izdzisīs un pagrabs applūdīs.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
2 0 Atbildēt

Agaga rakstīja: Neiesaku nonākt stacionārā vairs. Superhaips ir beidzies klavieres atskaņojušās un - valda desa ar riekstiem. Pāris mūsu mākslinieku un jumts atvērsies, gaisma izdzisīs un pagrabs applūdīs.

Tu šo rakstīji tablešu vai sēņu iespaidā?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Kādas upuru prognozes LV? Es teiktu, kādi padsmit cilvēki diemžēl aizies ar šo Gluži kā gripas gadījumā, absolūti nekā ekstra.

Tāpat domāju, inficēsies līdz 100 cilvēkiem visticamāk. Joprojām ažiotāža būs lielāka par iespējamo kaitējumu. Nav jau mēris vai tā pati Ebola.

Bail pat domāt, kādu postu šis viss radīs tūrisma industrijai Itālijā...

O, jēeee. Mainu savu prognozi. Būs kādi pāris SIMTI mirušo ar Covid Esmu drošs, ka visā Latvijā jau šobrīd ir vairāki desmiti tūkstošu Covid inficēto. Jā!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
7 0 Atbildēt

Viss atkarīgs, kā skaitīs. Ja pēc itāļu metodes, būs jautri. Itāļi jau tagad nezin, kā kopsavilkuma statistiku par pirmo vielni savilkt puslīdz skatāmā veidā, jo izrādās, ka pasludinot visus par covid upuriem, pārējo nāves cēloņu statistika uzrāda neizskaidrojamu "uzlabošanos".

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Vai tad mums nav metodes, kā skaitīt?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ir? Mums pat Kariņš nesaprot, kāds ir plāns.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Mēs runājam par mirušo skaitīšanu, nevis plānu...

bet plāns, es domāju, ir tikai retajiem, Latvija ar to nav nekas ekskluzīvs. Absolūti lielākā daļa valstu mēģina kaut kā dzert pretsāpenes.

Agaga Reģ.: 25.07.2007
1 1 Atbildēt

Atomreaktorā sprādziena rezultātā atrodama uz galerijas sienām visa Mendeļejeva tabula. Domā pats. Labāk gan nebūtu jautājis,

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Nekas nav jājautā, viss visiem ir skaidrs.Ja martā šeit apspriedām variantus,dalījāmies ar lasīto un vētījām blakusteorijas,nu tad Tagad morālā stāja ir krasi palabojusies.Jebkura mazākā brīvdomība robežojas ar plānotu plānprātību.Mērķis ir panākts,tālāk pilnīgs šatdauns.

ps.,- 17-18g sezonā (no stacionētajiem..) gripas slimniekiem mums aizgājuši 95.Gadu vēlāk- 87.Beeett,19-20 sezonā tikai 26gab.Triumvirāta triumfs ir nenoliedzams,22g gaidām full vižeon Zēro,pretīgā parādība būs izskausta saknē un principā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Tu tīšām vai netīšām noklusē, ka gripas intensitāte mainās, un ka vienu sezonu pret citu salīdzināt nav korekti, ka ir jāskatās plašāks laika posms, teiksim, desmitgade?

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

uzmanaties no saskarsmes ar bērniem - paši neslimo, bet pārnēsā kovidu perfekti, masku nav, rokas nemazgā

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Pats saproti, ko iesaki? Kā iespējams izvairīties (piemēram) no saviem bērniem? Kas, tu viņus vairs neapskausi vai nesamīļosi?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es saviem bērniem tāpēc nevelku maskas. Jo bērnu organisms ar covid tiek galā. Un iespējams, pēc 50 gadiem viņiem covid neko nespēs izdarīt. Jo ja tagad katru gadu viņi inficēties, IESPĒJAMS, var rasties kāda imunitāte. Bet bērnu izolējot no vīrusa, kas būs pēc 50 gadiem - būs tas pats, kas tagad ar 60 gadīgajiem.

Tas pats ar pārējiem, kuri covid iztur.

Bet, ak jā. Debilie domā, ka vīruss pazudīs.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Kas ir jādara,lai nebūtu jāatbild uz Jautājumu? Pareizi- viernkārši jāpasaka ,ka pats jautājuma uzdevējs nav pilnā saprātā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 1 Atbildēt

Viss tāds režīms - dezinfekcija, maskas, cimdi, izolācija - ilgtermiņā radīs vairāk līķus kā covid.

1) cilvēka imunitāti vajag ar kaut ko cīnīties. Trenēties. Izolējoties cilvēks pat nesaslims ar iesnām, un saslimstot reizi 10 gados, cilvēks vairs netiks galā un nosprāgs.

2) maz kas zin, bet eksistē autoimūnās slimības, kuras ar katru gadu pieaug ( pateicoties tam ka imūnsistēmai nav ar ko cīnīties)

Tas ir tā, ka imunitāte sāk cīnīties ar savu organismu:

Reimatoīdais artrīts, multiplā skleroze, psoriāze, šegrēna sindroms, utt.

Lai ārstētu šīs slimības, pēdējās publikācijās pat izvirza teorijas, ka organismu vajag ar kaut ko inficēt, lai imūnsistēmai būtu ar ko nodarboties.

3) alerģija.

Dzīve sterilos apstākļos visdrīzāk radīs alerģiju.

Par to ir daudz rakstus publikāciju, kā dzīvot sterilos apstākļos - NEDRĪKST.

Bērni ēd no zemes, ēd smiltis, un viņu imūnsistēma tā trenējas. Un tiek galā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》1) cilvēka imunitāti vajag ar kaut ko cīnīties. Trenēties. Izolējoties cilvēks pat nesaslims ar iesnām, un saslimstot reizi 10 gados, cilvēks vairs netiks galā un nosprāgs.

Ir slimības, kuras neko nedod individuālās imunitātes stiprināšanai. Kaut vai vēsturiski ne bakas, ne poliomielīts nav tas kas ko vajag izslimot. Imunitātei jau tāpat ir pret ko cinīties tāpec jau obligāti nevajag saslimt. Iesnas arī nekādu noturīgu imunitāti nerada. Jāsaprot, ka dzīvojot pilsetās jau ir nedabiski un palielina infekcijas risku tā kā pilnībā izolēties tāpst neizdosies. Bērnudarzus vispār ir izgudrojušas infekcijas slimības, tās pašas, kas liek iet uz darbu pusslimam.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Daudzi domā, ka es iebilstu - tātad, esmu muļķis.

Bet jāsaprot viena lieta - Covid19 ir mūsdienu LIELAKĀ problēma. Un tā ir jārisina atbilstoši. Pašlaik katrs politiķis nedomā - slimības pārpildītas, tātad, vajag izolēt. Bet tas nav risinājums.

Kad notiek krīze daunbasā, cilvēki veido komisiju, sarīko ārkārtas sēdi, un taisa diskusiju. Bet t, nav nekas darīts.

Es iebilstu tāpēc, ka tas ko tagad dara, dara nedomājot par rītdienu.

Kāpēc nevar sarīkot lielu diskusiju. Pasaukt vadošos virusologus, mediķus, infektologus, politiķus, ekonomistus, un visiem kopā izdomāt plānu. Vislabāk to darīt pasaules līmenī. Tagad ir ļoti daudz materiāli gan par vīrusu, gan par cīņu, rezultātiem, un izdomāt efektīvāko, lētāko cīņas veidu.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

re, Lietuvā visās trīs lielākajās pilsētās karantīna. nez ko Kariņš pavēstīs vakarā?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-ka ir Vakars

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

2019. gadā ziņotie nāves gadījumi no narkotiku pārdozēšanas ASV sasniedza visu laiku augstāko līmeni - gandrīz 72 000, un opioīdi bija vairāk nekā divas trešdaļas no visiem nāves gadījumiem.

Saskaņā ar vairāku vietējo un pavalstu valdību datiem 2020. gada jūlijā mirstība no narkotiku pārdozēšanas ASV (2020..) pirmajā pusgadā palielinājās par aptuveni 13%, salīdzinot ar 2019. gadu. Dažās pavalstīs ar narkotikām saistīto nāves gadījumu skaits pieauga par vairāk nekā 30%.

Cits avots: www.foxnews.com/us/us-opioid-deaths-rising-coronavirus-lockdowns

Opioid overdose deaths in 2020 compared to 2019:

Up 95% in Syracuse (Jan-June);70% in Oregon (spring);50% in Kentucky (Jan-August);25% in Maine (Jan-June)- Nationally, a 50% rise in overdoses would be 35,000+ additional deaths in 2020....

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

nu ko tagad, Lietuvā pēdējā d/naktī 23.5% pozitīvi testi....nu tad katrs piektais pozitīvs

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti